Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Cél a biztonsági iparág előnyének megtartása

A Bizottság az európai biztonsági iparág fellendítését célzó cselekvési programra tett javaslatot, amely lehetővé teszi azt, hogy az iparág Európában maradjon, és továbbra is minőségi biztonsági termékeket állítson elő.

Az uniós biztonsági piac becsült értéke 26-36,5 milliárd euróra rúg, és mintegy 180 ezer főt foglalkoztat. Az európai vállalatok a biztonsági iparág legtöbb szegmensében továbbra is a világ élvonalába tartoznak. Technológiai előnyük megtartásához és növeléséhez alapvetőek a kedvező belső piaci feltételek, csakúgy, mint az európai biztonsági iparág pozíciójának megerősítése a feltörekvő nemzetközi piacokon.

Ennek érdekében a Bizottság azt javasolja, hogy a szabványügyi szervezeteket állítsanak fel konkrét és részletes szabványosítási menetrendeket, valamint az EU-szerte alkalmazandó, összehangolt tanúsítási rendszereket. Különösen az uniós és a nemzetközi beszerzések esetében a kutatás és a piac között tapasztalható távolság áthidalása érdekében a Bizottság alkalmazni fogja a „Horizont 2020” keretprogramban kidolgozott újszerű finanszírozási rendszereket.

Továbbá a siker érdekében a Bizottság arra ösztönzi a tagállamokat, hogy a vonatkozó uniós közbeszerzési jogszabályokkal összhangban indítsanak hasonló, nemzeti szintű kezdeményezéseket, már a kutatási szakaszban bevezeti az új biztonsági technológiák társadalmi hatásaira vonatkozó vizsgálatokat.

A piac a következő szektorokra tagolható: légiközlekedés-biztonság, tengerbiztonság, határbiztonság, a létfontosságú infrastruktúrák védelme, terrorizmus elleni hírszerzés, fizikai biztonságot jelentő védelem; válságkezelés és védőruházat.

EB/EU

2012.08.05 08:09:10   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet