Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Mindennapos a munkahelyi adatlopás
A munkavállalók többsége jogosnak érzi az információszerzést, a cégek jó része pedig nem szabályozza a hozzáférést.
Az Imperva biztonsági cég friss kimutatása szerint Nagy-Britanniában roppantul elterjedt a cégeknél az adatlopás: a kutatás során megkérdezett ezer alkalmazott 72 százaléka tulajdonított már el munkahelyéről információkat.
A tolvajok kedvelt adattípusai: 26 százaléka az ügyfelekről szóló információkat csórta el, 25 százalékuk személyzeti adatokra vetett szemet, 25 százalékuk üzleti fájlokat lopott el, 10 százalékuk pedig az elbocsátandók listáját szerezte meg. A legáltalánosabb módszerek: USB-s memóriakártyán (23 százalék), laptopon (23 százalék), más hordozható adattárolón (19 százalék), mobiltelefonon (13 százalék).
A megkérdezettek közel fele beszámolt arról, hogy legalább egy olyan kollégát ismer, aki már lopott adatot, és 69 százalékuk meg van arról győződve, hogy a konkurencia hozzájutott már tőlük ilyen úton információkhoz. A felmérés szerint a legértékesebb adatok a szellemi tulajdon körébe tartoznak, a második legnépszerűbb pedig a személyzeti adatbázis. A munkavállalók 37 százaléka mondta azt, hogy egy tervezett leépítés hírére igyekezne megszerezni az ezzel kapcsolatos információkat, ám ha biztosak lennének benne, hogy őket is lapátra teszik, akkor már 70 százalék nyilatkozta, hogy gyűjtögetne.

index

2010.11.24 12:41:43   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet