Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

NAV

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnöke nem kíván együttműködni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetésével, nem hajlandó tudomásul venni sem a társadalmi-gazdasági változásokat, sem pedig a Vám- és Pénzügyőrség, illetve az APEH összevonásáról hozott kormányzati döntést. Ezt támasztja alá a NAV-törvény várható módosításáról közzétett nyilatkozata.

Holecz Gábor sérelmezi a vezénylésre vonatkozó szabályokat, holott azok 1996 – a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény (HSZT) hatálybalépése – óta nem változtak, 3 évenként legfeljebb 12 hónapra vezényelhetők a pénzügyőrök.

A szolgálati viszony módosítása ellen eddig benyújtott panaszok nyilvántartásaink szerint szinte kivétel nélkül bíróság elé kerültek, éppen ezért a tervezett módosítás – az azonnali bírói út biztosítása – kizárólag a jogvita rendezésének gyorsítását szolgálja.

Holecz Gábor nehezményezi, hogy a tervezett módosítás értelmében a vezető beosztású pénzügyőr vezetői megbízatásának megszűnését követően további hat hónapig nem kapja meg a korábbi kiemelt vezetői illetményét. Semmi nem indokolja a jelenlegi szabályozás fenntartását, ami a központi közigazgatásban egyébként is példa nélküli lenne.

A VPDSZ vezetőjének a szakmai és társadalmi egyeztetés, valamint a konzultáció hiányára való hivatkozása teljességgel megalapozatlan, ugyanis a módosítás előkészítői a NAV valamennyi szervezeti egysége, a Központi Hivatal valamennyi főosztálya, továbbá a szakszervezetek részére is megküldték a szakmai anyagot. Az észrevételek döntő többsége beépült a tervezett törvénymódosításba. Az együttműködési készség teljes hiánya mutatkozik meg abban is, hogy egyedül a VPDSZ nem tett észrevételt.

A NAV vezetése megdöbbenéssel áll az előtt a tény előtt, hogy – bár a VPDSZ esetében külön kijelölt kapcsolattartó is van Arnold Mihály pénzügyőr altábornagy, vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettes személyében – a VPDSZ vezetője a belső egyeztetések helyett külső fórumokhoz, illetve a sajtóhoz fordult.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a VPDSZ vezetője a NAV ellen több pert indított már; az eddig elbíráltakat elveszítette.

 

2011.10.10 12:12:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet