Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

MOZDONNYAL MÁR LEBUKTAK, MOST KÉZI HAJTÁNNYAL PRÓBÁLTAK CIGARETTÁT CSEMPÉSZNI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ismét elfogtak egy vasúton érkező csempészett cigaretta szállítmányt a magyar-ukrán határon.

 

Tegnap éjszaka egy újabb, vasúton érkező illegális cigarettaszállítmányt fogtak a NAV pénzügyőrei. A csempészek most nem kockáztattak egy mozdonyt. Ezúttal egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát és így, kézzel tolták át Ukrajnából a csempészárut. Nem jutottak sokáig, mert amikor átjöttek a Tisza hídon, a zsúfolásig megpakolt hajtány elakadt. A pénzügyőrök ezt követően érkeztek a helyszínre, ám ekkor már csak a magára hagyott hajtányt találták ott, amely körül szétszórva több mint 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli Jing Ling cigaretta volt a havas földön. Érdekesség, hogy a hajtánytól néhány száz méterre a sáros terepen elakadt egy UAZ terepjáró is, amivel vélhetően tovább akarták szállítani a csempészárut.

 

Az elmúlt héten egy ukrán honosságú mozdonyt foglaltak le a pénzügyőrök, amelyben illegális cigaretta szállítmány érkezett Magyarországra. Ez drága mulatság volt a csempészeknek, hiszen a 2,5 millió forint értékű cigarettát és a mozdonyt is lefoglalták akkor a pénzügyőrök.

 

A NAV pénzügyőrei a megtalált több mint 18 millió forint értékű dohányterméket és a szállításra használt kézi hajtányt lefoglalták és költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást ismeretlen elkövető ellen.

 

2012.12.13 08:48:30   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet