Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új DDoS-védelmi eszközöket dobott piacra a Fortinet

A Fortinet bemutatta a legújabb biztonsági megoldásait, amelyek kifejezetten az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások elleni védelmet szolgálják.

A biztonsági cégek mind nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy az egyre több problémát okozó, elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások ellen is hathatós védelmi megoldásokkal rendelkezzenek. Erre szükség is van, hiszen a DDoS akcióknak nemcsak a száma, hanem azok intenzitása és kifinomultsága is folyamatosan növekszik, így a térdre kényszerített rendszerek, szolgáltatások, alkalmazások száma is folyamatosan emelkedik. Természetesen pontosan tisztában van mindezzel a Fortinet is, amely évek óta töretlenül fejleszti a FortiDDoS eszközeit.

A cég anti-DDoS termékcsaládjához tartozó legújabb berendezések az eddigieknél komplexebb technikákat alkalmaznak annak érdekében, hogy a kifinomultabb módszereket felvonultató fenyegetettségekkel is fel tudják venni a kesztyűt. A FortiDDoS-400B, a FortiDDoS-800B, a FortiDDoS-1000B és a FortiDDoS-2000B eszközök közös jellemzője, hogy – hasonlóan az elődjeikhez – nem a hagyományos, szignatúraalapú védelmi technológiákra hagyatkoznak, hanem sokkal inkább viselkedésalapú vizsgálatokkal igyekeznek kiszűrni a nemkívánatos hálózati adatforgalmat. Folyamatos monitorozással és az anomáliák szűrésével választják ki azokat a kapcsolatokat, amelyek összességében veszélyt jelenthetnek a védett infrastruktúrákra vagy rendszerekre.

„Amióta 2012-ben az első appliance eszközeink megjelentek, azóta jelentősen továbbfejlesztettük azokat a technológiáinkat, amelyek révén a DDoS támadások felismerhetővé válhatnak. Az adaptív, viselkedésalapú támadásmonitorozás segítségével automatikusan detektálhatók a szolgáltatásmegtagadási incidensek különféle típusai, beleértve a nulladik napi sebezhetőségeket kihasználó támadásokat is. Majd szinte azonnal lehet olyan beavatkozásokat tenni, amikkel az események káros hatásai mérsékelhetőek” - nyilatkozta John Maddison, a Fortinet alelnöke.

Az új készülékekben második generációs, FortiASIC-TP2 adatforgalom-feldolgozó processzorok kaptak helyet, amelyek mind a DDoS felismerésben, mind az incidensreagálásban szerepet kapnak. A biztonsági vizsgálatok a 3., a 4. és a 7. rétegben történnek meg. A FortiDDoS a normál alkalmazásaktivitás alapján mind a kimenő, mind a beérkező adatforgalom tekintetében folyamatos monitorozást végez, és az egyes IP-címeket pontozással minősíti. Ha egy távoli rendszer (támadó) elér egy küszöbértéket a nemkívánatos tevékenységével, akkor a FortiDDoS alapesetben késleltetést visz az adott kapcsolatba, majd szükség esetén teljes mértékben blokkolja azt.

Az új készülékek közül a legkisebb teljesítményű típus 4 Gbps-os áteresztőképességgel rendelkezik, és egymillió párhuzamos kapcsolatot képes kezelni. A legnagyobb kapacitású változat pedig 12 Gbps-os áteresztőképesség mellett hatmillió párhuzamos kapcsolat kiépítését támogatja.

 

Forrás: biztonsagportal.hu

 

 

2014.03.17 09:21:44   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet