Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Átalakul a fejlesztési és közbeszerzési rendszer
  
A közbeszerzés rendszerét és az átfogó pályázati rendszert működés közben kell átalakítani – hangsúlyozta Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár pénteken a balatonfüredi Informatika a Társadalomért konferencia második napján.
 
Nyikos György kijelentette, az új közbeszerzési törvény 2012. január 1.-i hatályba lépése előtt meg kell vizsgálni az Országgyűlés által idén szeptemberben elfogadott közbeszerzési törvénymódosítás működését a gyakorlatban. Az ajánlattevő-barátnak tartott módosítások több ponton is egyszerűsítették és átláthatóvá tették a törvényt, de a teljes és átfogó módosításra mielőbb szükség van.
 
Nyikos Györgyi a hallgatóság elmondta: a központi közbeszerzés kapcsán már folyik a Központi Szolgáltató Főigazgatóság átvilágítása, a több szempontból is átvilágításra szoruló szerződések feltérképezése.
 
A helyettes államtitkár szerint az uniós források átláthatóságához kell közelíteni a hazai forrásokét is; a széttöredezett nyilvántartások egységesítése mellett szükség van a lebonyolítás egyszerűsítésére is.
 
nfm

 

 
2010.11.15 09:46:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet