Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Közeleg az Informatikai Biztonság Napja

Szeptember 25-26. között rendezik meg hazánk és Közép-Kelet-Európa legnagyobb IT biztonsági konferenciáját, az Informatikai Biztonság Napját (ITBN).

Az elmúlt hetekben az amerikai megfigyelési botránytól és a Snowden ügytől volt hangos a sajtó, olyan kérdéseket feszegetve, amelyre a rendezvény keretein belül is megpróbálnak válaszokat találni a szakemberek. Így lesz majd a nyitóelőadás egy rendhagyó, szakmai, politikai kitekintés Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő tolmácsolásában, aki segít a közelmúltban nagy port kavart Snowden ügy, és az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) kiszivárogtatási részleteinek megismerésében.

Az idei ITBN-en a személyek, állampolgárok védelmére, a személyi biztonság témakörére is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, de természetesen az ITBN-től megszokott vállalatbiztonsági megközelítés is hangsúlyos marad.

Egy igazán érdekes vendég is érkezik a rendezvényre az Amerikai Egyesült Államokból: ő Michael Schneider. Több mint tíz éve dolgozik az amerikai hadseregnek különböző kibervédelmi munkakörökben. Tevékenykedett a védelmi minisztérium tisztjeként, ahol kibervédelmi Red Teameket vezetett. A US Cybercommand vezető tiszthelyetteseként a kiszemelt célpontok meghatározásáért és a védelmi intézkedések meghozataláért volt felelős. A haditengerészetnél az információs hadműveletek parancsnokaként tevékenykedett.

Az esemény plenáris programjára John Parker érkezik Angliából, aki a McAfee termékigazgatója. A Cisco tolmácsolásában egy érdekes témáról, a vállalatok számára "hírszerzési" adatokat biztosító szolgáltatásról lesz szó. Az elmúlt évekhez hasonlóan a kritikus infrastruktúrák biztonságát szem előtt tartó civil egyesület, a KIBEV (Önkéntes Kibervédelmi Összefogás) is képviselteti magát az eseményen.
 


 

A T-Systems Magyarország Zrt. egy biztonságos kirándulásra hívja majd a résztvevőket a "betonbiztos" adatközpontjába, és elmeséli azt is, hogy hogyan védekezhetnek a szervezetek a hacker körökben mostanság népszerű túlterheléses támadások ellen.

Több cégektől független téma is előkerül idén. Ilyen például a közösségi média hackelése - a webes technológia használata és manipulálásának lehetőségei a választási kampányokban; mit tett és tehetett volna a magyar Anonymous csoport; mit tehetünk az állampolgárok biztonságtudatosságának fokozásáért…

"Az idei ITBN programjai nagyon színesnek mutatkoznak. A témák széles spektrumban mozognak, az előadók pedig a világ minden tájáról érkeznek. Gyakorlatilag körbeutazzuk a Földet a messzi Indiától, az Amerikai Egyesült Államokon át, egészen a közeli Szlovákiáig. 2013 jelentős év a biztonság szempontjából Magyarországon is, hiszen már van IT biztonsággal foglalkozó törvényünk, amelyről szintén többet tudhatunk majd meg" - mondta el a két napos konferenciáról Keleti Arthur, az ITBN főszervezője, majd hozzátette: "Lesznek speciális szakmai demók, profi hackelések, de szóba kerülnek a biztonság irányításának, auditálásának kérdései is. Nem maradnak el a kiállítások, bemutató standok sem, ahol a látogatók személyesen is találkozhatnak a gyártók, disztribútorok, tanácsadó cégek és rendszerintegrátorok képviselőivel."


biztonsagportal.hu

 

 

 

2013.09.11 12:01:36   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet