Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2011.6. szám


DHL Connectedness Index
Megjelent a DHL cégcsoport új tanulmánya, a DHL Connectedness Index (GCI), amely szerint a globalizáció jelenlegi fejlettsége elmarad az általános vélekedés szerinti szinttôl, és a gazdasági integráció további erôsödése a bruttó hazai terméket világszinten
akár 5 százalékot meghaladó mértékben is növelheti.

Ünnepek idején. – Zólyomi Zsolt
Esemény


Egy kreatív nap! – összefoglaló az 8. Aspectis PartnerNapról
Az idei, immáron a 8. Aspectis Partner- Nap, egy különleges helyszínen, az Impro Kreatív Töltôállomáson  került megrendezésre. A biztonságtechnikai szakma számos jelentôs hazai szereplôje képviseltette magát a  rendezvényen, ahol a piac legfôbb beszállítói mellett, az ONVIF elnöke és az Aspectis vezetôi is tartottak  elôadásokat.
Jonas Anderson (ONVIF Nyílt Hálózati Videointerfész Fórum)
 
Különleges alkalmazások értékesítését kezdi meg a MOHAnet 2012-ben
Budapest, 2011. december 8. – Kilencedik alkalommal rendezte meg a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Non-Voice Club találkozót Budapesten. A cég jövő évi két legfőbb fejlesztése a telemedbook, és PostMachine.
 

Aktuális
A biztonságtechnikai rendszerszerelôk képzése – Tóth Attila
A biztonságtechnikai szerelôk képzése az OKJ-s képzések körébe tartozik. Az érvényben lévô szakmai és vizsgakövetelmény- rendszer szerint a szakképesítés megnevezése: Biztonságtechnikai szerelô, kezelô. Három rész-szakképesítésbôl áll, ezek a  Biztonságtechnika kezelô, az Elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelô és a Mechanikus vagyonvédelmi rendszerszerelô.


Justice Security – „Ozone Zöld 2011”


Minôség, igényesség, megbízhatóság – az egyedüli út az „üdvözüléshez” – Ugrin Botond
„Nincs olcsóbb megoldás?” – merül fel a legtöbb ajánlat esetében a kérdés. Az egészséges tunéziai piaci alkudozást félretéve a  legtöbben még az optimálisnál is olcsóbb és egyszerûbb megoldást választják. Ennek köszönhetjük, hogy nem csak Magyarországon, de járva az egész világot a biztonsági szakmát „megszégyenítô” megoldásokkal találkozunk.

A fekete
kínai kamera egy hónap alatt fakult ki


Indul a GS-alapú parkolás
Tájékozott biztonsági vezetô kalandjai – Balogh Gábor
Üzemanyaglopás: cégenként akár 60 millió forintos kár évente


Komplex biztonságmenedzsment – Zólyomi Zsolt
Ebben a cikkben a komplex biztonságmenedzsment egyik értékes, követendô, amerikai megközelítésével szeretnék foglalkozni, illetve vázlatosan bemutatni az általam elgondolt komplex biztonságmenedzsment...

Zólyomi ZsoltVideotechnika


Az AXIS kiváló, VGA-minôségû hôkamerákkal bôvíti kínálatát
A cég a napokban két továbbfejlesztett hálózati hôkamerát mutatott be, a beltéri AXIS Q1922 és a kültéri AXIS Q1922-E típusokat. A két új kamera VGA felbontása még jobb képminôséget, a többféle objektív-
alternatíva kiterjedtebb érzékelési tartományt nyújt felhasználói számára. A nagyobb számú képpont megjelenítésnek köszönhetôen a VGA jelentôsen növeli a kamera pontosságát és megbízhatóságát, valamint  egyszerûbbé teszi az intelligens videoalkalmazásokhoz való kapcsolódást, ezzel is javítva a felügyelet hatékonyságát.

AXIS Q1922
Kereste? Megtalálta! – Megoldás: a Ksenos Prime rendszerek –Polsec
Gyakran szembesülök a felhasználók azon igényével, hogy szeretnének egységes megoldást a CCTV rendszereik kezelésére, üzemeltetésére. Ez a folyamatosan fejlôdô technikai megoldások miatt nehéz feladatnak látszik, de talán van lehetôség a jó döntés meghozatalára.
 

A „befutó” a Multisafe volt! – STRAUSS-METAL


PROVISION-ISR – a fejlesztés nem áll meg… – MASCO
Az izraeli PROVISION-ISR kiváló ár-érték arányával, valamint kimondottan jó megbízhatóságával már majd 2 éve méltó képviselôje a hazai középkategóriás  CCTV piacnak, melyet ezzel a termékcsaláddal kizárólagosan a MASCO Kft.  láthat el.Legújabb fejlesztéseik: a valós idejû Full D1 felbontású képrögzítôk,  valamint egy 32 csatornás digitális képrögzítô, továbbá mindenféle extra  tulajdonságokkal bíró fôleg nagyfelbontású kamerák. Ez utóbbiak közé  tartoznak a SONY EFFIO chippel szerelt típusok, a gyártó saját fejlesztésû  ULTRAVISION chippel szerelt kamerái, továbbá az automata-fókuszos típusok  egyaránt.

Provision DI370

Hibrid rögzítők –Trióda
Mini 4CH DVR

Beléptetés


GSM kaputelefon egyedi igényekhez mértenSENTINEL II. járôrrobot
– a „null széria” – sorozatgyártásra készen!InterCom GSM  Tellsystem
Új technológia, új megoldás, amit az InterCom GSM nyújt. Több lehetôség, egyszerûbb problémamegoldás, másfajta kényelem, és egy újfajta biztonság.  Tömören így jellemezhetnénk a TellSystem Communication Kft. legújabb fejlesztését,  még tömörebben pedig úgy, hogy már elérhetô a GSM kommunikációra épülô  kaputelefon rendszer!

CMS (central monitoring system) szoftver – ASM

Robottechnika


SENTINEL II. járôrrobot – a „null széria” – sorozatgyártásra készen. –SG MAX
Az elmúlt évek tapasztalatait és eredményeit felhasználva az SG-MAX Kft. 2009-ben kezdte a szervizrobot-fejlesztést. Ennek során különös figyelmet fordítunk a neuronhálók alkalmazására. Robotjainkat úgy tervezzük, hogy azok képesek legyenek önállóan  navigálni bonyolult és dinamikusan változó emberi világunkban.


Az adatvédelmi felkészülés további mérföldkövei – Dr. Dósa Imre
Az új adatvédelmi törvény akár hatósági szigorral is kikényszeríti a személyes adatok törvényes,  tisztességes kezelését. A Nem zeti Adatvédelmi és Információsza badság Hatóság (NAIH) létrejötte  az adatkezelôk felkészülési programját még hangsúlyosabbá teszi.

Eric Berne – Emberi játszmák (játszmaelmélet, játszmák mai világunkban) HATODIK RÉSZ: TIPIKUS JÁTSZMÁK - Asztalos Tibor


Hôkamerák – „Van, aki forrón szereti!” – Aspectis
A hatásos megfigyelés egy igen összetett fogalom. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi tényezô befolyásolhatja egy objektum, ember vagy incidens felismerését. Egy hagyományos kamerával ez  a feladat igencsak nagy falat, hiszen gondoljunk csak bele, hogy mi mindennel szemben kell  megfelelnie egy kamerának. Csak, hogy néhány példát említsünk: mit tehetünk, miután teljesen  besötétedett, esetleg füst vagy köd szállt le, vagy amikor bokrokkal „tarkított” a zóna?
 

A szabványok világa…
SZABVÁNYOK A BIZTONSÁGTECHNIKÁBAN – SOROZATUNK 30. RÉSZE
MSZ EN 50131-1:2011.
Riasztórendszerek. Behatolás- és támadásjelzô rendszerek
1. rész: Rendszerkövetelmények

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet