Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek / események

Modern technika a csomagvizsgálatban


A röntgensugaras szkennerek és a robbanóanyag-detektorok értéke felbecsülhetetlen, ha a légi szállítmányozási ellátási láncok biztonságos és hatékony működéséről szeretnénk gondoskodni. A németországi DACHSER logisztikai és szállítmányozási vállalatnál már ezek az eszközök világítják át, vizsgálják és elemzik az úton lévő csomagokat azelőtt, hogy a repülőgép rakterébe kerülnének.

A légi szállítmányok biztonságának szavatolása érdekében a DACHSER a legkorszerűbb vizsgálati eszközöket, röntgensugaras szkennereket és robbanóanyag-detektorokat alkalmazza német reptereken. Ezeket a légibiztonsági ellenőrzőcsoport munkatársai működtetik, akik biztosítják, hogy az áruk vizsgálata zökkenőmentes legyen.
 


A röntgensugaras szkennerek és a robbanóanyag-detektorok garantálják a hatékonyságot és a biztonságot a légi szállítmányok feldolgozásakor. A robbanóanyag-detektorok lehetővé teszik a mintavételt a fertőzött felületekről, poggyászokból, illetve a hajóval szállított tételekből. Mintát vehetünk a rakományok külső vagy belső felületéről, illetve annak tartalmából is. A részecskéket és a kipárolgásokat ezután azonosítják, és robbanószer észlelése esetén figyelmeztetés jelenik meg.
 


A detektor azonban csupán egy a számos biztonsági ellenőrzés közül, melyeket berakodás előtt elvégeznek. Szintén gyakran használnak röntgensugaras szkennereket. Ezek a szkennerek viszont csak 175x175 cm-es csomagokat képesek befogadni. Nagy sűrűségű anyagok jelenléte esetén pedig, mint amilyenek például a magas fémtartalmú vagy szemcsés anyagok, a röntgen néha nem képes teljesen áthatolni a csomagoláson, így ezekben az esetekben úgynevezett „sötét riadót” („dark alarm”) fújnak, mely további biztonsági ellenőrzéseket von maga után, például kézi vizsgálatot vagy keresőkutyák bevetését. Ezek a két- vagy háromszoros ellenőrzések biztosítják, hogy semmi ne kerülje el a figyelmet.


Jászay Dorottya

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet