Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Geovision cikk Szuperpanoráma kamera

Egy szuperpanoráma-kamera meglepetései

Lehet, hogy a fontos és érdekes dolgok éppen a látóterünk peremén történnek...

A Milesight 180 fokos panoráma-csőkamerája egy üdítő kivételt testesít meg a jelen piaci választékban. Látószög tekintetében mindenképp kiemelkedik a tömegből, de egyedi funkcióival (RTMP) is lenyűgöz, továbbá a különleges szerelődoboza végre újdonságot hoz a Telepítők számára is.

Mindenféle kamerával találkoztunk már, tudjuk, hogy nagyjából mind egy kaptafa, ritkán lehet már új vagy különleges megoldásokat
látni. Mindenki számára ismertek a hagyományos dóm, cső és egyéb kialakítású kamerák, megapixelben és tudásban sincsenek már nagy különbségek.
Mondjuk ki, egy tapasztalt telepítőt igencsak nehéz meglepni. A tesztelésre hozzám került kamera ezt kihívásnak vette és bevallom őszintén, hogy sikerrel is járt.
A dobozból kivéve nem gondoltam volna, hogy már a bekapcsolás előtt meglepetés ér. Mivel nem találtam kábelkorbácsot, nem maradt más választásom, minthogy a kamera hátulján lévő kis szerelődobozt felnyissam. (1. kép) 

Itt ért az első meglepetés. A szerelődobozt úgy alakították ki, hogy nem közvetlenül a kamerába kell dugni az RJ-45 csatlakozót, hanem a doboz hátlapjára
integrált aljzatba, ahonnan a kamera egy csúszóérintkező segítségével kapja meg a tápellátást és az adatkapcsolatot. A kialakításnak köszönhetően mind a bekötés, mind a felszerelés nagyságrendekkel egyszerűbb, mint a megszokott kábelkorbácsos kamerák esetében.
Bekapcsolás után egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát felület fogadott. A menürendszer értelemszerű és letisztult, könnyű benne a tájékozódás. Ki sem térek a WDR, mozgásérzékelés, shutterbeállítás és a szokásos sláger maszlagra, ezeket a mai világban már tudnia kell egy kamerának. Az ígéretes kezdés után próbára tettem a terméket, látni akartam mit is tud a felszín alatt.
Kíváncsi voltam, hogy az ígért 180° a valóságban is annyi-e amennyi. És igen, ráadásul a látószög szélein sem használhatatlanul
torz a kép! További plusz pont, hogy a beépített infra is ugyanezt a szöget nyújtja, fénynyel derítve így éjszaka a teljes látószöget.
(2., 3. kép)  

Az elismerő hümmögés és szemöldökfelhúzás után körbeforgatva a kamerát, észrevettem egy leszerelhető fedelet a kameratest alján. A kamera képes microSD kártya (max. 256 GB) fogadására, így a rögzítést (videó és állóképek) arra is végezheti. Oké, ez így remek, de távolról, hogyan érem el? A kamerát kérhetjük P2P eléréssel is, így a telefonos alkalmazással – mely nem igényel semmiféle regisztrációt – pár lépésben beállíthatom a közvetlen kapcsolódást, mindenféle routerbeállítás és portnyitástól függetlenül. Van persze lehetőség IP-címen, porton és egyéb hálózati autentikáción keresztüli elérésekre is.

Mint tudjuk ahány ügyfél, annyi igény és annyiféle rögzítő. Tudni akartam, hogy bármilyen rendszerhez integrálható- e a kamera,
vagy szigorúan ragaszkodik- e a saját márkájú rögzítőjéhez. Noha a rengeteg ingyenesen benne lévő analitika (vonalátlépés, területre be/ki hatolás, emberérzékelés, emberszámlálás, stb.) kívánja a saját NVR-t, de ha ezekről lemondunk, akkor a beépített ONVIF (Profile G & Q & S & T) protokolloknak köszönhetően egy teljes értékű kamerát kapunk, egy nem azonos márkájú célhardveren is. (4. kép)  

Rögzítője válogatja, hogy igényel-e külön beállítást, de képes mozgásérzékelésre rögzíteni, illetve a kamerában található többféle audio kodeknek és a beépített mikrofonnak köszönhetően a hangrögzítés sem fejvakarás tárgya többé.
Külön kiemelném a kamera SIP/VoIP szolgáltatását, mely ritkaság az ilyen árkategóriájú IPEgy szuperpanoráma-kamera meglepetései
A Milesight 180 fokos panoráma-csőkamerája egy üdítő kivételt testesít meg a jelen piaci választékban. Látószög tekintetében mindenképp kiemelkedik a tömegből, de egyedi funkcióival (RTMP) is lenyűgöz, továbbá a különleges szerelődoboza végre újdonságot hoz a Telepítők számára is. kamerák körében. Továbbá rendelkezik RTMP funkcióval, mellyel élő közvetítést nyújthatunk
YouTube-on keresztül. Ez tökéletes választás lehet rendezvények streamelésére, vagy különböző városi
helyszínek élő bemutatására.
Összességében ez a tesztelés kellemes felüdülés volt. A megapixel huszároknak jó hír, hogy az 5,0 Mpixel kivitel mellett megtalálható a 4K (UHD) felbontású testvére is a kamerának, mely tudásban és külső megjelenésében is a fentebb leírtakat tudja.

Bátran merem ajánlani azoknak, akik egy újszerű kamerát keresnek és nem szeretnének lemaradni a hagyományos kamerák látószögén
kívül történtekről.

■ További információk:
www.geovision.shop.hu
Besenyi Sándor 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet