Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Szépfiúk, rossz lányok utolsó tánca

„Most akkor rendőr leszek, és eljátszok egy ellenőrzést”- bevezető mondattal, mosolyogva kezdte meg műsorát a leánybúcsúra rendelt, rendőregyenruhában feszítő táncos fiú." Azonnal lefagyott az arcáról a mosoly a fiatalembernek, amikor a produkció végén a civilben jelen lévő pénzügyőrök közölték: „Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akkor most mi kezdjük meg az ellenőrzést”.

Egyedülálló akciósorozatot hajtottak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Dél-Alföldön. Az ellenőrzések fő célja az adóelkerülők újabb közismert csoportjának kiszűrése és felszámolása volt. Augusztusban az erotikus szolgáltatók kerültek a NAV ellenőrzési tervébe, akiket a pénzügyőrök az interneten közzétett hirdetéseik alapján választottak ki.

Az ellenőrzések 100 %-os eredményessége rávilágított arra, hogy ezen a téren is van keresnivalója a NAV pénzügyőreinek, hiszen az ilyen szolgáltatók feltételezhetően a feketegazdaság komoly szegmensét képezik.

Az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, amelyek során anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök röviddel az ellenérték átadását követően – a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül – igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt. Az egyik ellenőrzött személy tekintetében – annak közvetítői tevékenysége alapján – a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségnél.

Az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz és chippendale szolgáltatásokat ellenőriztek. Előzetesen minden esetben - szintén internetes hirdetések alapján - telefonon egyeztették a „műsorok” időpontjait és helyszínét. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban. A jó hangulatú baráti társaságnak „álcázott” pénzügyőrök előtti látványos bemutatókat követően a „fellépők” a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát. A pénzügyőrök igazolták magukat, majd jegyzőkönyvben rögzítették a tényeket és adóigazgatási eljárást indítottak a szolgáltatást nyújtó urakkal és hölgyekkel szemben adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt.

Az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírság kiszabása várható.

 

 

2013.09.09 06:58:32   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet