Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Átfogó ellenőrzés egy pókerteremben

 

Engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést tartottak 2011. május 27-én este a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Tűzoltóság és a IX. kerületi Önkormányzat illetékeseivel együtt. A Lurdy Házban lezajlott akcióban csaknem 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű játék zajlott. Az akcióra az adóhatóság feljelentése alapján, a megfelelő előkészületek elvégzését követően került sor.

 

Az átfogó vizsgálat során a NAV munkatársai foglalkoztatotti, információtechnológiai és jövedéki ellenőrzést is tartottak, lefoglalták az összes pókerasztalt, a számos bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat, a különböző bizonylatokat és tárgyi eszközöket. A rendőrség illetékesei gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak meg több ott-tartózkodó személyt.

 

Az ellenőrzés kiemelt célja volt az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása, és ezzel párhuzamosan az engedély birtokában végzett tevékenységek támogatása. A NAV minden tudomására jutott esetben megteszi a szükséges intézkedéseket az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység feltárására és szankcionálására.

 

Ezt megelőzően az ugyanitt korábban lezajlott ellenőrzés eredményeként mintegy tízmillió forint bírságot szabtak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

 

 

2011.05.30 13:34:06   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet