Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Orion cikk és hird

A hatékony antiterror-védelem:
betontömbök helyett SafeZone

Az előző években „antiterror” megoldásokról szóló cikksorozatunkban számos terméket sikerült bemutatnunk. Több alkalommal említésre került, hogy a hagyományos betontömbök forgalomkorlátozó szerepükön kívül komolyabb védelmet nem képesek nyújtani, főképpen ha egyedileg kerülnek elhelyezésre az adott területen, sőt nagyobb becsapódási energia esetén a tömegbe repülve megsokszorozhatják a pusztítás erejét is. A most bemutatásra kerülő eszközcsalád tökéletesen alkalmas arra, hogy kiváltója legyen ezeknek a betontömböknek, emellett pedig számos plusz funkcióval is rendelkeznek a precíz mérnöki munka eredményeként.

Az Orion 21 Kft. és a SafeZone termékcsaládot gyártó és forgalmazó Laura Metaal 2020 januárjában együttműködési megállapodást írt alá. Cégünk látja el a TATA konszernhez tartozó Laura Metaal magyarországi képviseletét, így egy rendkívül erős partnert köszönthetünk az itthoni piacon.
Az 1937-ben alapított hollandiai székhelyű vállalat gazdag múltat tudhat magáénak az acéliparban, valamint az útbiztonsági (acél terelőkorlátok stb.) megoldások területén. A piac által diktált trendek, valamint az egyre gyakoribb közterületi terrorcselekmények hívták életre azt a termékcsaládot, mellyel a Laura Metaal a fizikai biztonsági piacra lépett néhány évvel ezelőtt.

Mind a két eszköz lényegében egy mobil „antit err or” úta kadály
A SafeZone Pindown és a SafeZone Freestander alapvető tulajdonságaikban szinte teljes mértékben megegyeznek. A SafeZone termékek tervezése során kiemelten fontos szempont volt, hogy gyorsan telepíthetők és/vagy bonthatók legyenek. A panelek több méretben is rendelhetők, ezen felül az akadálymodulok közé könnyen telepíthető szintén a gyártó által készített kapumodul, mely így megkönnyíti az elemek közötti áthaladást. A kapu modulokon szintén több ütközési tesztet hajtottak végre, így azok minősítési szintje
megegyezik a forgalomkorlátozó modulokéval.


A kapumodul lehetővé teszi, hogy ne csak közutakat, hanem akár kiemelt rendezvények, fesztiválok vagy egyéb szabadtéri és/vagy közterületi rendezvényeket is könnyen és gyorsan biztosíthassunk a rendszer segítségével. A teljes rendszer kiemelt minőségű S355-ös megerősített acélból készült. Teljes körű védelmet nyújt és két személy elegendő a mozgatásához.
Az eszközök másik nagy előnye hogy ha egy adott területet kívánunk teljesen lezárni velük, akkor a lezárómodulok tetejére és egymáshoz kerítés elemeket is rögzíthetünk.
A SafeZone Pindown és a SafeZone Freestander közötti különbség abban rejlik, hogy míg a Freestander teljes mértékben rögzítés mentesen kerül telepítésre, addig a PinDown esetében erős acélcsapokkal (oldalanként 3-3 darab) tudjuk az eszközt rögzíteni a földbe előre lefúrt perselyek segítségével. Pindown eszközök segítségével Észak-Amerikában számos stadion körül zárnak le utcákat ideiglenesen, majd a rendezvények végeztével az eszközöket könnyedén visszatolják a saját kerekeiken a közelben lévő raktárba. Freestander alkalmazása esetében az eszközből kiálló rögzített lábakon akad fenn a gépjármű mikor az eszközt maga alá fordítja.

További előnyök
■ ASTM F2656, IWA-14 teszt
■ ASTM: C730-P3 teszt;
■ IWA: Wall V/7200(N2B) 48/49:11.7 teszt;
■ Nem szükséges az összeszerelés;
■ Nincsenek elhagyható alkatrészek;
■ a Freestander esetén nem szükséges a rögzítés;
■ Elérhető 3, 5 és 7 méteres modulokban;
■ 1 vagy 2 fő könnyedén mozgathatja;
■ Kiemelt területek gyors és hatékony védelme;
■ Beépített kerekek a könnyebb mozgathatóság érdekében;
■ Nem szükséges targonca vagy egyéb emelőeszköz a mozgatáshoz;
■ Az elemekre opcionálisan kerítéselem szerelhető;
■ Bármilyen színben elérhető;
■ Egyedi megjelenés.

További információk:
Farkas Richárd
Ügyvezető
• Orion 21 Kft. 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet