Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A mobilvírusok 97 százaléka androidos

2012-ben az Android az összes mobilos kártevő 79 százalékáért felelt, mostanra pedig még rosszabb ez a szám: előző évben az összes mobilvírus 97 százalékát erre az operációs rendszerre írták – derül ki az F-Secure negyvenoldalas jelentéséből.

2012-ben 238 rosszindulatú programot azonosítottak az elemzők, míg mára 804 új családról és variánsról tudnak. A Symbiant leszámítva az F-Secure semmilyen más platformra nem talált új vírust.

A legtöbb vírust Szaud-Arábiában és Indiában találták, utána jön az USA, míg öt európai ország csak a fertőzések 15 százalékát adta. A biztonsági szakértők szerint bár rengeteg kártevő van, a Google aktívan dolgozik az Android-platform biztonságán.

A legtöbb vírusos program ráadásul nem a hivatalos marketről, a Google Playről származik, hanem külsős alkalmazásboltokból: az Android159 nevűn találták például a vírusok 33,3 százalékát, meglepő, de viszonylag biztonságosak a csak kínai felhasználók által elérhető boltok is. A legkevesebb vírus pedig a hivatalos, Play boltban van.


Forrás: Index.hu

 

 

 

2014.03.11 14:25:50   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet