Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Beltéri helymeghatározás

Nagy pontosságú beltéri helymeghatározó rendszert fejleszt konzorciumban a Médialab és a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.
A pilisborosjenői Médialab Kft. konzorcium egy nagy pontosságú beltéri helymeghatározó kifejlesztésébe kezdett. A nagyjából 416 millió forintos fejlesztési feladatot a vállalat a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.-vel együtt végzi. A Nonprofit Kft. részben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tulajdonában áll, így a szakmai kutatások nagy hányadát az egyetem munkatársai végzik.

A 416 milliós projektből 323 millió forint támogatást nyert a konzorcium az Új Széchenyi Terv keretében a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" program forrásából. Baumann Ferenc, a Médialab operatív igazgatója elmondta, hogy a projekt a félidejénél tart, várhatóan jövő év júniusában zárul le. Hozzátette, az okostelefonnal is elérhető rendszer központi eleme egy Wi-Fi bázisállomásának felel meg, és pontos, egy méteren belüli helymeghatározást tesz majd lehetővé.

A rendszer sokféle szolgáltatást is inspirálhat, például a telefonok pontos helyét határozná meg, drága orvosi eszközöket követhetnének vele, színpadi látványtevékenységre is alkalmazhatnák, vagy akár a vásárlók tájékoztatását is végezhetnék vele hatalmas bevásárlóközpontokban. Baumann szerint alkalmas lenne továbbá illegálisan kommunikáló felhasználók pontos helyének meghatározására, vagy a rendszer segítségével statisztikát is készítenének egy áruházban a vásárlók magatartásáról.

 

 

2013.10.31 11:05:28   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet