Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ujjlenyomat-olvasó lehet a ma esti iPhone nagy dobása

Néhány óra van hátra az Apple ma esti nagy bejelentéséig, a korábbi ujjlenyomat-olvasós pletyka pedig egy újabb erősítést kapott.

Az egyre inkább gombtalan androidos készülékekkel ellentétben az új iPhone-on megmarad a képernyő alatti home gomb, ráadásul egy új (avagy ujj-) funkciót is kap. A nowhereelse.fr a korábbi pletykák igazságtartamát megerősítő képet tett közzé: az állítólagosan az iPhone 5S használati utasításából származó fotó azt látszik bizonyítani, hogy a home gomb egyben a felhasználót biometrikus jellemző alapján azonosító ujjlenyomat-olvasóként (Touch ID) is szolgál majd. A hírt a Washington Post is megerősítette.
 


 

Ha igaz a hír, akkor azt jelentheti, hogy az iPhone-osok elfelejthetik a képernyőzárat feloldó jelszavakat és mintákat. Sőt, ha az Apple az iOS-be is beleteszi az asztali OS X operációs rendszerének következő verziójában élesítendő iCloud Keychain jelszótárat, akkor az ujjlenyomatunkkal bármilyen alkalmazásban vagy weboldalon bármilyen jelszót könnyen megadhatunk majd.

Hivatalosan néhány óra múlva derül ki, hogy az Apple valóban ezt szánja-e következő mobilja egyik legfontosabb tulajdonságának.


hvg.hu

 

 

2013.09.10 16:15:02   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet