Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

SEAWING szoftverfejlesztések

SEAWING szoftverfejlesztések
2020-ban – hamarosan érkezik SIS 2.1

A SEAWING fejlesztések két fő irányát különböztetjük meg: egyik az ügyfelek speciális igényeit hívatott kielégíteni, a másik pedig a piaci igények és technológiai lehetőségekhez igazított termékfejlesztés. Az első esetben is törekszünk arra, hogy a kialakított funkciók széles körben használhatóak legyenek, de a piaci versenyben az előnyt a másodiknak említett, tervszerűen végzett innovatív funkciók bevezetése biztosítja.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2020-as évre is meghatározásra kerültek a fejlesztési tervek, mint ahogy a távolabbi irányvonalakat is rendszeresen meghatározzuk és ha kell frissítjük. A SIS beléptetőszoftver 2.0 verziója a tavalyi évben jelent meg, amely nem csak új funkciókat jelentett, de ettől kezdve éves díj ellenében elérhető a szoftverkövetés, amely minden ügyfél részére biztosítja a rendszer naprakészen tarthatóságát.

SIS 2.0 verzió újításai
A fejlesztések elsősorban arra koncentráltak, hogy a szoftver minél inkább egyszerűen telepíthető legyen és ezen kívül a napi használat is kényelmes legyen a felhasználóknak, tehát minden kézre álljon a szoftverben. A teljes felület az aktuális kornak megfelelő megjelenést kapott és egyúttal a funkciók elérése is optimalizálásra került. A komfortos felhasználás érdekében az ablakokat testre szabhatja a felhasználó saját magának, így csak a szükséges adatok jelennek meg, vagy pedig a fontosak feltűnőbb
helyre rakhatók. Továbbá optimalizált felületek alakíthatók ki központilag a különböző szervezeti egységek/felhasználók számára. Az elrendezési nézetek ablakaiban a program bármely kezelőfelülete, menüpontja megjeleníthető, megosztható és terjeszthető. A szintén megjelenő minieszköztárak segítségével gyors és egyszerű grafikusrendszer-áttekintés érhető el. (1. kép)

 

SIS 2.1 – 3D-s tér kép lap
Ahogy említettem a 2020-as évben megjelenő funkciók fejlesztése tervben van, illetve már javában zajlik. A 2.1-es verzió jelenleg kiadás előtti fázisban van, legnagyobb újdonsága a 3D-s térképlap (2. kép).


Az épületeket ezután már egy valós térképen helyezhetjük el, így könnyítve az azonosítást és keresést. Az épület szintjeinek alaprajzait egymásra helyezve vizuálisan is áttekinthetjük az eszközök elhelyezkedését. A perspektívát változtathatjuk, hogy milyen szögben, milyen irányból nézünk be, teljesen szabadon forgatható és nagyítható a nézet. A riasztások nem csak egy eszköz ikonján jelennek meg, hanem egy adott területet definiálva például az egész riasztásba bekerülhetnek.
Az ikonok a villogáson kívül figyelemfelkető mozgással is jelzik, ha valamilyen számunkra érdekes esemény
történt és beavatkozásra van szükség. Az eszközöket nem csak egyesével tudjuk kezelni, hanem tetszőlegesen kijelölve csoportosan is végezhetünk
velük feladatokat.
Az oktatóvideók szoftverbe integrálása (3. kép) egy fontos mérföldkő, hiszen sokan nem szeretnek több száz oldalas felhasználóleírásokat olvasgatni, vagy abban keresgélni, viszont egy adott funkcióbeállításhoz készített és a funkciónál elérhető rövid videót szívesen megnéznek. A mozgóképes támogatás nem csak kényelmesebb, de jóval informatívabb is a felhasználó számára,
könnyedén végigvezeti a folyamaton lépésről lépésre.

A YouTube csatornán publikált rövidfilmek önálló oktatási anyagként is elérhetőek lesznek.
Ügyfél visszajelzések alapján a rendszer indulásának finomhangolását végeztük el, amely apró változás ugyan, de ezáltal a kliensalkalmazás betöltődésnek ideje drasztikusan lecsökkent.

A telepítők és a felhasználók hatékonyabb támogatása után a 2.1-es verzióban a karbantartás és problémafeltárás egyszerűsítése felé is lépünk egy nagyot. Az új verzió egy teljes körű rendszer monitorozó felülettel egészül ki. Az online riport segítségével áttekinthetjük a rendszerünk elmúlt időszaki terheltségét. Ellenőrizhetjük milyen processzorterhelés volt, a kommunikációs alkalmazás elérhetőségét és leterheltségét is megnézhetjük, illetve az adatbázisra vonatkozó performancia adatokat is áttekinthetjük.
Az adatok fontosak egy bővítés tervezésekor, illetve abban az esetben is, ha valamilyen rendellenes működés vagy lassulás okait keressük. Könnyen beazonosítható lesz, hogy a szoftverben, vagy az azt körülvevő környezetben keressük a hiba okát.

Az előrelépés természetesen nem áll meg a 2.1-es verzió megjelenésével, még idén két újabb kiadás lesz, de azt követő tartalom is kialakítás alatt van. 2020-ban tervezett elemek közt van – a teljeség igénye nélkül – a felület további átalakítása új ikonokkal, a Traka kulcs és tárolószekrények integrációja, egységes illesztő API, hardver-feltérképező és -frissítőfelület kialakítása.

Papp Márton
Üzletfejleszési igazgató
ASSA ABLOY Opening Solutions Hungary Kft.

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet