Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Papp Károly követheti Hatalát

Heteken belül vezetőváltás várható a rendőrség élén - értesült a Népszava. Hatala József altábornagy ugyanis távozik az országos rendőr-főkapitányi posztról. Hogy ez közvetlen összefüggésben van-e a kényszernyugdíjazási szabályokkal, illetve azzal, hogy február 3-án tölti be 62. életévét, nem tudni.

 

Hatala összesen 23 évet szolgált a rendőrségen, amikor 2006-ban szolgálati nyugdíjba helyezték. Ezt követően Pintér Sándor munkatársa lett a Civil Biztonsági Szolgálatnál (CBSZ). 2008-ban pedig megalapította saját vagyonvédelmi cégét, a Sziget-Véd Kft.-t. Pintér 2010-ben "reaktiválta" és főkapitánynak jelölte. Visszavonulása után feltehetően ismét a vagyonvédelmi piacon dolgozik tovább. Utódja - több forrásunk szerint - Hatala általános helyettese, Papp Károly vezérőrnagy lehet.

Papp Károly számos rendőri vezetői posztot is betöltött. Volt a Készenléti Rendőrség parancsnoka, majd főkapitány-helyettes. Később közmunkáért felelős helyettes államtitkárnak nevezték ki, majd a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztossá, utána ismét főkapitány-helyettessé. Papp összevonta a Nemzeti Nyomozó Irodát és a Készenléti Rendőrséget. Feladata volt, hogy minden járási székhelyen rendőrkapitányságot vagy rendőrőrsöt hozzon létre.
Papp Károlynak 2007-ben a 2006. október 23-ai rendőri akciók szakszerűségét kellett értékelnie. A Fidesz által keményen támadott, a kormány és az akkori rendőri vezetők által többször megvédett rendőri fellépést az általa készített jelentésben "törvényesnek, de szakszerűtlennek" nevezte.


Népszava

2013.01.17 08:55:14   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet