Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2012/1. szám


Hírek/események

Elektronikus vámkezelés
A vámkezelés a nemzetközi szállítmányozás egyik legfontosabb folyamata. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vámigazgatási szakterületének egyik kiemelt kezdeményezése a vámkezelések során használt okmányok teljes körű elektronizálása, amely az elkövetkező időszakban jelentős gyorsítást és az adminisztráció csökkenését eredményezheti a vámkezelések során.

2012-es év biztonsági kihívásai…


ARTPEC-4 chip, a kifinomultabb videominőségért és elemzésért
Az Axis Communications bemutatta új chipjét, az ARTPEC-4- et. Ez a hálózati videotermékekben használatos chip jelentősen javítja a képminőséget és a videoanalitikák teljesítményét az Axis hálózati videokamerákban és videokódolókban.

Változások a TellSystem Communication Kft. háza táján
XIII. MBVE Konferencia 2012. március 21–22–23. – Egerszalók
Becker mitfárer: bemutatkozik a Becker Tranzit 50


Díjnyertes felhőbiztonság a SafeNettől. Az ITBN-en kapott díjat egyik újdonságuk
Az Informatikai Biztonság Napján a legjobbgyártói innováció kategóriában győzött a SafeNet felhőbiztonságot támogató megoldása. A SafeNet ProtectV megnyugtató választ ad a felhőben tárolt adataikért aggódó vállalatvezetőknek, a megoldást  többek közt már az Amazon.com cloudjában is alkalmazzák.

Bán István SafeSoft ügyvezető igazgató

News from IBSSA – USA / South Carolina
A DHL Globál Kft. engedélyezett gazdálkodói státusszal rendelkezik
Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Balogh Gábor 
„BIZTONSÁGI CÉGEKBE? PRÓBÁL? BEÉPÜLNI? AZ ALVILÁG?”

Aktuális

Az új adatvédelmi törvény A változások fontossága és célja.
Ez év január 1-én lépett életbe az új adatvédelmi törvény, amely szükségességét az elmúlt húsz évben jelentősen megváltozott  gazdasági és technikai körülmények indokolták. Az új törvényről kérdeztük Dr. Hegedűs Bulcsút, adatvédelmi szakértőt, aki a Károli Gáspár Református Egyetem és a Szegedi Egyetem jogi karain oktat adatvédelmi jogot.
NNG Kft. – új platformon az autós és mobil navigáció kapcsolata


Ha baj történt külföldön… így működik a konzuli szolgálat.
Sokszor hallottunk már külföldön bajba került honfitársainkról. Elveszett útlevél, ellopott pénz, közúti baleset, őrizetbe vétel, kórházi ápolás, hazaszállítási igény és még sok más egyéb is elfordulhat. Ilyenkor azonnal felmerül a kérdés, mit tud segíteni a  Külügyminisztériumunk a bajbajutott magyar állampolgároknak? Mihez van lehetőségük, meddig terjedhet a jogosultságuk és  miben nem tudnak segíteni a magyar külképviseletek?A humánbiztonság lényegi elemei – Zólyomi Zsolt sorozata
A biztonsági feladatkörünknek nem éppen a legnépszerűbb elemével foglalkozom a következőkben, a  humánbiztonsággal. Szeretném bemutatni a humánbiztonság lényegét, hogy ezáltal még szakszerűbben tudjunk  foglalkozni a kérdéssel és rá tudjunk világítani arra, hogy minden mindig szabályszerűen történjen a Vállalat és a  dolgozók érdekében is. Ez a folyamat nemcsak a vállalatnak, hanem a dolgozóknak is segítséget tud nyújtani, védelmezni képes, azáltal, hogy időben jelzi a kockázatokat!

Zólyomi ZsoltBeléptetés


FlatScan 30. Hordozható digitális tárgyvizsgáló röntgenberendezések csúcsmodellje az ICM-től – Z&Z
Belgiumban az ICM (Indrustial Control Machine S.A.) vállalat, amely önjáró csővizsgáló röntgenberendezésekre specializálódott,  2001-ben kifejlesztette az első hordozható, digitális tárgyvizsgáló röntgenberendezését. A fejlesztés lényege az volt, hogy az ipari alkalmazás során már jól bevált sugárzóegységhez (röntgengenerátorhoz) építették fel a képalkotó egységet  az ún. detektorpanelt, amely félvezető diódákkal érzékeli a becsapódó röntgensugarakat. A kialakult képi információ wire-free átvitellel egy laptopra kerül, így lehetőség van a megjelenítésre, további feldolgozásra, elemzésre és archiválásra.
 
Integrált NFC alkalmazások SEAWING eszközökkel  SEAWING eszközökkel - Seawing
Kevés  műszaki elképzelés kapott az elmúlt rövid időszakban akkora sajtóvisszhangot, mint az NFC (Near Field Communication) bevezetése, alkalmazása. Nem véletlen, hiszen az RFID, a mobil technológia, és a titkosítási technológia olyan szimbiózisát jelenti az NFC, amely minőségileg változtat meg sok szolgáltatást, alkalmazást, de hamarosan az emberek mindennapi életének fontos eszköze lesz. A mobiltelefon mindenhatósága fokozódik, amely nélkül egy lépést sem tehetünk meg hamarosan.

SW-RFL-400 NFC
kompatibilis RFID szekrényzár

Behatolás


Paradox újdonságok 2012 első negyedévében – Trióda
■ NV500 nagyteljesítményű digitális infravörös mozgásérzékelő
■ NV780 digitális kültéri kétoldali érzékelő 4x Quad érzékelőelemekkel
■ G550 – új vezeték nélküli üvegtörés érzékelő

 Videotechnika

Örök túlélők – az Axis új, extrém körülmények között is üzemképes termékei - Aspectis


Már a SAMSUNG is a HD-SDI úton jár – Masco
A CCTV technológia használatának kezdete elmondhatjuk hogy immár történelmi léptékű, 1942 –es kezdetekkel. Történetét a németországi Peenemündeből, a V2-es rakéták tesztelő telepén használt zártláncú kamerás rendszertől eredeztetik. A polgári életben a ’60-as években kezdett elterjedni, persze nem hazánkban, ahol ez csak ’90 után, a rendszerváltás után történhetett meg. Igazán tömeges elterjedése csak a 2000-es évek után vált lehetségessé. Kicsit több mint 10 év alatt viszont gyökeresen megváltozott a CCTV technika. A VIDICON „csöves” túlnyomó többségben fekete-fehér kamerák után megjelentek először a CMOS, majd a CCD képalkotó elemmel szerelt analóg kamerák. Azóta persze a CMOS képalkotó elemek újra teret hódítottak maguknak a kamerákban, köszönhetően az IP kameráknak és a most legújabb HD-SDI technológiának.

 
Videorögzítés a D-Link két új mydlink termékével. – D-Link
A DCS-942L hálózati kamerával és a DNR-322L hálózati videorögzítővel professzionális biztonsági rendszert építhetünk otthonunkban vagy irodánkban.
 
Avigilon 29 megapixeles IP kamera – DSC
Készítsen tökéletes minőségű, hihetetlen részletgazdag képeket. Az elképesztő 29 megapixeles felbontás lehetővé teszi hatalmas területek megfigyelését megdöbbentő részletesség mellett. A felbontása megegyezik több mint 95 db VGA kamerával.
 

Nemzetközi szakkiállítások

Távfelügyelet

VILLBAU innováció


GSM modulok a TellSystem Communication Kft. kínálatában
EasyCon, ProCon, ProLine, InterCom korszerű GSM modulok
 

Szaktanulmány

Vidotömörítések és képarányok a hálózati biztonságtechnikában. – Kiss Ákos
A hálózati biztonságtechikában hatalmas szerepet játszik, már a projektek és tenderek kialakításánál és megtervezésénél, a megfelelő tömörítési formátum és az ahhoz használni kívánt megjelenítési képarány, valamint az ehhez tartozó felbontás kiválasztása. Ezen paraméterek kiválasztása után tudunk csak kalkulálni hálózati, hardveres és szoftveres erőforrásokkal.

Eric Berne – Emberi játszmák (játszmaelmélet, játszmák mai világunkban) Hetedik rész: Tipikus játszmák – Asztalos Tibor

Szakértő

A próbakóstoló szakács esete a rejtett kamerával – Hegedűs Bulcsu

Adatvédelem/adatbiztonság
– Dr. Dósa Imre rovata
Ha az adat utazik – Dr Dósa Imre
A gyakran ismételt adatvédelmi kérdések közül kiemelkednek az adatfeldolgozók igénybe vételére és az adattovábbításra, adatátadásra vonatkozó kérdések. Nem csak az Info törvény hozott újdonságokat, hanem továbbra is gyakori a fogalmak keveredése.

Európai Bizottság – szigorúbb adatvédelmi szabályok

Szabványok a Biztonságtechnikában sorozat. – Móré Attila
MSZ EN 50132-1; 2010. Riasztórendszerek,  CCTV megfigyelőrendszerek alkalmazásáhozSzemélyvédelem

I. Sándor cár titokzatos halála

IBSSA hírek


Emlékművek Magyarországon 9/11 tiszteletére
2002 őszén az IBSSA (International Body guard and Security Services Association) Magyar Szekció egyik regionális vezetője,Dr. Kutalik Tamás – akit rendkívüli módon megrázott a 2001. szeptember 11-én elkövetett súlyos terrortámadás a New York-i World Trade Center ikertornyai ellen – úgy döntött, hogy a terrortámadás utáni mentési munkálatokat hősiesen végző személyek tiszteletére és emlékére emlékfutást szervez fáklyás felvonulással.
 

A Magyarországi Fegyveres Biztonsági őrök Szakmai Egyesületének elmúlt 2 éve
Az új Multivan Business – mobil konferenciaterem és kényelmes utazóautó
A vadonatúj Ranger történelmet ír: 5 csillagos Euro NCAP törésteszt!

Szolgáltatók
Akik önnek segítenek…

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet