Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Budapestre költözhet az Európai Rendőrakadémia

Az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) ideiglenes elhelyezéséről is egyeztetnek az EU-országok belügyminiszterei keddi luxembourgi tanácskozásukon, miután Nagy-Britannia a jövő évtől nem kívánja biztosítani a CEPOL számára az eddigi bramshilli székhelyet. A szervezet jövőbeli elhelyezésére hat más tagállam mellett Magyarország is benyújtotta pályázatát.

A CEPOL elhelyezésének kérdése annak nyomán merült fel, hogy Nagy-Britannia a jövő évtől nem kívánja biztosítani a létesítmény számára az eddigi bramshilli székhelyet. Hat más tagállam mellett Magyarország is benyújtotta pályázatát a CEPOL elhelyezésére.

Magyarország – olvasható a belügyi tárca tájékoztatójában – "jelentős nemzetközi oktatási tapasztalatokkal rendelkező tagállam a rendőri együttműködés területén. A magyar ajánlat kedvező és könnyen megközelíthető helyszínen, Budapest belvárosában kínál fel ingatlant".

A székhely kérdésében a tagállami kormányokat összefogó tanácsnak az Európai Parlamenttel is egyeztetést kell majd folytatnia. A megbeszélésen Magyarországot Pintér Sándor belügyminiszter képviseli.


 

2013.10.09 11:07:25   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet