Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Három halottja van az ankarai robbanásnak

Az eddigi információk szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant fel a török főváros központjában. Hárman meghaltak, legkevesebb tizenöten megsérültek. A török belügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy terroristák akciója áll a háttérben.
Autóba rejtett pokolgép robbant kedd reggel Ankara belvárosában, a Kizilay metróállomás közelében - közölte a török miniszterelnök-helyettes. A robbanás a Hürriyet Daily News török hírportál szerint jelentős károkat okozott a környéken parkoló járművekben. Az egyik szemtanú azt mondta, látta, amint egy égő gáztartályt dobnak ki az egyik ablakon az utcára - írja a CNN csatorna online oldala. Egy helyszínen tartózkodó riporter szerint a környékbeli üzletek a felismerhetetlenségig megrongálódtak.

A rendőrség képviselői szerint a pokolgépet egy parkoló gépkocsiban rejtették el. A helyszín közelében egy gyanús csomagra is bukkantak, amelyet most vízágyúval készülnek megsemmisíteni. A rendőrség lehetségesnek tartja, hogy kurd szélsőségesek állnak a robbantás hátterében.

A robbanásban három ember életét vesztette, legalább tizenöten megsérültek - írja a Hürriyet Daily a török belügyminiszterre, Idris Naim Sahinra hivatkozva. A CNN úgy tudja, a sebesültek hárman súlyos állapotban vannak. A miniszter szerint is fennáll az esélye, hogy terrorista akció áll a támadás hátterében. A Hürriyet Daily News úgy tudja, a rendőrség elfogott egy nőt, aki a robbanás helyszínétől nem messze jelszavakat skandált.


2011.09.20 15:50:13   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet