Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Robog a NAV „Lokomotív” akciója

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ország legnagyobb vasúti logisztikai központjainak területén kezdte meg ellenőrzési akcióját, tekintettel arra, hogy a logisztikai piac trendjeinek változása miatt folyamatosan növekszik a vasúti konténerforgalom. A NAV az ellenőrzések révén a gazdaságvédelem mellett az egészségvédelemre is figyelmet fordít, elsősorban az élelmiszerszállítmányok vonatkozásában.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága folyamatos ellenőrzés keretében vizsgálja az ország két legnagyobb vasúti logisztikai központjába érkező konténeres szállítmányokat. Az előzetes kockázatelemzésnek köszönhetően a vizsgálatok gyorsak és hatékonyak. A pénzügyőrök – a helyszíneken felállított ellenőrzési pontokon – tételesen vizsgálják át a konténerekben a terminálokról kiszállított árukat.

A vámellenőrzési feladatok mellett kiemelten figyelnek a hazánkba behozott élelmiszerekre, mezőgazdasági termékekre, valamint a veszélyes szállítmányokra. Az ellenőrzésbe szükség szerint – a fogyasztók védelme érdekében – a NAV munkatársai bevonják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakembereit is. Az első tapasztalatok szerint már több kereskedelmi cég akadt fenn az ellenőrök hálóján, amelynek eredménye 40 millió forint adótartozás befizetése volt. Egyetlen napon 20 millió forint értékben végrehajtás indult adótartozás rendezése érdekében.

A „Lokomotív” akció eredményessége alapján várható, hogy az ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal más vasúti szállítmányozással foglalkozó logisztikai központra is kiterjeszti.

 

2013.07.10 08:26:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet