Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kábítószer udvaron és autóbuszon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy kakaós és kekszes dobozban másfél millió forint értékű kábítószert találtak egy autóbuszban Röszkén, egy kecskeméti ingatlanon pedig cannabis-ültetvényre bukkantak.

A pénzügyőrök Röszkén egy lengyel rendszámú autóbuszt vizsgáltak át. Az ellenőrzés során a két buszvezető és az 51 utas úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

Az ellenőrzést végzők a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a jármű, valamint a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. A kutatáshoz kábítószer-kereső kutya segítségét is igénybe vették. A kutya az utazótáskák ellenőrzése során kábítószer jelenlétét jelezte. A pénzügyőrök a gyanús táskát felnyitották és kakaós, valamint kekszes dobozokat találtak benne. Az 5 csomag összesen 600 gramm marihuánát rejtett.

A pénzügyőrök a mintegy 1,5 millió forint értékű kábítószert lefoglalták, és az illetékes rendőri szervnek átadták.

Egy másik ügyben a pénzügyőrök egy kecskeméti ingatlanon tartottak jövedéki ellenőrzést.

Elrejtett jövedéki termék nem került elő, azonban a ház udvarán a pénzügyőrök négy tő, 2-3 méter magas növényt találtak. A levágott gubó részekből mintát vettek a helyszínen. A teszt alapján az udvaron magasodó ültetvény cannabis növényekből állt.

A pénzügyőrök az ültetvényt felszámolták, a növényeket átadták, illetve az ingatlan tulajdonosaként jelen lévő magyar férfi ellen kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes rendőri szervnek.


 

2013.09.06 10:56:07   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet