Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Meg kell védeni az államot a támadások ellen

Új idők következnek a hazai információbiztonság területén, ezért is döntötte el a Symantec korábbi vezetője, hogy saját céget alapít. A Quadron piacra lépését az indokolja, hogy az államigazgatás biztonsági és adatvédelmi modernizációja megkezdődött. Ma már megvan az egységes jogi keret ahhoz, hogy fel lehessen aktívan is készülni a digitális veszélyek ellen. Egy dinamikusan bővülő szegmensről van szó, amely lehetőséget teremt olyan új szereplők számára is, mint Harold Teasdale vállalata – áll a cég közleményében.

Az informatikai iparág növekedésével egyenes arányban nő az elektronikusan tárolt információk mennyisége, ugyanakkor az ezek megszerzésére és a visszaélésekre irányuló támadások is egyre többször fordulnak elő. Globális szinten a vállalatok harmadánál 5%-kal nőtt az informatikai támadások száma a múlt évhez képest, ezért a többségük az információs biztonságot első számú prioritásként kezeli, és a kiadásait is növelni fogja.

A Symantec korábbi vezetője azért is indított új céget pénzügyi befektetővel közösen, mert manapság legalább akkora hangsúlyt kell fektetni a digitális biztonságra, mint egy állam fizikai határainak védelmére. Nemzetbiztonsági kérdésről van szó, amelyet a kormány is felismert, Európában az elsők között ültettük be a jogrendszerünkbe az új kihívásokhoz jobban alkalmazkodó szabályozást. A hazai informatikai és távközlései rendszerek fejlesztésére az EU-s forrásoknak hála a következő költségvetési ciklusban 350 milliárd forint áll rendelkezésre. Miközben az információbiztonságra és védelemre szakosodott terület már ma is értékében meghaladja a 600 milliárd forintot, vagyis egy óriási piacról van szó.

Harold Teasdale, a Quadron alapító-ügyvezetője szerint az IT biztonsági kiadások egyik jelentős részét a versenyszférában tevékenykedő cégek adják, míg a kereslet másik meghatározó részét az államigazgatás generálja. A cégvezető szerint jelenleg hazánkban 20 milliárd forint összértékben írt ki az állam informatikai projekteket, amelyek adatvédelmi szempontból is jelentős keresletet teremthetnek az iparági szereplőknek.

 

 

forrás: portfolio.hu

 

 

 

2014.05.19 14:44:45   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet