Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Biztonságtechnika

iContrALL intelligens otthonrendszer

– egy hazai fejlesztésű rendszer, vezetékezés és falbontás nélkül


A ProGuard Europe Kft. folyamatosan fejleszti tevékenységét és ezzel kapcsolatban törekedünk innovatív új technológiák alkalmazására. Ezen tevékenységünk alapján, illetve a nemzetközi trendek figyelembevételével határoztuk el, hogy nyitnunk kell az okosotthonok és ezzel együtt az integrált biztonsági megoldások felé. A folyamatok azt mutatják, hogy kezdenek elmosódni azok a határvonalak, melyek eddig megvoltak a vagyonvédelem és üzemeltetés, valamint a vegytiszta vagyonvédelmi feladatokat ellátórendszerek és a logisztikát-, gyártást támogató integrált rendszerek között. Ugyanezt tapasztalhatjuk az otthonvédelem területén is. A hagyományos biztonságtechnikai rendszerek helyét kezdik felváltani az okostelefonokról vezérlehető riasztók, és kamerarendszerek, nem is beszélve a mobilokra becsengető kaputelefonokról és egyéb speciális megoldásokról.

Természetesen mindez csak akkor igaz, ha a két alaptételt elfogadjuk miszerint a biztonságtechnikai rendszerek IP-sednek, valamint az otthonaink okosodnak. A látható folyamatok során a felhasználók egyre inkább szeretnék egy rendszerben tudni, vagy legalábbis egy felületről vezérelni a riasztójukat, a kamerájukat, a kaputelefonjukat illetve az otthonuk okosrendszereit. Erre ad egy kiváló megoldást az iContrALL (intelligens otthonrendszer).
 
Az iContrALL intelligens otthon vezeték nélküli rendszer egyedi megoldást nyújt a mindennapokban használt, elektronikus berendezések, eszközök összekapcsolásával, intelligens funkciók alkalmazásával. Az innovatív rendszer-kialakításnak köszönhetően, rugalmas illeszkedést tesz lehetővé, exkluzív és luxus enteriőrben is. A felhasználó az otthonát bármikor bárhonnan ellenőrizheti, szükség esetén beavatkozhat, mely hatékony és egyszerű módja a biztonság és kényelem növelésének, energia és költségmegtakarításnak. Az intelligens funkciók révén egyszerűen definiálhat időzített cselekvéseket, csoportos utasításokat, logikai függőségeket vagy futtathat jelenlét-szimulációt a távollétében.

 

Az okostelefonok térnyerésével új erőre kapott az intelligens otthonok piaca. Független nemzetközi szakértők egybehangzó véleménye szerint robbanás előtt áll az iparág. A hazai piacon is egyre többen szeretnének intelligens rendszert az otthonukba. Az újonnan épülő lakóparkok nagy részét úgy tervezik, hogy könnyedén lehessen utólagosan beépíteni a rendszereket, sok esetben már most komplett automatizálással kerülnek eladásra az új lakások, sorházak és családi házak. Nem távoli jövőképről van tehát szó, a jelenről és a közeljövőről beszélünk. Amelyik építőipari beruházó nem gondol előre az automatizálásra az piaci hátrányba kerülhet, akárcsak az a riasztó-, kamera- vagy redőnytelepítő cég, aki nem bővíti időben a portfólióját. Az árnyékolástechnikához, a biztonságtechnikai rendszerekhez, a világítástechnikához szorosan kapcsolódnak az intelligens rendszerek. Jól megfigyelhető a tendencia egy árnyékolástechnikai példán: ami gurtnis árnyékoló volt, majd nyomógombos, motoros lett, később távirányítós, az most egyre inkább intelligens vezérlésűvé válik. A felhasználók automatikus működést, vagy telefonos irányíthatóságot várnak az árnyékolóiktól, amelyik telepítő nem tud erre megoldást kínálni, az megrendelésektől esik el.

Az iContrALL teljes körű intelligens otthonmegoldást biztosít, megbízhatóan egy kézből. A vezeték nélküli kommunikációs technológia révén falbontás nélkül is egyszerűen telepíthető, kitűnő ár/érték arányú, rejtett költségek és havidíj nélküli befektetés, mely az ingatlan értékét is növeli. Magyar termék, hazai gyártói jelenléttel, szervizzel, 2 év kiterjeszthető cseregaranciával és teljes terméktámogatással. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a már telepített rendszerek is mindig naprakészek. A vezérlő- szoftver észrevétlenül, automatikusan frissül az interneten keresztül, ezáltal új funkciókkal bővítve a rendszert.

A vezérelhető eszközök skálája nagyon széles, különböző világítások, napellenzők, redőnyök, zsalúziák, kapuk, garázs és bejárati ajtók, riasztórendszerek, hűtési és fűtési rendszerek, dugaszólóaljzatok, szivattyúk, vízelzárók, felvonók és öntözőrendszerek is integrálhatók. Különleges feladatok megoldására, univerzálisan használható vezérlők is rendelkezésre állnak, melyeknek a ki- és bemeneti működési paraméterei egyaránt széles határok között változtathatók. A felhasználói alkalmazások elérhetőek Android és iOS rendszereken is.

A fejlesztések egyik legfontosabb szempontja volt az egyszerű telepíthetőség és a felhasználóbarát kezelőfelület. A telepítéshez nincs szükség informatikai képzettségre, nem kell programozni, nem kell hálózati eszközöket beállítani. Csak be kell kötni a végberendezéseket, melyhez alapvető villanyszerelési ismeretek elegendőek, majd egy egyszerű grafikus felületen elvégezni a szükséges beállításokat. A rendszerrel kapcsolatos és a telepítéshez szükséges ismereteket a gyártó által rendszeresen tartott oktatásokon könnyedén el lehet sajátítani. A két darab 4 órás, díjmentes alkalom elegendő a felméréshez, ajánlatadáshoz és telepítéshez szükséges alapvető ismeretek megszerzéséhez.

Oktatásokra történő bejelentkezéseket a info@proguard-europe.com e-mail címre várjuk.
 Balogh Imre – A ProGuard Europe Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója,
biztonságtechnikai mérnök, okl. védelmi igazgatási vezető, biztonsági szakértő

 


ProGuard Europe Kft.
Bemutatóterem és ügyfélszolgálat:
2330 Dunaharaszti, Fő út 104. • Tel.: +36-24/620-758 • Mobil: +36-20/372-4420
Nyitva tartás: Hétfőtől-Péntekig 09:00–17:00-ig

E-mail: shop@proguard-europe.com
Web-áruház: www.proguard-shop.hu

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet