Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A szakmai kamara jövőbeni feladatai - Kötelező tagság

A magánbiztonsági iparág szerepe a terrormegelőzésben címmel tartott sajtótájékoztatót a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara – melyen részt vett az SZVMSZK részéről Németh Ferenc elnök, Valenta László társadalmi elnök és Pataki Rezső szakmai igazgató. Bemutatták és elemezték a növekvő terrorfenyegetettséggel kapcsolatos nemzetközi és magyarországi kihívásokat, valamint beszéltek a hazai biztonsági szakma feladatairól.


A sajtótájékoztatón a Detektor Plusz magazin kérdésére Valenta László elmondta, hogy a készülő új magánbiztonsági törvényben szabályozni kell a kötelező szakmai kamarai tagság visszaállítását és, hogy a kötelező tagság várhatóan 2017-re jöhet létre. A tagság kötelezővé tétele minden magánbiztonsági területen működő magánszemélyre és cégre vonatkozna – úgy az élőerős, mint a technikai cégekre egyaránt.
A kamara feladata lesz a jövőben a cégek kötelező auditálása, ami jelenleg önkéntes alapon működik.


A társadalmi elnök örömét fejezte ki, hogy a magánnyomozói szabályozás az új magánbiztonsági törvénybe már új szemlélettel épül be – könnyebb lesz a magánnyomozók adatokhoz jutása.
Az ágazati kollektív szerződés vonatkozásában előrehaladott tárgyalások folynak az Ágazati Párbeszéd Bizottság szakszervezeti és munkaadói oldalai között és várható a megegyezés, ami a korrekt munkabér-meghatározás szükséges feltétele.
 

2016.02.19 07:55:05   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet