Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

2010.09.14 13:17:59
Új technológiájú LED monitorok az Eurovideotól
Az Eurovideo eddigi TFT/LCD ipari monitorait vadonatúj technológiás család cseréli le. Augusztus közepétől kaphatók a LED technológiás megvilágítással szerelt 19” méretű lapos monitorok, amit a forgalmazó felső kategóriás megjelentéshez ajánl.

A megfigyelés, kijelzés és így a monitorok igen nagy szerepet kapnak a CCTV rendszerek életében legyen az IP vagy akár analóg rendszerű. Számos módon lehetne jellemezni és értékelni a különböző fajtákat élettartam, kontrasztarány, felbontás alapján és a sor igen hosszú, de az biztos, hogy a Riarex Kft 19”-os új LED monitorjai nem fognak csalódást okozni semmilyen tekintetben.


2010.09.14 13:13:02
Geovision terjeszkedés – már nem csak biztonságtechnika

A Geovision cég az innováció jegyében új területeken is fejlesztésbe kezdett, amik kiszélesítik a CCTV felhasználási területeit. A közeljövőben a videójel analízis és a kereskedelmi egységekben használható intelligens megjelenítők területén várhatunk meglepetésszerű újdonságokat. A már jelenleg is rendelhető Smart Box például egy olyan funkciókkal rendelkező célhardver, amely a kamera előtt elhaladó személyek életkorát és nemét képes szoftveres algoritmusok segítségével igen jó arányban felismerni, így segítve egy-egy helyi kereskedelmi promóció sikerességét. Banki felhasználási környezetben pedig jól használható azon funkciója, miszerint képes felismerni és riasztást, vezérlést aktiválni akkor, ha valaki maszkban eltakart arccal próbál bejutni a pénzintézetbe. Ilyenkor az automata ajtó zárásával akadályozhatja meg a behatolást, megelőzve ezzel egy esetleges bankrablást.


2010.09.14 13:06:04
Új professzionális kameraház az Eurovideotól


Esztétikailag is új kültéri kameraházzal bővítette a Riarex Kft az Eurovideo palettáját. A szépségnél azonban fontosabb jellemző a telepítő-barát kialakítás, amely több újdonság formájában is megmutatkozik. A kameraház elején lévő kitekintő ablak az eddig megismerteknél lényegesen szélesebb – egyáltalán nincs a kameraház elején keret, az ablak faltól falig tart – így téve lehetővé szinte bármilyen széles látószögű objektív használatát.


2010.09.09 17:12:27
Ön is lehet rendőr

Nagyobb biztonságban a közlekedők


    Az utakon egyre több céges gépjárművön található "Hogyan Vezetek?" matrica, amin levő telefonszámon a közlekedés bármely résztvevője bejelentheti, ha a matricás autó sofőrje agresszíven, balesetveszélyesen vezet.
A bejelentést egy erre szakosodott ügyfélszolgálat ellenőrzi, majd írásos jelentést küld a sofőr főnökének az esetről, aki előtt így nem marad titokban, ha a sofőrje rosszul vezet.


2010.09.08 16:07:11
Ittas vezetést leleplező intelligens mobiltelefont fejlesztettek ki

Ittas vezetést leleplező intelligens mobiltelefont fejlesztett ki egy olasz mérnök-sebész páros.


2010.09.08 15:54:50
Módosítják a veszélyes üzemekre vonatkozó jogszabályokat

Korrekcióra szorulnak a veszélyes üzemekre vonatkozó jogszabályok – mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója kedden a fővárosban, az üzemek képviselőivel folytatott tanácskozás után.2010.09.08 15:37:19
VESZÉLYES TÁRGYAK A BÍRÓSÁGOKON
Indul az ítélkezési szezon, veszélyes eszközök tízezrei a kapuknál
 Minden évben jelentős mennyiségű veszélyes tárgyat és közbiztonságra különösen veszélyes eszközt vesznek el vagy foglalnak le a bíróságok bejáratánál telepített röntgenátvilágító berendezések segítségével. Számos alkalommal pedig meglepő „dolgokra” is fény derül. A Z&Z Kft. most közzétett 2009-2010-es statisztikája alapján még mindig rengetegen akadnak fent a kötelező ellenőrzésen.
 

2010.09.08 11:52:21
A lakosság keresi leggyakrabban a magánnyomozókat

A legtöbb megbízást a lakosságtól, a nagyobb bevételeket jelentő feladatokat ugyanakkor a gazdasági szférától kapják a magánnyomozók, akiknek tevékenységét egyre fontosabbnak látja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.


2010.09.07 11:49:03
A mentális betegségek önmagukban nem kapcsolhatók az erőszakhoz

Az olyan mentális betegségek, mint a skizofrénia vagy a bipoláris zavar, nem teszik önmagukban erőszakosabbá az embereket, ám a kábítószerrel és alkohollal való visszaélés esetén tapasztalható ilyen tendencia - közölték brit és svéd kutatók. Seena Fazel kutatásvezető, az Oxfordi Egyetem munkatársa és csoportja a svéd kórházak feljegyzései alapján követték nyomon a bipoláris zavarral diagnosztizált páciensek életét, majd megnézték, van-e kapcsolat az állapot és az erőszakos bűneset miatti elítélés aránya között.


2010.09.06 19:28:21
Az ÁSZ soron kívül még az idén megkezdi a katasztrófavédelem rendszerének ellenőrzését

Az Állami Számvevőszék elnökének döntése alapján az Ellenőrzési Terv módosításával az ÁSZ még az idén, soron kívüli ellenőrzésként megkezdi a természeti katasztrófák megelőzésére, elhárítására és a következmények felszámolására kialakított rendszerek vizsgálatát.


2010.09.05 14:01:27
Fordított adózást javasol Brüsszel az áfacsalások ellen

Az Európai Bizottság kedden elfogadott javaslata lehetővé tenné az uniós tagállamoknak, hogy meghatározott áruk és szolgáltatások esetén ideiglenesen fordított adózást alkalmazzanak. Ezzel egységesen léphetnének fel "az új, illetve az utóbbi időben különösen elterjedt áfa-csalási konstrukciók ellen".


2010.09.04 12:30:54
A Belügyminisztérium közleménye a Nemzeti Védelmi Szolgálat(NVSZ)létrehozásáról

  A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) létrehozásával a Belügyminisztérium azt a szemléletváltást követi, amely alapján az új kormány is kialakította szervezetrendszerét.


2010.09.02 15:05:44
Kiberfrászban él az EU
Kezdik komolyan venni az internetes támadásokat, csak még a pénzzel spórolnak a védekezésnél
Nem is lenne nehéz megsemmisítő csapást mérni az EU-ra az interneten keresztül – állítja egy amerikai szakértő. Tényleg védtelenek az európaiak a kibertámadásokkal szemben?

2010.09.02 14:53:26
Korlátozzák az okostelefonokat?
Nemzetbiztonsági okokból korlátoznák a Perzsa-öböl menti arab országok az e-mail küldésére is alkalmas BlackBerry okostelefonok használatát. Egy amerikai magazin szerint a készülék magas fokú titkosítása védelmet jelent az idegen, adott esetben ellenséges országok titkosügynökeinek.


2010.09.01 19:29:36
Megalakult a Terrorelhárítási Központ
A miniszterelnök szerint egy fejlett és erős országhoz ma már elengedhetetlen a jól szervezett, jól felszerelt és kiválóan kiképzett emberekből álló, önálló terrorelhárítási központ. Mától Magyarország e tekintetben is modern országnak számít - jelentette ki Orbán Viktor a Terrorelhárítási Központ (TEK) ünnepélyes alakuló állománygyűlésén a budapesti Maléter Pál laktanyában, ahol Pintér Sándor belügyminiszter átadta Hajdu János rendőr dandártábornoknak a TEK alapító okiratát. Orbán beszédében Magyarország jövője szempontjából fontosnak és nagy jelentőségűnek nevezte a szerdai eseményt, hiszen - mint mondta - Magyarországon első ízben alakult önálló terrorelhárítási központ.

 


2010.08.31 15:04:19
A számítógépes férgek negyede USB-flashmemóriáról érkezik

A számítógépes férgek negyede USB-flashmemóriáról érkezik - derül ki egy nemzetközi felmérésből, amely szerint a kis- és közepes vállalatok csaknem felét érte tavaly valamilyen rosszindulatú szoftveres támadás.


2010.08.31 14:44:47
A Budapest Airport módosította a kifogásolt pontokat a biztonsági rendszerében

A Budapest Airport a hétfői határidőig megtette a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy a ferihegyi repülőtér visszakaphassa a "clear", biztonságos minősítést.


2010.08.30 19:57:59
A válság a vagyonvédelmi piacon az akvizícióknak, a rendszerintegrációknak és a technológiai megoldásoknak kedvez

Az elmúlt egy-két év gazdasági recessziójának hatására a vagyonvédelmi piacon is jelentős változások mentek végbe. Elsődlegesen a kisebb cégek kerültek csődbe, vagy csőd közeli állapotba, ugyanakkor nem ritka a közepesnek számító, 500 millió forint - 1 milliárd forint körüli cégek méretének csökkenése, vagy gazdasági krízise. Elsősorban a fejlett technológiával rendelkező, rendszerintegrációban gondolkodó tőkeerős és tartalékokkal rendelkező cégek tudnak a piacon megmaradni. Értelemszerűen ez a helyzet kedvez az akvizíciós lehetőségeknek is.


2010.08.27 14:57:55
Adatvédelmi botrány a Schleckernél

Több mint 7 millió e-mailcím és 150 ezer németországi ügyfél neve, postacíme és egyéb adatai kerültek ki az internetre a Schlecker drogérialánc adatbázisából - írta pénteken a Bild című német lap.


2010.08.26 18:18:35
Véget érhet a körbetartozások korszaka
Június óta már nem a bíróságok, hanem a közjegyzők készítik a fizetési meghagyásokat. A tartozások behajtásához szükséges papír most jóval gyorsabban készül el, mint korábban.

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet