Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

z&z cikk 2 kulcspozícióban

Kulcspozícióban a személyzet

A világjárvány utáni visszaesés kitűnő alkalom, hogy felfrissítsük a biztonsági rendszerekkel kapcsolatos tudásunkat

A fenyegetések sokszínűsége és az állandóan változó biztonsági környezet az elmúlt másfél évtizedben korábban sosem tapasztalt tempóra kényszerítette a biztonságtechnikai rendszerek fejlődését. A beléptető vagy ellenőrző pontokon alkalmazott technológia megértéséhez napjainkban már minimum egyetemi fizikatankönyv kell, de lassan ez is kevés. Röntgensugárzás, milliméter hullámok, indukció, spektroszkópia, computertomográfia és így tovább.

A folyamatos innováció természetszerűleg jelentős költségnövekedést és az alkalmazásra vonatkozó szigorúbb szabályozási környezetet jelent a felhasználók számára. A rendszerekre költött összegek megtérülése, vagy a valós biztonság illúzió marad csupán, hiszen a dobozokba zárt fizika, a technikai eszközök és rendszerek önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket.
A kezelőszemélyzet tudása, rutinja és elhivatottsága a technológia fejlettségével egyenes arányban kell nőjön. A világtörténelemben számtalan példa akad arra, hogy a legmodernebb fegyver, vagy fegyverrendszer a megfelelően kiképzett személyzet nélkül csupán
a kőbunkó funkciójával bír. A jól felkészült élőerő pedig egyre drágább és egyre nehezebben pótolható. Éppen ezért fontos a biztonsági munkatársak képzésében a szükséges képességek, védelmi kompetenciák gyors és ellenőrzött elsajátítása, az ismeretek rendszeres felújítása, ellenőrzése.

A VILÁGJÁRVÁNY SZÜNETET RENDELT
A koronavírus miatt elrendelt korlátozások hatása, a gazdaság átmeneti lassulása vagy a turizmus visszaesése jó alkalmat kínál arra, hogy a felhasználók, kihasználva a kevésbé terhelt időszakot, biztonsági rendszereket ellenőrizzék, a védelmi koncepciót áttekintsék és frissítsék, valamint a biztonsági személyzetek tudását teszteljék és képességeiket fejlesszék. A most hasznosan eltöltött idő később, a mókuskerék újbóli felpörgésével hálálhatja magát.
A technikai eszközök és rendszerek karbantartása mellett a kényszerpihenőre kárhozott kezelőszemélyzet szaktudásának felfrissítésére vagy akár továbbképzésére is megfelelő időszakot nyújthat a világjárvány által okozott forgalom-visszaesés.
A békeidőszakban kínált képzések online formában, vagy távoktatással is elérhetőek, így a korlátozások betartása mellett is elvégezhetőek a kurzusok. 

AMIT A Z&Z KÍNÁL
A Z&Z Biztonságtechnika az általános biztonságtechnikai képességfejlesztésen, oktatáson túl a személy- és csomagvizsgálathoz alkalmazott speciális rendszerek kezelői, üzembentartói és vezetői állománya részére nyújt képzési szolgáltatásokat.
A ki- és beléptetési ellenőrzéseknél használt felderítőeszközöknél a jogszabályban is előírt kötelező szakmai ismeretek oktatása, illetve a felhasználói és alkalmazástaktikai képzés mellett a folyamatos üzemeltetéshez szükséges tudást és tapasztalatot is biztosítja a megbízók részére a felhasználói alapszinttől egészen az eszközök alkalmazása során bekövetkező események és lehetséges
konfliktushelyzetek kezelésén át, a felügyeleti, ellenőri szintű hozzáférésig. A Z&Z képzéseinek magas színvonalát garantálja egyebek mellett a hazai és nemzetközi piacon is jelentős gyártóüzemek és multinacionális nagyvállalatok közvetlen biztonságszervezési és biztonságtechnikai támogatása, a képzéseket vezető és abban résztvevő oktatók kiváló szakmai és gyakorlati kompetenciája, valamint a Z&Z szakmai együttműködése az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karával.
A Z&Z egyedülálló tapasztalattal és technikai háttérrel indít fémdetektor, csomagvizsgáló- röntgenkezelő, ellenőrzőáteresztőpontüzemeltető, speciális felderítőeszköz- kezelő oktatásokat, alapfokú- és bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyamokat és kapcsolódó képzéseket.
A Z&Z oktatási és képzési szolgáltatásai hagyományos csoportos-tanfolyamainak egy része, a kijárási korlátozások alatt pedig
távoktatás formájában, e-learning modulokon keresztül érhető el.
A Z&Z a humán faktor szakértője. A biztonsági környezet, a vagyon-, személy- és infrastruktúravédelem, illetve a csúcstechnológia naprakész ismeretében kínál ügyfélre és feladatra szabott képzéseket a vagyonvédelmi piac szereplőinek, illetve a komplex biztonságtechnikai rendszereket üzemeltető cégeknek és nagyvállalatoknak. A legfejlettebb biztonságtechnika sem képes megfelelő
emberi tudás és tapasztalat nélkül teljesíteni küldetését. A kulcspozíciót mindig a kezelőszemélyzet tölti be.


■ További információk:

www.zandz.hu
Dudás József
Biztonságtechnikai mérnök, minőségbiztosítási és oktatási menedzser


INGYENES E-LEARNING OKTATÁS:
A cég a berendezések felhasználói ismeretéről szóló magyar nyelvű e-learning anyagához 5 főig ingyenes hozzáférést biztosít 3 hetes időszakra. Az e-learning oktatási anyag a kezelői kézikönyvön alapul, kiegészítő médiatartalmakkal, információkkal, teszttel
segíti a berendezések kezelésének elsajátítását. A tanulási haladás, a tananyag feldolgozása ellenőrizhető és dokumentált.

A Z&Z a megrendelők igényeit és elvárásait az ismétlődő képzések tananyagainak folyamatos frissítésével és testreszabásával is biztosítja. Az oktatási modulok képzési folyamatba illeszthetők, az adott szervezet oktatási stratégiájába integrálva. A szervezet oktatási felelőse folyamatosan naprakész lehet a képzésben résztvevő munkatársak kompetencia szintjéről, az egyes modulok elvégzéséről és eredményeiről. A szakmai ellenőrzések során felmérhető a résztvevők felkészültségi szintje, így a további oktatásban személyre szabható az elsajátítandó tananyag, elkerülhető a már ismert elemek újraoktatása. 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet