Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Videotechnika / Intellio

Eye think – intelligencia a fejlesztőknél
és a kamerákban – Intellio

 

A látogató, aki kimegy egy biztonságtechnikai kiállításra, az olvasó, aki átlapoz egy szakmai folyóiratot, elvész a biztonsági kamerák tömegében. De hol a különbség, hol az a hozzáadott plusz, amivel ki lehet emelkedni a tömegből?


■ Beépített intelligencia

Az Intellio csaknem másfél évtizedes történetét végigkíséri az a filozófia, mely a kérdésre érvényes választ ad. Ez az a cég, mely kezdettől elsődlegesen figyel a biztonsági kamerák hasz­nálhatóságát segítő intelligenciára. Világ­színvonalú IVS videomenedzsment szoftverünk minden ONVIF-kompatibilis IP-kamerával képes együttműködni, kameráinkban pedig a világon elsők közt jelent meg a beépített intelligencia.

Mit jelent ez technikailag? Hogy számos olyan detektor, melyet korábban csak szerveroldalon lehetett megoldani, belekerült a kamerába, így a kamerában futó képelemző eljárások lehetővé teszik, hogy maga a kamera adjon riasztást. Ezek a „virtuális detektorok” valójában a felhasználó által a kamera képén felvehető vonalak vagy poligonok, amelyekre – megfelelő jogosultsággal – különböző szabályok állíthatók be. A szabályok vonatkozhatnak az egyes detektorokon történő áthaladásra, az áthaladás irányára, vagy éppen a kijelölt területen történő változásokra (pl. gépjármű megjelenése vagy éppen távozása). A detektorok elsődleges haszna a kezelők számára, hogy riasztást képesek adni az adott felhasználási területen valóban lényeges eseményekre. Ezáltal nemcsak kisebb személyzettel és nagyobb biztonsággal lesz képes a rendszer a kritikus esetek azonnali kiszűrésére, hanem a rendszer adatterhelése is számottevően csökken.
 


 

Az Intellio központi szoftverénél (IVS) hasonló filozófiával folynak a fejlesztések. Itt is az a cél, hogy megkönnyítsük a felhasználást, időt és energiát spóroljunk. Az IVS kiválóan mű­ködik minden ONVIF kompatibilis IP-kamerával.


■ Intelligens élőkép

Az operátorok munkáját könnyítjük meg az Intelligens élőképfunkcióval, mellyel lehetőség nyílik a nézetek automatikus váltására, az aktuális riasztások alapján. A megjelenített kamerakép-kiosztások mindig a lehető legnagyobb képméretben jelenítik meg a riasztásban lévő kamerákat, így biztosítva az események hatékonyabb észlelését. A rendszerben több „Intelligens élőképnézet” definiálható, mindegyiknél külön meghatározva a megjelenítendő kamerákat. A felhasználó ezen előre definiált nézetek közül tetszőlegeset aktiválhat, melynek hatására az engedélyezett monitorokon a nézetek a kamerák riasztási állapotainak megfelelően váltják egymást. A folyamatosan mozgó kamerák felvételeiből csak azon pozíción készült képeket mutatjuk meg visszajátszáskor, amelyben esemény történt.


■ Intelligens eseményböngésző

Mivel a központi alkalmazás (IVS) nemcsak a felvételeket, hanem a detektorok által előállított információkat, metaadatokat is rögzíti, további lehetőségeket biztosít arra, hogy az egyes detektorokhoz tartozó képkockákat az operátor gyorsan elő tudja keresni és visszanézni. Az Intelligens eseményböngésző funkció segítségével gyorsan áttekinthetjük a különböző riasztásokat (mozgások, területre belépés, vonalátlépés stb.) és egyszerű eseményeket is (gépjárműrendszámok, emberi arcok stb.). Ezáltal nem kell egy folytonos, mozgásokkal, zavaró körülmények által okozott eseményekkel teli adatbázist nagy időráfordítással áttekinteni, elegendő az eseményekről készült pillanatképeket gyorsan átfutni, és a megtalált esemény egy kattintással máris visszajátszható. A funkció különösen hatékonyan használható a kamerába beépített Intelligens mozgásérzékelő detektor esetében, amely a kamera bekapcsolásakor automatikusan elindul. A téves riasztások minimális számának köszönhetően az Intellio intelligens eseményböngészője eddig sosem látott kényelmet és gyorsaságot garantál az esemény+felderítés területén.
 


■ Saját mérnökcsapat fejleszt

Az Intellio-megoldások minden elemét – intelligens kamerák, menedzsmentszoftver, rögzítők – saját mérnökcsapata fejleszti. A hardver- és a szoftverkomponensek összehangoltsága jól átgondolt, stabil működést biztosító rendszert eredményez. Az innovatív fejlesztések segítik a biztonsági személyzet munkáját monitorozás közben, de a visszajátszást, képexportálást és a tárolást is hatékonyan oldják meg.


További információkat megújult weboldalunkon talál. www.intellio.eu


■ Még idén újabb fejlesztésekre és meglepetésekre számíthatnak, ezekről is beszélgethetünk a Securiforum  A1-es standján. További információért keresse kollégánkat:


Wolf Richárd

richard.wolf@intellio.eu
+36 30 417 6793

 

 


 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet