Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új biztonsági kockázatot találtak az Androidon

Újabb biztonsági kockázatot fedeztek fel az androidos eszközökben a digitális szabadságjogokért küzdő EFF (Electronic Frontier Foundation) szakértői - írja a HWSW. A három évesnél nem régebbi készülékek jó része, mint kiderült, folyamatosan közli a környezetével saját helyelőzményeit. Amennyiben ugyanis a telefon vagy tablet éppen nem kapcsolódik Wi-Fi hálózatra és az elérhető hálózatok után kutat, a folyamat gyorsítása végett elkezd üzeneteket kiküldeni azoknak a hálózatoknak az SSID-jével, amelyekre korábban csatlakozott.

Az ilyen üzenetetek hátulütője, hogy azokat akár illetéktelenek is elcsíphetik és így hozzáférhetnek a korábban meglátogatott hálózatok SSID-ihez, amiből könnyen kikövetkeztetők a telefon tulajdonosának korábbi tartózkodási helyei.

Az EFF már korábban is tudott hasonló jelenségről, legutóbbi vizsgálata azonban azt bizonyítja, hogy nem elszigetelt esetekről van szó, a Wi-Fi-adatok szivárgása az újabb androidos készülékek zöménél veszélyt jelent - az eszközök akár 15 korábbi hálózat nevét is közölhetik. A hiba az Android mellett az összes OS X-et futtató notebookot és egyes Windows 7-es készülékeket is érint, de ezek út közben ritkán keresnek hálózatokat, így ebben az esetben nem jelent túl nagy veszélyt, bár ettől függetlenül itt is szükség lesz a kijavítására.

A Google az EFF megkeresésére közölte, már foglalkozik a problémával.

Szerző: HWSW

 

 

forrás: vg.hu

 

 

 

2014.07.14 15:01:45   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet