Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Minősített eszközökkel védjük a lakást!

Mind a biztonságot, mind a biztosítási fedezetet növelik a MABISZ-ajánlással ellátott lakásvédelmi eszközök.

Bár a biztosítási szerződések előírásai között legtöbbször csak minimális kritériumokat találunk az ingatlan mechanikai védelmére vonatkozóan, a magasabb szintű védelmi berendezésekhez a legtöbb esetben magasabb kártérítési limiteket hajlandóak bevállalni a biztosítók. Ezért aztán korántsem mindegy, hogy például milyen bejárati ajtót, nyílászárót szerelünk fel a lakásunkban, és azt milyen zárszerkezettel látjuk el.


Minőségi iránymutatás

A különféle védelmi eszközöknek egyik legfontosabb hazai iránymutatója a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) ajánlása, ami több mint két évtizede jelent megbízható útmutatást a választásban. Az elmúlt években – sok ismeretlen eredetű, olcsó, de kétes minőségű termék megjelenése idején – az ajánlás szerepe, ha lehet, még tovább fokozódott.

A termékmegfelelőségi ajánlást a gyártók vagy forgalmazók önkéntesen kérik a MABISZ-tól. Még a jelenlegi, válsággal sújtott építőipari helyzetben is évente több mint ezer új termék kapja meg ezt a minősítést, amelynek érvényessége öt évre szól – ez természetesen újabb vizsgálattal tovább hosszabbítható.

A szakértői vizsgálatok a legkülönbözőbb termékekre terjednek ki: értéktárolók, mechanikai védelmi elemek (ajtók, ablakok, redőnyök, rácsok, zárak és vasalatok) csakúgy megtalálhatók e körben, mint biztonsági üvegek, fóliák, elektronikai jelzőrendszerek vagy éppen videotechnikai eszközök. A konkrét eszközök listája a MABISZ honlapján keresztül is elérhető.


Akár a magasabb árat is érdemes kifizetni

A MABISZ ajánlott termékek alkalmazásának előnye a magasabb szintű vagyonbiztonság mellett az is, hogy a minősítést a biztosítók maguk is hitelesnek fogadják el, ami kár esetén elősegíti a reális elbírálást, a szerződéskor pedig egyszerűsíti a közvetítők munkáját, felgyorsítva a szerződéskötés folyamatát. Ezért a vagyonvédelmi eszközök kiválasztása során az ár mellett mindenképpen javasolt azt is figyelembe venni, hogy a választandó termék vajon rendelkezik-e ezzel az ajánlással.

A blogban általános érvényű tanácsokkal igyekszünk szolgálni. Ezek nem minden esetben jelentenek megoldást az egyedileg felmerülő helyzetekre. Bármilyen biztosítási tárgyú problémával szembesül, javasoljuk, hogy keresse fel az ország legnagyobb biztosításközvetítő szövetségének honlapját. Itt pillanatok alatt kiválaszthatja, hogy problémájának megoldásában a szövetségbe tömörülő közel száz minőségi alkusz közül kinek a segítségét kívánja igénybe venni!

 

Forrás: mno.hu

2014.02.13 12:24:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet