Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

ASC Global cikk

Idén 10 éves az ASC Global
Innovatív termékek – Széles körű partnerkapcsolat – robbanásszerű itthoni és exportpiaci bővülés

Tavaly tavaszi számunkban (Detektor 2019/2) ismerkedhettünk meg részletesebben a TellSystem Communication – napjainkban immár egy éve a névváltozást követően – ASC Global Magyarország Kft. munkájával, eredményeivel, a 2010 évi
megalakulást követő történetével.Lapunknak akkor Schmidt András tulajdonos ügyvezető nyilatkozott és úgy gondoltuk, hogy a jubileumi tizedik évben is vele beszélgetünk ismét a múlt tapasztalatairól, a jelenről és a céljaikról.

HOGYAN FOGLALHATÓ ÖSSZE AZ ELMÚLT 10 ÉV?
2010 őszén alapítottam a céget és 2011 januárjában kezdtük meg a GSM/GPRS modulok gyártását és forgalmazását. A ProCon GSM és az EasyCon GSM kontaktusvezérelt átjelzők és távvezérlők után hamarosan a vonalszimulátoros termékeket is elkezdtük gyártani, így jelent meg az EasyLine GSM és a ProLine GSM. Ezzel a négy termékkel nagyon sok ügyfelet elértünk és többnyire minden igényre tudtunk megoldást nyújtani. A következő újdonság az InterCom GSM univerzális GSM kaputelefon modulunk volt, melyet a MultiOne GSM követett, mint egyszerű GSM távvezérlő. A hazai értékesítés mellett nagy hangsúlyt fektettünk a nemzetközi
kereskedelemre, így már az első évektől kezdve a forgalmunk közel 80%-a a külföldi eladásból származott.
A 2G-s termékeket követte a 3G-s és ma már természetesen a 4G-s alapú termékek is szerepelnek a termékpalettánkon. A WiFi / Bluetooth Controllerből már kimaradt a GSM kommunikáció, így a felhőalapú internetes vezérlés biztosítja a korlátlan távolságot a vezérléshez.
Két évvel ezelőtt a 1Control olasz gyártó hazai importőrei lettünk, köszönhetően a nemzetközi és a hazai eladási eredményeinknek. A Solo termékcsalád megoldást nyújt azoknak a felhasználóknak, akik a mobiltelefonjukról szeretnék nyitni a kapujukat vagy a garázsajtajukat. Egy Solo-val négy kaput is vezérelhetünk, akár 250 telefonról, így a távirányító által okozott kellemetlenségeket örökre elfelejthetjük. Nagy előnye a terméknek, hogy vezetékezés nélkül beüzemelhető, hiszen a meglévő távirányító kódját tanulja meg és a tápellátását akár elemről is kaphatja.
Tavaly a német fejlesztésű TANlock termékcsaláddal bővült a kínálatunk. A rackszekrények és elektromos elosztószekrények zárására és védelmére szolgáló elektromos zár több azonosítási lehetőséggel is rendelhető, így RFID, PIN, újlenyomat, vagy vénaszkennerrel is azonosíthatjuk a felhasználót. A TANlock saját maga is tudja kezelni a jogosultságokat vagy akár a meglévő
beléptetőrendszerhez is illeszthetjük. 2020 februárjától MABISZ minősítéssel is rendelkezik a TANlock termékcsalád.
Örömmel és hálával tölt el a gondolat, hogy több mint 45 országba 1000+ partnert szolgáltunk ki az elmúlt években és nagy részük évek óta folyamatosan képviseli és forgalmazza termékeinket.

MIÉRT KEDVELIK AZ ASC GLOBAL-T A VEVŐI?
Sok időt töltöttem korábban külföldön hasonló területen és érezhető volt az igény a hazai ügyfelek részéről is, hogy nem a balkáni kiszolgálásra és hozzáállásra vágynak, hanem a nyugat-európai színvonalra. Ez képezte nálunk mindig is az alapot, minden munkatársamnál és helyzetben. Azt hiszem partnereink elmondhatják, hogy nálunk tényleg az ügyfél az első. Nem csak addig míg a vásárlás előtt állunk, hanem a tranzakciót követően is.
Szeretjük, ha megmutathatjuk a vevőnek a hozzáállásunkat akár egy problémásabb eset kapcsán is, ahol már nem csak a szakmaiságon múlik a megoldás, hanem a türelmen és a segítő hozzáálláson.
A visszajelzések alapján, úgy gondolom, hogy jól vizsgáztunk az elmúlt években és ezen se kívánunk változtatni az elkövetkező időszakban. Azt hiszem ez ugyanolyan alapértékünk, mint a korrektség és a win-win felfogás.

MILYEN HATÁSSAL VOLT A VÍRUSHELYZET ÉS AZ ELMÚLT IDŐSZAK ÖNÖKRE?
Természetesen mi is megéreztük, hogy a világ megváltozott és a 2020-as év tervezésénél nemerre a forgatókönyvre készültünk. Évek óta dolgozom együtt a jelenlegi csapattal és büszke vagyok rájuk, hogy emberként is lehet rájuk számítani.
Hiszem, hogy a problémás időszakok hozzák ki az emberből a valódi énjüket és nálunk nem volt kérdés, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy a vállalkozást, a partnereinket és a munkatársainkat is megtartsuk. Szomorúan hallottam, hogy másokra milyen következményei voltak az elmúlt időszaknak. Mi is mindent megtettünk azért, hogy partnereinket segítsük nem csak jó szóval, hanem
valódi értékkel. A kezdeti változást követően azonnal változtattunk a kommunikáción és átütemeztük a fejlesztéseket is. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert annak köszönhetően, hogy 26 országba exportálunk, így láthattuk, hogy nemzetközi szinten országokra bontva, hogyan változott a helyzet. Heti szinten követtük a változásokat a partnereinknek köszönhetően és ezeket a fejleményeket
folyamatosan megosztottuk egymással a reggeli megbeszéléseken. A folyamatos ügyfélkapcsolat meghozta az eredményét, így partnereinkkel még jobb és mélyebb együttműködések alakultak ki, sőt még új partnerekkel is bővültünk.

HOGYAN TOVÁBB?
Az elkövetkezendő időszak ismét sok újítást fog hozni. Folytatjuk a felhőalapú eszközök bővítését illetve funkcióikat is fejlesztjük, hogy még több területen és feladatra legyen megoldásunk.
Bővítjük a munkatársi létszámot és terveink szerint dedikált munkatárs fogja a hazai ügyfeleket támogatni kereskedelmi és marketing területen.
Nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy partnereinkkel még szorosabb együttműködés alakuljon ki. Szeretnénk folytatni a viszonteladói roadshowkat, melynek nagy sikere volt illetve a termékek online bemutatására és az oktatásokra is nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni.
Küldetésünk, hogy megtaláljuk a hazai és a nemzetközi piac professzionális fejlesztőcégeit, hogy termékeiket partnereinken keresztül minél több telepítőhöz juttassuk el. Több új beszállítóval is kapcsolatban állunk, így a termékpalettánk ismét bővülni fog, mind a beléptetőrendszerek, mind a házautomatizálási megoldások terén.
A TANlock termékcsaládot a múlt év végén kezdtük el képviselni és bevezetni itthon és a környező országokban, melynek mára már 7 országban vagyunk kizárólagos forgalmazói.

■ Köszönjük partnereinknek az elmúlt tíz év bizalmát, támogatását és együttműködését, sokat köszönhetünk nekik!
S. A.– K. L. 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet