Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Újabb trójai támadja a bankszámlánkat

A Perkele névre keresztelt újabban feltűnt trójai vírus az asztali számítógépeket és a mobilokat is megfertőzi, és sikeresen el tudja lopni a bankok által a mobilokra küldött biztonsági kódokat is, amelyek birtokában a csalók már képesek megcsapolni a bankszámlákat.

A Versafe online csalások felderítésére és megelőzésére szakosodott cég egy újabb olyan trójai vírust fedezett fel, amely a pénzintézetek ügyfeleinek asztali számítógépeit és mobiljait is megfertőzi, így pedig a bankok által általában sms-ben küldött azonosító biztonsági kódokat is képes megszerezni, és ezekkel már képesek a hackerek megcsapolni a számlákat. Eddig észak-európai és amerikai bankok ügyfelei lehetnek érintettjei a Perkelével elkövetett csalásoknak – írja a Portfolio.hu
 


 

Jens Hinrichsen, a vírust felfedező cég üzleti fejlesztésekért felelős igazgatója elmondta, hogy " a kiberbűnözők egyre szofisztikáltabb módszereket alkalmaznak, és az ügyfelek minden egyes eszközét képesek megfertőzni. A Perkelével eddig főleg androidos telefonokat támadtak meg az elkövetők, de a többi mobilplatformra is hamarosan optimalizálhatják a vírust". Több esetben e-mailekben küldött linkekkel és csatolmányokkal fertőzték meg a gépeket a fraudsterek, de előfordult olyan eset is, amikor az ügyfelek beavatkozása nélkül telepítették a szoftvert.

 

 

 

2013.09.03 14:41:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet