Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

IBSSA

IBSSA hírek a COVID-19 világjárvány idején

1./ Az IBSSA vezetősége úgy határozott, hogy – a COVID-19 pandémia okozta korlátozási intézkedések és a további bizonytalanságok miatt világszerte, illetve a koronavírus-fertőzés kockázatainak elkerülése érdekében – a 2020. szeptember hónapra tervezett XXIII. IBSSA Kongresszus és 8. „Partnership for Security” Nemzetközi Konferencia Belgrádban, egyelőre ismeretlen időpontra elhalasztásra kerül, a résztvevő szervezetek egyetértésével. Prof. Popper György, az IBSSA elnöke bizakodását fejezte ki, hogy jövőre már normalizálódik a helyzet és az utazás nem jelent egészségügyi kockázatot a résztvevők számára.

2./ A jelenlegi helyzetben az IBSSA egyik fő tevékenysége: az oktatás-képzés is csak más módszerekkel folytatható. Legyen szó harcművészetről, vagy személyvédelemről, világhírű mesteroktatóink és instruktoraink most online képzéseket tartanak – tekintettel az utazási nehézségekre és a gyülekezési korlátozásokra.

Néhány nemzetközi Mesteroktató-kiképző jelenlegi tevékenysége – a teljesség
igénye nélkül:

■ Dr. Rony Kluger (az IBSSA főtitkára, világhírű kiképző – Izrael) online küzdősport órákat tart tanítványainak, akik a nehéz helyzetben is kitartóan gyakorolják a katákat (formagyakorlatok) és a különböző technikákat.

■ Karl DelaGuerra (az IBSSA szakmai alelnöke, KDI Protective Services – USA) a „Maradj otthon” időszakban online kurzusokat szervez az IBSSA-USA új képzési lehetőségeiről, a közösségi médiáról, a korszerű felszerelésekről és a kibővített szolgáltatásokról, hogy a résztvevők naprakészek legyenek és jobban megvédjék az állampolgárokat, akiknek épsége és biztonsága tőlük függ. Kezdeményezésére heti rádióműsor indult „Protector's Hour with Karl DelaGuerra” címmel a biztonsági szféra profi szakemberei részére, amelyen az USA-ban és külföldön elért szakmai tapasztalatokról és témákról beszélget neves szakemberekkel.

■ Dr. Antonio „The Secutor” La Salandra (rendőrtiszt, Mesterkiképző – Róma/Olaszország) hetente több alkalommal, adott időpontban tart intenzív harcművészeti edzéseket online. Az órák mindenki számára nyitottak, csak egy megadott linkre kell bejelentkezni a Facebook oldalán. „Amit nem birtokolsz, vagy nem tudsz, az nem adható át és nem taníthat másokat.”

■ Branislav Jovchevski (az IBSSA igazgatótanács tagja – Észak Macedónia) mesterkiképzőtől megtudtuk, hogy május közepén újraindulnak hazájában az IBSSA képzések a hagyományos módszerekkel, de a fertőzés megelőzése érdekében a javasolt higiéniai és biztonsági előírások szigorú betartásával: maszk, gumikesztyű használatával és ahol lehetséges távolságtartással, illetve többszöri fertőtlenítéssel.

3./ Tekintettel a COVID-19 világjárvány okozta rendkívüli helyzetre és a krízis következményeire, az IBSSA különböző egységei és tagjai aktívan részt vesznek a különleges helyzet kezelésében és rendszeres támogatást nyújtanak a világ
számos részén, így Magyarországon is:

■ Tánczos Szilveszter – az IBSSA Magyar Szekció aktív tagja, az „Év Testőre”2018-ban rendszeresen és nagyvonalúan támogat humanitárius akciókat. Ezúttal saját finanszírozásban több ezer mosható, fertőtleníthető szájmaszkot gyártatott le és ebből több száz darabos csomagokat, továbbá nagy mennyiségű fertőtlenítő folyadékot adományozott az alábbi kórházaknak és rendvédelmi
szerveknek: • Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet – Budapest • Szent Imre Egyetemi Oktatókórház – Budapest • Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika – Újszülött Intenzív Osztály (NIC) – Budapest • Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság • BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság Az adományok összértéke 2 millió forint.

■ Gyenes Levente – Gyömrő polgármestere hosszú éveken keresztül sikeresen látta el az IBSSA Magyar Szekció társelnöki pozíciójával járó feladatokat és az IBSSA Európai koordinátora is volt. Miután 2019-ben Gyömrő városában elsöprő többséggel ismét polgármesterré választották, lemondott a nemzetközi biztonsági szervezetben betöltött posztokról, de megőrizte aktív tagságát. 17 éve polgármester és ezalatt soha nem vette fel a polgármesteri fizetését, rendszeresen jótékony célra utalta át a város különböző szociális, oktatási és kulturális intézményeinek működésére és programjai szervezésére.
A koronavírus-járvány időszakában példamutató és hatékony intézkedésekkel segít a rászorulókon és a válság kezelésében. Saját pénzéből most ismét támogatást nyújtott a helyi állatmenhelynek és elsőként ajánlott fel 500 000 forintot maszkok vásárlása céljából és juttatta el a több mint 20 ezer lakosú városban élők részére.

■ Dr. Fábián Péter – biztonsági szakértő, üzletember, az IBSSA elismert frontembere a járvány első pillanatától kezdve jelentős segítséget nyújt egészségügyi védekező eszközök folyamatos adományozásával számos helyen. Kiváló üzleti kapcsolatai által hatalmas munkával, nagyon rövid idő alatt segített megszervezni a félmillió vesedialízisre szoruló ember személyes védőeszközökkel
való ellátását. Óriási mennyiségben ajándékozott garantált minőségű maszkokat, védőruhákat és teszteket: a Szent László Kórháznak, a Baranya Megyei háziorvosi szolgálatnak, a Veszprém Megyei Kórháznak, Balatonfüred és Bakonybél teljes lakosságának. Tihany, Csopak, Hatvan és Mohács minden 60 év feletti lakóját ellátta arcmaszkkal a polgármesterek információi alapján és 2000 maszkot juttatott el Pécelre, a város mindhárom idősek otthona lakói számára. Összesítve: 1 millió maszkot, védőruhákat és 20 ezer tesztet adományozott saját finanszírozásában, amelynek értéke 1,5 millió euro.


1. Dr. Rony Kluger

2. Karl DelaGuerra

3. Dr. Antonio „The Secutor” La Salandra

4. Branislav Jovchevski

5. Tánczos Szilveszter

6. Gyenes Levente

7. Dr. Fábián Péter

8. Tánczos Szilveszter adományai

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet