Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ijesztő térkép: ön sincs biztonságban

Ha a gépével fellép az internetre, máris potenciális áldozatnak tekintheti komputerét. Ha kételkedne ebben, vessen egy pillantást az alábbi látványos, interaktív térképre.

A vírusirtó megoldásairól ismert Kaspersky Lab egy olyan valós idejű világtérképet készített, amely az általuk detektált pillanatnyi kiberfenyegetéseket mutatja.

A Kaspersky Cyberthreat nevű interaktív atlasz oldalára lépve egy forgó, egyre növekvő földgömböt láthatunk, amelyet folyamatosan változó színes vonalak hálóznak be, jelezve a rosszindulatú támadásokat. Egerünk segítségével országokra is rákereshetünk, egyébként ebben az esetben egyszerűbb a kiterített nézetet használni, amelyet a jobb oldali menüoszlopban érhetünk el.

A legfertőzöttebb ország Oroszország, amelyet India és Vietnam követ, Magyarország a 98. a listán.

Alul valós időben láthatjuk a különféle detektálásokat, ezekről, pontosabban, hogy mikor jeleznek, rövid angol nyelvű leírást is kapunk. Még grafikont is kérhetünk a másodpercenként érzékelt támadásokról. Csupán egyetlen ide kívánkozó adat: naponta 300 ezer rosszindulatú támadást észlel a Kaspersky, és ez a szám három évvel ezelőtt még csak 70 ezer volt.


forrás: hvg.hu

 

 

2014.04.04 11:57:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet