Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Elbocsátott informatikus állt bosszút volt cégén

 

Egy elbocsátott banki informatikus úgy állt bosszút volt munkaadóján, hogy feltörte a pénzintézet szervereit, s a bank honlapján az ügyfelek attól fogva durva káromkodásokat olvashattak, továbbá részletes beszámolót arról, milyen rosszul működik a pénzintézet.

A hackerré vált informatikus nemcsak a banki honlapot törölte, hanem az ügyféladatbázis egy részét is megsemmisítette, miközben vírusokat is töltött a számítógépes rendszerre.

A rendőrség gazdasági bűncselekmények ellen fellépő részlege a számítógépek IP-címe, avagy az egyedi hálózati azonosító segítségével hamar megtalálta a támadásban résztvevő gépeket, így a tettest is hamar kézre kerítette.

Kiderült, hogy a hacker a bank 30 éves volt alkalmazottja, aki a számítógépes rendszer biztonsága felett őrködött, amíg el nem bocsátották. A fiatalember beismerte, hogy az őt ért igazságtalanságokért akart bosszút állni, szerinte nem becsülték meg a munkáját.

A rendőrség a hacker két számítógépét tárgyi bizonyítékként lefoglalta, és jogtalan hozzáférés számítógépes adatokhoz címen büntető eljárást indított ellene.

MTI

2010.11.04 19:17:08   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet