Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új pénztárgép-generáció

A készpénzforgalmat bonyolító vállalkozások, így a kiskereskedelmi egységek számára is a közeljövőben kötelező lesz a pénztárgépeik, illetve POS rendszereik NAV-hoz történő elektronikus bekötése.
Bár a közelgő új szabályozás pontos technikai részletei még nem ismertek, a blokknyomtatókat is gyártó, világszerte hasonló bevezetéseket sokszor megtapasztalt, a téma elismert szakértője, a Citizen Systems felkészült arra, hogy a műszaki követelmények kihirdetését követően az érintett berendezései a lehető legrövidebb határidőn belül eleget tudjanak majd tenni az új törvényi előírásoknak.

Az új törvényi szabályozás miatt a készpénzforgalmat bonyolító kiskereskedelmi vállalkozások blokknyomtatóiban található jelenlegi ún. fiskális modul nagy valószínűséggel elavult lesz, és a cégeknek várhatóan az állami adóhatósággal történő közvetlen összeköttetést biztosító fiskális kártyát kell majd a készülékeikbe helyezniük. „Jóllehet, a közelgő új szabályozás pontos technikai részletei még nem ismertek, már több hasonló bevezetésen túlestünk Olaszországtól Törökországig, és így megvan a megfelelő tapasztalat a hasonló törvényi változások kezelésére. A szükséges műszaki paraméterek közzétételét követően az érintett blokknyomtatóink a lehető legrövidebb határidőn belül eleget tudnak majd tenni az új törvényi előírásoknak, megkönnyítve ezzel a hazai partnereink munkáját” – nyilatkozta Mészöly Imre, a Citizen Systems régiós vezetője, majd hozzátette: „Minden érdekelttel szoros kapcsolatban vagyunk, így a lehető leghamarabb a megfelelő információk birtokában leszünk.”

A téma nemzetközi szakértője, a Citizen portfóliójából Magyarországon a másfél éve bemutatott CT-S801 és CT-S851 blokknyomtatókat használják a jelenleg hatályos hazai szabályoknak megfelelő fiskális rendszerben. A két Citizen-modell csupán a papírkimenet módjában különbözik egymástól: a CT-S801 esetén a készülék tetején téphető le a kinyomtatott papír, ami ideálissá teszi a kiskereskedelmi alkalmazásra, például blokkok és napi riportok előállítására. A CT-S851 papírkimenete a berendezés elején található, ami a vendéglátásban közkedvelt, ugyanis a készülék tetején lévő ún. SpillShieldTM fedél védelmet biztosít az esetlegesen lecsöppenő folyadék ellen.



2013.01.17 09:11:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet