Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Schrack Seconet cikk

Tűzjelző rendszerek karbantartása járvány idején

A COVID-19 járvány hatalmas kihívások elé állította a biztonságtechnikai iparágat is.
A biztonságtechnikai cégeknek meg kellett tanulni gyorsan reagálni az új helyzetekre és az ügyfelek változó igényeire. Az ügyfeleink, partnereink, munkavállalóink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért cégünknél, a Schrack Seconet Kft.-nél áttekintettük, mit tehetnénk ebben a kihívásokkal teli időszakban annak érdekében, hogy egészségünket, biztonságunkat meg tudjuk őrizni és ügyfeleink számára kielégítő megoldásokat tudjunk nyújtani. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a hatékony tűzvédelem mindig elengedhetetlen, még járvány idején is. Nézzük, milyen feladataink vannak ebben az időszakban.

 

PARTNEREINKET KÉT CSOPORTRA OSZTHATJUK:
■ 1. Üzemben maradó, hozzáférést biztosító vállalkozások
■ 2. Leálló, hozzáférést nem biztosító vállalkozások

1. VÁLLALKOZÁSOK, AMELYEKNÉL A HOZZÁFÉRÉS LEHETSÉGES
Továbbra is vannak olyan vállalkozások, amelyek üzemben maradtak vagy legalább részben működnek, ezen kívül akadnak olyan elérhető épületek vagy intézmények is, mint a kórházak, létfontosságú ipari létesítmények stb. Ezeken a telephelyeken most jött el

■ a karbantartás és a
■ rendszermodernizálás ideje.

KARBANTARTÁS
A jelenlegi válságtól vagy az épületek használati módjától függetlenül a karbantartást továbbra is el kell végezni. Most, hogy a működési kapacitás csökkentett és kevesebb ember tartózkodik a helyszíneken, itt az ideje az ilyen típusú munkák elvégzésének. A karbantartási szolgáltatások megengedett szinten belüli megnövelését is érdemes megfontolni. Ha kevesebb ember tartózkodik a vállalat épületében, az operatív folyamatok nem lesznek akadályoztatva, így a karbantartó személyek zavartalanul és hatékonyan végezhetik a munkájukat. Tájékoztassuk erről az ügyfeleket és már ma beszéljünk meg időpontokat!

MODERNIZÁLÁS
Ugyanez vonatkozik a rendszerek modernizálására is. A tűzbiztonság mindig fontos lesz, soha nem szabad elhanyagolni, különösen most nem!
Célszerű kihasználni ezt az időszakot arra, hogy optimalizáljuk rendszereinket és javítsuk a tűzbiztonságot. Vessük fel az ügyféllel folytatott következő beszélgetés során, hogy mindig vannak kellemetlen témák, amelyeket túl sokáig halogattak, és amelyekre soha nem jutott idő.
Most azonban eljött a végrehajtás ideje! Előfordulhat, hogy az ügyfélnek régebbi szoftververziói vannak, amelyek nem felelnek meg az aktuális biztonsági standardoknak. A praktikus bővítményeket vagy az irányelvek módosításai miatt szükségessé váló modernizációkat most el lehet végezni, és a rendszert naprakésszé lehet tenni a legújabb szoftverek telepítésével. • A vállalatok, amelyek jelenleg korlátozottan működnek, arra is felhasználhatják ezt az időt, hogy kicseréljék a rendszer részeit. Azonnal ki lehet cserélni például olyan elszennyeződött érzékelőket, amelyeket egyébként is hamarosan le kellene cserélni. • Természetesen arra is remek lehetőség nyílik, hogy a régebbi rendszereket új elemekkel bővítsük. A korábbi és új termékeink közötti bizonyított kompatibilitásnak köszönhetően minden rendszerünk szabadon bővíthető és könnyedén fejleszthető – ráadásul mindezzel nem zavarjuk a folyamatban lévő műveleteket, ha most végezzük el ezeket a feladatokat.


2. VÁLLALKOZÁSOK, AMELYEKNÉL A HOZZÁFÉRÉS JELENLEG NEM LEHETSÉGES, VAGY NEHÉZKES
Számos vállalat teljes mértékben bezárt, szigorúan korlátozott hozzáférést, vagy semmilyen hozzáférést nem biztosít a technikusok vagy külső vállalatok számára. Az ilyen helyzetek természetesen meglehetősen bonyolultak, így különleges kihívásokat jelentenek. A rendszermeghibásodás fajtájától függetlenül, az okok és okozatok ismerete nélkül a szakértőknek mindig el kell végezniük ahelyszíni elemzést.

• A Schrack Seconet Integral Remote szoftvere a lehető legjobb megoldást kínálja erre a problémára. Valamennyi ügyfelünk, aki már használja a távoli hozzáférést, elégedett. Ők tökéletesen fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, megtapasztalták mindazt, amit az Integral Remote kínál.

• Az Integral Remotetal a rendszerinformációk bármikor távolról is elérhetők. Az érzékelő csak elszennyeződött, de valójában még működik? Az Integral Remote segítségével ezt megtudhatja távolról, így gyorsan eldöntheti, valóban szükséges-e a technikus kiküldése. A hibajavítás azonnal elvégezhető egy távoli pontról. Olyan esetekben pedig, mint egy szennyezett érzékelő, későbbi időpontot lehet megbeszélni egy technikussal, ezáltal elkerülhetők a nem feltétlenül szükséges kiszállások. Ezek csak akkor válnak szükségessé, ha a tűzbiztonság már nem garantált. A közvetlen kontaktust ezáltal minimálisra lehet csökkenteni a tűzbiztonság kockáztatása nélkül.

•Természetesen segítséget kaphatnak azok is, akik még nem állították be a távoli hozzáférést. Annak érdekében, hogy a jövőben használni tudják ezt a szolgáltatást, a technikusnak csak egyszer kell kiszállnia, hogy telepítse a távoli hozzáférést.
Engedéllyel ez nem jelenthet problémát. Egyetlen megbeszélt időpontra van szükség, miközben
biztosított az összes szükséges óvintézkedés.
Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy a meglévő Intraneten keresztül telepítse az Integral Remoteot a helyszínen, az ügyfél IT-részlegével közösen. Biztosak vagyunk benne, hogy minden ügyfél számára megtaláljuk a legjobb megoldást a lehetőségek közös megvitatását követően!

• A jelenlegi helyzet miatt az egyik kifejezett előny az egyszemélyes vizsgálati szolgáltatás, amelyet az Integral Remote tesz lehetővé, megkönnyítve ezáltal a karbantartást. Míg korábban legalább két technikusnak kellett kiszállnia a helyszínre, ma már egy személy elegendő a karbantartás elvégzéséhez. Ha két technikus van a helyszínen, az mindenki számára növeli a fertőzés kockázatát.
Ügyfélszolgálatunk is jóval hatékonyabban működik. Az egyszemélyes vizsgálati szolgáltatás nem csupán a tartósan telepített Integral Remote esetében érhető el, hanem gyorsan beállítható akár ideiglenesen is bármely rendszeren, amely mobilroutert alkalmazó IPtechnológiával rendelkezik.

• Természetesen szakértőink örömmel nyújtanak segítséget partnereinknek, és adnak tippeket vagy részletes információt szükség esetén.

Számíthat ránk ezekben a nehéz időkben is !
Schrack Seconet Kft. 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet