Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Szigorúbb jogszabályokkal felvértezetté, határozottabbá vált a rendőrség

„Az elkövetett bűncselekmények számai azt a tavaly megkezdett munkát tükrözik, amelynek eredményeképpen mára jóval hatékonyabban és eredményesebben tud fellépni a rendőrség, mint a kormányváltás előtt” – áll a Belügyminisztérium, a közbiztonsággal kapcsolatos közleményében.

A Belügyminisztérium a közleményben rámutat: „Tavaly óta számba kell venni az adott esethez kapcsolódó járulékos bűntetteket is, amelyek esetében újabb és újabb eljárásokat szükséges indítani. Ezek az alaposabb és körültekintőbb felderítést szolgáló lépések a statisztikákban is megjelennek.”

A közlemény szerint az emberek nagyobb bizalommal fordulnak a rend őreihez, amit a rendőrség hozzáállásának változásával indokol a minisztérium. „Jóval több feljelentés érkezett az elmúlt évben, mivel az emberek mára bíznak abban, hogy az ellenük elkövetett bűncselekmény kivizsgálásra kerül, és annak következményei lesznek az elkövetőre nézve. Jelentősen javult a felderítési mutató, sokkal több elkövetett bűncselekmény ügyében indult nyomozás” – áll a közleményben.

A kormány szándékát és eltökéltségét jól példázza, hogy az állampolgárok biztonságának erősítése érdekében az év folyamán 2142 új rendőr kezdte meg szolgálatát az ország területén.

A jogszabályi szigorítások következtében mára több mint ezer emberrel többen vannak a hazai börtönökben. Az elhelyezésük érdekében két börtönt újra meg kellett nyitni.

 

2011.08.04 11:34:00   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet