Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Péterfalvi: az új adatvédelmi hatóság független és megfelel az uniós kritériumoknak

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint az általa vezetett új intézmény teljes egészében független, és megfelel a vonatozó európai uniós irányelvben megfogalmazott kritériumoknak.


Péterfalvi Attila a január 1-jétől működő adatvédelmi hatóság elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az európai adatvédelmi nap (január 28-a) alkalmából bemutatta az új intézményt, valamint közvetlen munkatársait.

Elmondta, a hatóság megalakulása szorosan összefügg az alkotmányozási folyamattal, továbbá szorosan kapcsolódik az ombudsmani rendszer átalakításához. Hozzátette: az új, "egybiztosos" rendszerrel nyilvánvalóvá vált, hogy az adatvédelmi ombudsmannak ezt a struktúrát el kell hagynia, hiszen nem lehet helyettese az alapjogi biztosnak, mert akkor nem lehetne független.

A független, csak a törvényeknek alárendelt hatóság feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése.

 

2012.02.01 15:42:32   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet