Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Siemens

Siemens Cerberus FIT FC360 tűzjelzőközpont-család
A Siemens Building Technologies divíziója által forgalmazott FC360 központ a Cerberus FIT termékcsalád része, amelyet a kisebb méretű épületek és létesítmények költséghatékony védelmére fejlesztett ki.


A Cerberus FC360 központ könnyen telepíthető és kezelhető, ezért ezzel a tűzjelzőközpont-családdal a Siemens azt a piaci szegmenset kívánja elérni, ahol fontos a hatékony és költségoptimalizált telepítés és a megbízható működés.
Az FC360 központra 126 címzettperiféria illeszthető (C-NET eszköz), amelyek lehetnek érzékelők, kézi jelzésadók, modulok, huroktáplált hangjelzők, fényjelzők, szinti kijelző / kezelő egységek.
Néhány speciális eszköztől eltekintve a teljes Cerberus PRO érzékelőcsalád eszközei illeszthetők a központhoz, köztük a nagy megbízhatóságú ASAtechnology™ (Advanced Signal Analysis) jelfeldolgozású multi-kritériumos érzékelők is. Ezek az érzékelők kiváló zavarvédelemmel rendelkeznek, amelynek köszönhetően elkerülhetővé válnak a normál üzemeltetés során fellépő zavaró tényezők okozta téves riasztások.

Az érzékelők és a perifériák illeszkedhetnek a központ jelvonal-kártyájához hurokstruktúrában, amely által jelentősen megnő a jelvonal biztonságos üzemelése köszönhetően a redundáns kommunikációs útvonalaknak.
- Az FC360 tűzjelző központ beépített webszerverrel rendelkezik, ami nagyban meggyorsítja a telepített rendszer helyszíni programozását és üzembe helyezését. A központhoz használható egy offline Desktop Editor szerkesztőprogram is, ennek segítségével a konfiguráció megtekinthető, valamint a felhasználói szövegek és a vezérlési mátrix is módosítható.
A program segítségével virtuális környezetben lehet ellenőrizni a központ beállításait akár tanulási célból is, így könnyedén elsajátítható a központ programozása és csökkenthető az oktatásra fordított erőforrás is.
- Siemens FC360 tűzjelző központ kezelőegysége a felhasználóbarát felületnek köszönhetően egyszerű és áttekinthető kezelhetőséget biztosít.


A folyadékkristályos kijelző, a LED-es állapotkijelzők és az egyértelműen beazonosítható állapotjelző ikonok is a könnyebb kezelhetőséget segítik, különösen egy vészhelyzeti szituációban.
Mint a legtöbb 1-hurkos központ, az FC360 is kifejezetten kisebb és közepes méretű épületek védelmére alkalmas úgy, mint például kisebb hotelek, nővérszállók, óvodák/bölcsődék vagy akár kisebb posta – illetve bankfiókok.
A Siemens FC360 központ megfelel a legújabb vonatkozó szabványoknak úgy, mint az EN54-2, EN54-4 illetve EN54-13, valamint rendelkezik „Loss Prevention Certification Board” (LPCB) minősítéssel és gyártói teljesítménynyilatkozattal is.

- A központtal kapcsolatos további hasznos anyagok – többek között az ingyenes programozó szoftver – elérhetők az alábbi oldalon: www. siemens.com/cerberus-fit

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet