Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Nyerő társítás – A Bosch a tűzjelző és a vészhangrendszer között IP kapcsolatot hozott létre

Tűz esetén az érintett terület vagy az épület kiürítése mindig kulcsfontosságú, ezért komoly szükség van arra, hogy a tűzjelző berendezéseket és az épülethangosítási rendszereket megbízható, kétirányú kapcsolat kösse össze. A Bosch 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző termékcsaládjának legújabb típusa ezt az elvárást felhasználóbarát módon teljesíti. A tűzjelző központot ezúttal egy IP kommunikációs interfésszel látták el, amely megteremti a kapcsolatot a Praesideo épület- és vészhangosítási rendszerrel, rugalmas és könnyen bővíthető kapcsolatot biztosítva a két rendszer között.

A tűzjelző és a vészhangosító rendszert Ethernet köti össze, ami számos fontos előnyt eredményez. Először is, nincs szükség további hardverelemek telepítésére és bonyolult kábelezésre, ami idő- és költség-megtakarításhoz vezet a telepítés és a vezetékezés során. A helytelenül bekötött kábelek veszélye sem áll fenn többé, hiszen csak egyetlen Ethernet összeköttetés szükséges, szemben a régebbi sok-kábeles csatlakozásokkal. Másodszor, a kiterjedt diagnosztikai funkcióknak köszönhetően állandóan és gyorsan elemzi a kapcsolat állapotát, így egyértelmű visszajelzést tud adni róla. Végül pedig, ha a jövőben a rendszer bővítésére kerülne sor, nem lesz többé szükség a hardverkapcsolatok bonyolult és könnyen elrontható újrakábelezésére.
 


 

“Az új tűzjelző központ nagyobb rugalmasságot biztosít a projektek tervezése során is,” mondja Philip Duerringer, a Bosch Security Systems csoportvezetője. “Lehetővé teszi az ügyfélre szabott és komplex evakuációs szabályrendszer beprogramozását, és könnyen továbbfejleszthető a későbbiekben új hardver telepítése nélkül is.”

Az EN 54 minősítéssel rendelkező interfész kitűnően használható olyan nagy méretű alkalmazásokhoz, mint bevásárlóközpontok vagy olyan összetett rendszerek esetén, mint a repterek vagy vasútállomások. Végül, de nem utolsó sorban, a rendszer OPC kapcsolaton vagy szoftverfejlesztő csomagon keresztül harmadik fél által gyártott épületmenedzsment rendszerhez is csatlakoztatható.

További információk: www.boschsecurity.hu

 

 

 

2013.10.02 15:26:07   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet