Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A felhasználói élmény felpörgeti az NFC terjedését

A Mobiltárca Szövetség konferenciája átfogó képet adott az új technológiáról és szolgáltatásairól

A Mobiltárca Szövetség konferencia keretében mutatta be a közel, érintésnélküli kommunikációban rejlő lehetőségeket, ezek piacra gyakorolt hatásait, illetve a hazai ökoszisztéma helyzetét, fejlődését. A szakmai rendezvény minden eddiginél alaposabban járta körbe az NFC bevezetésével kapcsolatos technológiai, gazdasági és biztonsági kérdéseket. A szövetség tagjai megerősítették abbéli szándékukat, hogy a jövő év elejétől a mobiltárca szolgáltatás elérhetővé válik Magyarországon.

A felhasználói élmény jelentheti a legnagyobb húzóerőt a mobiltárca elterjedéséhez. A pénzügyi tranzakciók egyszerűsítése és felgyorsítása mellett az NFC végigkísérheti a vásárlás folyamatát a termék felismerésétől, megismerésétől és kiválasztásától kezdve egészen a pénztárig. A mobil NFC megoldások alapjaiban változtatnak vásárlói szokásainkon: a technológia segítségével érintés nélkül, másodpercek alatt és egy eszközön juthatunk többletinformációkhoz a termékekről és akciókról, a kuponok és voucherek gyűjtését és beváltását pedig sokkal egyszerűbben intézhetjük. Mindent egy kézből, az okostelefonnal.

A budapesti konferencián több meghatározó hazai bank is képviseltette magát, amelyek közreműködése létfontosságú az ökoszisztéma felépítéséhez. Az NFC segítségével a pénzügyi tranzakciók mobilizálódhatnak, a plasztikkártyák beköltözhetnek az okostelefonba. Egy év múlva már több mint félmillió ilyen telefon lesz a hazai előfizetők kezében, amelyekkel legalább 20 ezer helyen lehet majd fizetni. Ezzel Magyarország – Lengyelországot követően – az elsők között lesz Európában, ahol a mobiltárca szolgáltatások elindulhatnak. Az első „éles” használatra még idén év végén sor kerül, a fogyasztók számára pedig 2013 első negyedévében válik elérhetővé a szolgáltatás.

A tömeges piaci használathoz kialakult ökoszisztéma szükséges, azaz a technikai és technológiai folyamatok kidolgozása mellett, olyan területeken is meg kell találni a közös nevezőt, mint az egységes szabványok, illetve biztonsági protokollok.

A Mobiltárca Szövetség június 12-én rendezett konferenciáját követő kerekasztal beszélgetésen az NFC technológiával és a tömeges alkalmazásával kapcsolatosan felmerülő kérdéseikre is választ kaphattak a részt vevők. A szakmai közönség számára egyértelmű lett, hogy eljött az NFC ideje, a technológia készen áll a kereskedelmi célú bevezetésre. A hazai kereskedelmi bevezetés sikeréhez pedig az iparági szereplők hatékony együttműködése és a fogyasztók tájékoztatása, edukálása a következő időszak egyik legfontosabb feladata.


2012.06.14 16:22:12   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet