Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Videotechnika / Aspectis

Új kamerákat és diszkrét megfigyelőeszközöket mutatott be az Axis


Az IP-alapú videomegfigyelési piac vezető vállalata, az Axis Communications bemutatta új, moduláris kamerákból álló AXIS FA-sorozatát, amelynek modelljei rendkívül diszkrét, ugyanakkor költséghatékony megfigyelést biztosítanak. Ezzel egy időben négy új modellel bővült a 4K felbontású full-frame rögzítést biztosító P13-széria is. Az Axis új kameráit a Las Vegas-i ISC West 2017 biztonsági kiállításon mutatta be április elején.


AXIS FA-sorozat – diszkrét, multiview megfigyelés

Az Axis moduláris FA-sorozata külön értékesített elemekből áll, ezek közé tartozik az AXIS FA54 központi egység, a sztenderd lencsével elérhető AXIS FA1105, illetve a pinhole lencsével elérhető AXIS FA1125 szenzoregység, valamint az AXIS FA4115 dóm modellje varifokális lencsével. Az FA-termékcsalád tagjai költséghatékony és rendkívül diszkrét beltéri megfigyelést biztosítanak négy egymáshoz közel eső, de egy kamerarendszerrel lefedett területen. Az AXIS FA54 központi egység streamelési képességei 1080p-s full frame HTDV felvételeket tesznek lehetővé, miközben a négy összekapcsolt szenzor egyetlen IP-címet használ.

A rögzítés az Axis Forensic WDR (wide dynamic range) technológiájával történik, amelyet a gyártó kifejezetten a gyenge fényviszonyokra optimalizált. Az AXIS FA54 emellett támogatja a fejlett videoanalitikát, és HDMI kimenettel is rendelkezik a magán- vagy közcélú monitorra történő képtovábbításhoz, amely főként a kereskedelmi egységekben való felhasználásban jelent ideális megoldást. A szenzoregységek elég kisméretűek ahhoz, hogy akár sima felületekbe illeszkedve helyezzék el azokat, az eszközök szemmagasságban is installálhatók például bejáratokkal szemben, és még így sem vonják magukra a figyelmet. A szenzoregységek nyolcméteres kábelekkel kapcsolódnak a központi egységhez (AXIS FA54), de opcionálisan 15 méteres kábelezéssel is elérhetők.
 Axis moduláris FA-sorozat


„Azzal, hogy leválasztottuk az érzékelőegységet a kameratestről, a szenzorok kifejezetten jól illeszkednek kicsi, szűk helyekre is, lehetővé téve ezzel a diszkrét megfigyelést. A pinhole szenzoregység rendkívül hasznos bejáratok megfigyelésére, ahol az emberi arcról szemmagasságban készült képre van szükség” – mondta Erik Mårtensson, az Axis Communications moduláris kamerákért felelős termékmenedzsere. „Az AXIS FA-sorozat kifejezetten költséghatékony megoldás, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több területet figyeljenek meg egyetlen nagy teljesítményű kamerarendszerrel” – tette hozzá az Axis szakértője.


AXIS P13-sorozat – új, kiváló minőségű 4K és 5 MP megfigyelés gyenge fényviszonyok között is

A beltéri megfigyelésre ajánlott AXIS P1367-tel, valamint a kültéri felhasználásra fejlesztett AXIS P1367-E és AXIS P1368-E hálózati kamerákkal bővült az Axis eddig is méltán népszerű fix kamera sorozata, amely ideális megoldást kínál a köztéri megfigyelés és a közlekedési célú felhasználás mellett a kereskedelmi környezetben való alkalmazásra is. A fejlett fényérzékenységű, jobb képminőséget és nagyobb rögzítési frame rátát biztosító kamerák 4K felbontású képet rögzítenek nagy nyílt terekről – állomások utasfogadó csarnokairól, nagy forgalmú közterekről vagy éppen parkolókról – változó fényviszonyok mellett is.
 Axis P1367


Az AXIS P1367/-E támogatja a CS és az i-CS optikákat, míg a 4K-s AXIS P1368-E már eleve i-CS lencsékkel érkezik. Az AXIS P1367-E és AXIS P1368-E két, kimondottan kültéri használatra tervezett kamera, amelyek innovatív mechanikus platformja könnyebb csatlakoztatást és kábelezést tesz lehetővé, nagyobb teret adva ezzel a további lencsék használatához. A beépített kamerasínek tovább növelik az eszköz rugalmasságát, így nagyobb zoom-átfogású lencsék alkalmazására nyílik lehetőség, amely persze javítja a rögzített kép részletességét.
 Axis P1367-E


„A kis tömegű AXIS P1367-E és AXIS P1368-E valódi kültéri kamerák” – jelentette ki Andres Vigren, az Axis Communications fix-kamerákért felelős termékmenedzsere. „Nem csupán arról van szó, hogy felszerelünk egy kamerát az épületre, hanem arról, hogy speciálisan kültéri használatra alkalmas CS-kamerákat fejlesztettünk. Mindez rendkívül rugalmas kamerarendszer kialakítását teszi lehetővé a zoom-optikák vagy éppen az Axis Corridor Format alkalmazását” – tette hozzá Vigren.

■ Az AXIS FA-sorozat 2017 májusától, az AXIS P13-sorozat új elemei 2017 második negyedévé-ben lesznek elérhetők az Aspectis Kft.-nél.

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet