Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Felkészültek már a télre

A Vas megyei katasztrófavédelmi rendszer szemléjére érkezett dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató. Az előző év történéseit, katasztrófavédelmi hatósági feladatait összegezték, a társhatóságok (rendőrség, NAV, vízügy, stb.) vezető képviselőivel együtt.

Mozgalmas év ez, idén a hóhelyzettől az árvízig sok katasztrófavédelmi esemény volt a megyében. Összehangolt működésről és sikeres feladatellátásról adott tájékoztatást a katasztrófavédelmi főigazgató.

Vas megye az első az országban, ahol nem csak megyei, de járási szintű önkéntes mentőcsoportok is alakultak. A védekezésben részt vevő önkéntesek munkája szervesen épül a megyei katasztrófavédelmi rendszerre.

A hét Vas megyei hét járási mentőcsoportban a nagyszámú önkéntes jelenlét is hozzájárul ahhoz, hogy ütőképes erőt képviseljenek, hatékonyan kiegészítve a hivatásos állományt.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott felidézte a megyei védelmi bizottság múlt pénteki ülését, ahol a katasztrófavédelem, a vízügy és a közút részéről már arról számolhattak be, hogy megtörtént a téli felkészülés.
 



Balról jobbra: Harangozó Bertalan, dr. Bakondi György és dr. Takács Árpád a sajtótájékoztatón a téli felkészülésről beszélt
(Fotó: Horváth Csaba)

 


Az azóta bekövetkezett, a hétvégi nagy mennyiségű csapadék okozta villámárvízen sikerült úrrá lenni, néhány család kitelepítésén és néhány ház mentésén kívül nem alakult ki súlyos helyzet.

A télre való felkészüléssel kapcsolatban dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, több területen történtek intézkedések.

A közlekedés biztonsága érdekében Vas megyében 245 melegedőhelyet jelöltek ki arra az esetre, ha az időjárási vizsonyok miatt az autósok az úton rekednének, a nagyobb járművek számára 29 ilyen jellegű várakoztató helyet készítettek elő.

Ezek közül négyet alkalmassá tettek arra, hogy ott veszélyes anyagot szállító járművek parkoljanak.

A téli felkészülés jegyében folyamatosan felügyelik a létfontosságú rendszereket is, tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi igazgató.

 

 

vaol.hu

 

 

 

2013.11.28 16:17:59   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet