Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Egy Decathlonnál is robbantottak: nagyon utálják a boltokat

A jelek szerint az idei év sem telik el Európában bevásárlóközpontok, szupermarketek elleni támadásokkal. A hétvégén a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén robbantottak ismeretlenek.

 

Hét szupermarket ellen hajtottak végre robbanóanyaggal támadást vasárnap éjszaka a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, személyi sérülésekről nem érkeztek hírek, az anyagi kár sem tetemes. Beszámolók szerint a robbanóanyagot a boltok bejáratánál helyezték el, a károk nem jelentősek.

A rendőrség szerint a támadók a Leclerc szupermarketlánc öt fiókját, valamint a Casino és a Decathlon egy-egy üzletét vették célba. A támadások éjjel egy óra körül voltak Ajaccio, Bastia, Alistro, valamint Saint-Florent városokban. Eddig senki sem vállalta a támadásokat.

Nem bírják a szupermarketeket

Korzikán az óriási szupermarketek meglehetősen népszerűtlenek a helyi gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt. Korzikai nacionalisták már régóta ostorozták a nagy láncokat. A szigeten a legmagasabb az egy főre jutó szupermarketek száma egész Franciaországban.

Az elmúlt években Európa-szerte megszaporodtak az üzletláncok elleni támadások, igaz, ezeknek sokszor nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Tavaly májusban Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban, majd szeptemberben Csehországban követtek el pokolgépes támadásokat az IKEA lakberendezési lánc üzletei ellen, volt, ahol az alkalmazottak könnyebben megsérültek.

2009-ben Máltán voltak rejtélyes tűzesetek néhány Lidl-parkolóban: akkor több helyi lap is élt a gyanúval, hogy a negatív híreket helyi élelmiszeripari érdekek is generálják. Sok beszállító ugyanis attól tart, hogy a német tulajdonú üzletlánc terjeszkedése ellehetetleníti a helyi mezőgazdasági termelőket és a kisebb üzleteket. Ugyanakkor rendszeresen olvashatóak olyan vélemények, mely szerint a vevők kimondottan kedvelik az olcsó és széles áruválasztékkal rendelkező boltokat.

pc

2012.09.12 08:52:49   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet