Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2011.3. szám

Hírek/események
TellSystem Kft. – Budaörsön megnyitotta bemutatótermét

A cég eddigi főbb eredményeit az exportpiacon érte el, így Európában és a tengerentúlon is számos országban forgalmazzák már a Magyarországon tervezett és gyártott GSM termékeket.

Színes videó sötétben is az Axis-szal
A MOHAnet elsô öt éve az M2M technológiában

Az ötödik születésnapját ünnepelte a MOHAnet Mobilsystems Zrt., hazánk egyik GPRS (General Packet Radio Service) technológiát alkalmazó távfelügyeleti, logisztikai és telemetriás rendszereket fejlesztô és gyártó cége.

A Szabványalkotási rendszert erősítené az Európai Bizottság
TNT - új okostelefon alkalmazásokat vezetett be
Tájékoztató a személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenységhez kapcsolódó engedélyek cseréjével kapcsolatos eljárásról
Szállítmányozás
Fegyveres kíséret a hétköznapokban. Bittó Kft.
Aktuális
Tájékoztató a Fegyveres Biztonsági Őrségek IV. Országos Konferenciájáról
A konferencia szervezésében és lebonyolításában a Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete és a PRO-SEC Kft. közösen vett részt. Az alábbiakban szeretnék a tagságot, illetve az érdeklődőket tájékoztatni arról, hogy  a konferencián miről esett szó és milyen fontosabb kérdéseket vitattunk meg. ►

A video-megfigyelés következô 15 éve

Míg néhányan szeretettel gondolunk vissza a kazettás magnókra és a videolejátszókra, több millió fiatal felnőtt már csak a  digitális technológiát ismeri. Az ún. iEvery thing Generation számára valószínűleg sokkoló lesz hallani, hogy az első digitális alapú hálózati videokamerát csak 15 évvel ezelőtt találták fel. A 15. évforduló kapcsán arra kértek, hogy tekintsek előre a video- megfigyelés következô 15 évére. Vajon a piac teljesen átáll az IP-re? Az Internet sokkal nagyobb szerepet kap a megfigyelésekben? És tényleg olyan lesz a világ, ahogy a TV-ben és mozifilmekben látjuk? De mielőtt belenézünk a kristálygömbbe, emlékezzünk vissza mi lyen jövőt jósoltak 15 éve a hálózati videónak.
Axis Communications

 Konferencia
TETRA* 2011 Világkongresszus Budapest, 2011. Május 25-27.

A TETRA-program kezdete, jelene és jövôje Magyarországon Magyarország, s ezen belül Budapest elôször adott otthont a TETRA világkongresszusának és a hozzá kapcsolódó széles körû szakmai kiállításnak. A háromnapos rendezvénysorozatra világ minden tájáról érkeztek vendégek és kiállítók. A különbözô témájú konferenciák közül a hazai alkalmazásokat és további lehetôségeit tekintjük át, a „Magyar TETRA Fórum” szekción kapott információk alapján.


Mobil állomás

World Sleep Day - Az Alvás V ilágnapja
Földön, vízen, levegőben "Trendek és tendenciák 2011" - Logisztikai konferencia a biztonságos szállításról

Kiállítás
Gyorsjelentés a 2011. évi IFSEC-ről

Hát igen! Ilyenkor amikor egy színvonalas tömör beszámolót kapunk Európa vezetô biztonságtechnikai seregszemléjérôl, egy  kicsit fáj a szívünk és újra, meg újra felvetôdik a téma: mikor lesz végre ismét kiállítás itthon is. A IFSEC cikket a helyszíni  tapasztalatokról Szabó László tollából olvashatják. (A szerk.)
Hőkameragyártók standja

 
Kérdezz-felelek
A BIZTONSÁG ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA – Zólyomi Zsolt biztonsági vezetőt kérdezzük
– Összeférhetetlenség, szabályozott kontrollal? – „Bombatalálat” pánik nélkül? – Irat megsemmisítés zárt rendszerben?
Aktuális
Tájékozott biztonsági vezetô kalandjai
UBORKASZEZON?
Tájékozott biztonsági vezetô már nagyon várta a friss zöldségeket. Persze nem a hírportálokról és újságokból, hanem sokkal  inkább a piacokon. De idén párhuzamosan érkeztek a piacokra és a médiába a zöldségek.


Videotechnika/Aspectis
Axis csemegék az IFSEC-ről
Videotechnika/Polsec
Rifatron DVR – többet ad. Polsec

Ráncfelvarrás, vagy „facelift”, szokták mondani, ha egy autó apróbb változáson esik át, hogy fenntartsa a vásárlók érdeklôdését. Használhatjuk ezt a kifejezést a Rifatron DVR-család tagjaira is, habár ez esetben ezt nem annyira a külcsín, inkább a belbecs  indokolja.  

Tűzvédelem/Masco
GlobalFire – a megbízható tűzjelzés. Masco

A GlobalFire Equipment jó ismert szereplője a magyarországi tűzjelző készülékek piacának. A céget 1994-ben alapították,  jelenleg Portugáliában folytatja tevékenységét.

Járőrrobot/SG-MAX
Forradalmi újítás az őrzés-védelemben: járőrözés autonóm robotjárművekkel

Az utóbbi hónapokban két alkalommal is volt szerencsénk találkozni alábbi cikkünk hősével a Sentinel járőrrobottal és fejlesztő úttörőivel. Mondhatjuk ezt bátran, hiszen a mi szakmánkban a robottechnika megjelenése forradalmi újdonság. Az MBVE Konferencián, illetve sümegi Robotshow rendezvényen bepillanthattunk a biztonságtechnikai high tech jövőjébe. A technikát Szabó Sándor mutatja be olvasóinknak.

Mechanikus vagyonvédelem/PRS Plusz
A hazai mechanikus vagyonvédelmi innováció élvonalában – PRS Plusz

Riasztórendszerek/Trióda
Paradox Kisokos – DIGIPLEX EVO termékcsalád

Tűzvédelem/ASM
Kérdések és válaszok a Protec tűzjelző rendszerekről

Távfelügyelet/Tellsystem
ProCon GSM – a kommunikátorok új generációja

Távfelügyelet/MOHAnet
Targonca mozgásfelügyeleti rendszer. MOHAnet

Elsőként a magyarországi gyártóüzemekben (kéziszerszám, elektronikai alkatrész, gumi, gyógyszer) kezdték alkalmazni a MOHAnet Mobilsystems Zrt. új technológiaként kifejlesztett targonca mozgásfelügyeleti rendszerét.

Szaktanulmány
Adatvédelem és megújulás. Dr. Dósa Imre.
Az adatvédelem Európa szerte kamaszkorba lép, sôt idén ünnepelhettük az elsô adatvédelmi tárgyú nemzetközi jogi dokumentum  létrejöttének 30 éves évfordulóját. A hazai jogfejlődés is az adatvédelem újra kodifikálásának ígéretét hordozza. Az Európai Unió  nem csupán ünnepel, hanem az adatvédelem közösségi jogának korszerűsítésén dolgozik. Érdemes tehát áttekinteni, mely  területeken vált kényelmetlenné az adatvédelem útjain kitaposott cipő.

Eric Berne - emberi játszmák (játszmaelmélet, játszmák mai világunkban Harmadik rész: Eljárások, rituálék

Biztonságtechnikai IP kamerák karbantartási és szervizelési alapjai. Kiss Ákos

A múltkori lapszámban foglalkoztunk a biztonság technikai szerverek karbantartásával. A mostani cikkben ezt a témakört  folytatva, az IP kamerák karbantartásáról és szervizelésérôl írunk.

Szabályozás
A szabványok világa…  SZABVÁNYOK A BIZTONSÁGTECHNIKÁBAN – SOROZATUNK 29. RÉSZE
MSZ EN 50131-1:2011. Riasztórendszerek. Behatolás- és támadásjelzô rendszerek
1. rész: Rendszerkövetelmények


IBSSA hírek
A folyékony robbanóanyagok és folyadékok veszélyei a légiközlekedés biztonságára, a folyadékok biztonsági vizsgálata. Razsó Sándor
A légiközlekedés biztonsága bonyolult, összetett, sokrétű feladatrendszer, amelynek egyik kiemelt szegmense a robbanóanyagok  bűnös célú felhasználása elleni védekezés. A modern terrorizmus kialakulásával a légi járművek, az utasok egyre inkább  célponttá váltak, mivel látványos, a médián keresztül közvetített események lettek, így szolgálva a terroristák célját.
 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet