Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2014/5. szám

Hírek/események

A Samsung Techwin nyílt platformú WiseNetIII termékei
integrálásra kerültek a Milestone XProtect menedzsmentszoftverével

A Milestone sikeresen integrálta XProtect® videomenedzsment szoftverébe a Samsung Techwin díjnyertes, nyílt platformú WiseNetIII terméksorozatát. A Milestone XProtect könnyen használható, nagy teljesítményű és megbízható VMS szoftver, amely világszerte már mintegy 100 000 helyen funkcionál.

Új funkciókkal bővült a Net2 Entry beléptetőrendszer
A Paxton Access terméke, a Net2 Entry, a piac egyik legegyszerűbb ajtónyitó rendszere. Könnyű telepíteni, stílusos és diszkrét megjelenésével bármilyen környezetbe beleillik. A felhasználók szeretik az intuitív funkciókat és a vonzó érintőképernyős monitort.

Impozáns helyszín, rengeteg résztvevő az I. Biztonságtechnika & IT Konferencián
Minden várakozást meghaladó résztvevőszámmal zárt a DSC Hun­gária által első alkalommal szervezett Biztonságtechnika & IT Konferencia a Groupama Aréná­ban.

Kültéri védelem: reális alternatíva, averziók nélkül!
A „botlózsinórtól a mikrohullámig” – kültéri védelmi nap a Modern Alarmnál

A Modern Alarm Kft. és olasz partnere a CIAS ELECTRONICA 2014 október 20-án rendezte partnereinek a kültéri védelem korszerű eszközeit bemutató szakmai napját. Ahogy a felvezetőn elhangzott a program célja, a kültéri védelemmel kapcsolatos és tagadhatatlan averziók eloszlatása volt.

skyguard – feledékeny autósokon is segít a magyar fejlesztés
Nem csak járművédelemre alkalmas a GPS távfelügyelet. Egy új, magyar fejlesztésű mobil applikáció gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit vagy autópálya-matricát vásárol. A fejlesztőcég szerint a mobiltelefon az NFC technológia és a műholdas gépjár­művédelem házasítása hamarosan nem csak a járműiparban könnyíti meg a felhasználók életét.

Megújult az ERANDO Kft. honlapja
Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt Olvasókat, hogy cégünk honlapja megújult.


Szerencsejáték magas pixelszámon – Intellio „biztonság” a kaszinókban
Ahogy arról már több médium hírt adott, a tavalyi évben a Nemzetgazdasági Minisztérium által megkötött kaszinókoncessziók vidéki helyszínei – Debrecenben és Nyíregyházán – megnyitották kapuikat a nagyközönség előtt. A videomegfigyelési rendszert Intellio technikával valósították meg.

Szemkamera a biztonságosabb vezetés szolgálatában – Autós Nagykoalíció
Az Autós Nagykoalíció új innovációt mutatott be, a szemkamerával végzett vezetésbiztonsági tesztet. Az új módszer lehetőséget teremt a vezetés közbeni szemmozgás rögzítésével és elemzésével, a hibák tudatosításával a vezető személyéből eredő baleseti kockázatok csökkentésére.


Józsefváros Önkormányzata – Térfigyelő Központ átadása
Józsefváros területén a beruházás megkezdéséig egy régi, hagyományos térfigyelő rendszer működött analóg kamerákkal, melyek beérkező képeit videomátrix fogadta és digitális rögzítők archiváltak. Az adatátviteli hálózat vegyes felépítésű volt, jellemzően optikai kábelen történt a jeltovábbítás, melynek üzemeltetése és bérlete jelentős költséget rótt József­város Önkormányzatára.
 

A Ford megosztja a biztonsági övbe épített légzsák szabadalmát
a többi gyártóval

A Ford más vállalatok számára is felkínálja az autóban ülők – különösen a gyermekek és az idősek – biztonságát jelentős mértékben javító biztonsági övbe épített légzsák szellemi tulajdonát: a biztonsági övbe épített légzsák szélesebb körű elterjedésével más területeken – például a katonai jár­mű­vekben, a repülőgépeken vagy a ha­jókon – is magasabb szintűvé vál­hat az utasvédelem.

IPAR NAPJAI és MACH-TECH a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! 2015. május 12–15. között
2013-ban Magyarország legjelentősebb ipari kiállításai igazi sikertörténetnek tekinthetők, hiszen 20%-os növekedést könyvelhettünk el a 2011-es rendezvényhez képest, mind a kiállítószámot, mind a kiállítási
területet tekintve. A 2013-as kiállítás-együttesen a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” és „G” pavilonjában közel nettó 13 000 m2-en 15 ország 358 kiállítója vonultatta fel termékeit, szolgáltatásait.Új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás
Több mint 2 milliárd forintból újul meg a Földművelésügyi Minisztérium Országos Kör­nyezetvédelmi Információs Rendszere (OKIR), amely a környezet terhelésével és állapotával kapcsolatos adatokat tárolja. A rendszer elsődleges feladata, hogy segítsen nyomon követni a környezet állapotát, valamint össze­gyűj­ti, feldolgozza és nyilvántartja az igénybevételi és terhelési adatokat.
 

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Drónok
Tájékozott biztonsági vezető begépelte a fenti címet a szövegszerkesztőjébe, de az piros hullámos vonallal húzta alá. Fel kellett vetetnie a szótárba a szót, annyira új volt. A szövegszerkesztőnek. Mert egyébként a múlt század 60-as évei óta használnak – elsősorban a hadseregek – távvezérelt, pilóta nélküli repülőket.


Biztonságtechnikai munkák és tapasztalatok  

Szakmai gyakorlat Thaiföldön
Schumy Kármen Szimonetta és Bicsák Gergő dolgozata
(Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar)
Az általunk választott szakmai gyakorlat talán meglehetősen is sokban eltér a megszokottaktól, amelyhez nagyban hozzájárulhat, hogy a gyakorlathelyszín nem más, mint Thai­föld. Sok ember ennek hallatán megrökönyödhet: „Miért pont Thaiföld?”
 

 

 

 Behatolásvédelem

Új SATEL bővítőpanelek a Masco kínálatában
A gyártók a piac mindenkori igényeinek megfelelően időnként felfrissítik, modernizálják kínálatukat. A lengyelországi Satel is ezt teszi, a fejlesztés talán nem annyira attraktív de a gyártó INTEGRA és VERSA behatolásjelző rendszereit alkalmazók esetében mégis fontos tudnivalókat érintünk. A gyártó napjainkban új modellekkel váltja le a régóta forgalmazott, jól megszokott bővítőmoduljait.

Áru- és szállítmányvédelem

Programozható kézi fémdetektorok – Z&Z
Az olaszországi CEIA nem csak a világ legjobb minő­ségű fémdetektor kapuit gyár­tó cége, hanem a kézi fémkeresők terén sem feledkezik meg a konkurenseket megelőző fejlesztésekről.
Cikkünkben három féle – célszoftverrel USB kábelen keresztül programozható – kézi fémkereső készüléket mutatunk be, melyek elengedhetetlen kiegészítői a fémdetektoros kapuval végzett személyátvizsgálásnak.


Beléptetés

10 érv, hogy miért válassza a PATROL online járőr-ellenőrző rendszert – ProGuard Europe Kft.
A járőrellenőrzés múltja és jelene megbízói és szolgáltatói szemszögből
Az olvasók jelentős része megbízói-, vagy szolgáltatói oldalról találkozhatott már járőrellenőrző rendszerekkel a vagyon-, és objektumvédelem során. A járőrellenőrzés bevezetése kapcsán mindkét oldal részéről az elsődleges célok között szerepel a minőségibb és transzparens szolgáltatás nyújtása, valamint költségcsökkentés megvalósítása az „automatizált” járőrellenőrzéssel.

Videotechnika 

Két különleges és egyedi kamera az Axis kínálatában – Aspectis
Az AXIS P1428-E hálózati kamera az AXIS P14 sorozat legújabb kamerája. A 4K technológiával rendelkező kamera a HDTV standard legújabb generációjának tagja, négyszer nagyobb felbontással bír, mint a HDTV 1080p felbontással rendelkező társai. Az új kamera ideálisan használható nagy területek megfigyelésére, mint parkolók, nyilvános terek, ugyanakkor a nagy felbontásnak köszönhetően alkalmas az apróbb részletek megtekintésére is.

CANON biztonsági kamerák Magyarországon – LDSZ
A több, mint 70 éves képrögzítési tapasztalattal rendelkező japán CANON hálózati kamerái a feladatok széles körét oldják meg. Az 1,3 MP és FULL HD felbontású PTZ, fix dome és boxkamera modellek kitűnő képminőséget produkálnak gyenge fényviszonyok között is. Az LDSZ Kft. huszonéves hazai forgalmazási tapasztalata találkozott a CANON törekvéseivel: bevezetni a japán gyártó legfejlettebb video biztonsági termékeit a magyar piacra.

Az Intellio bejelentette az AutoNUM, Intellio Video System 3 és iTracking nevű termékeit
2014-ben jelent meg az eddigi legnagyobb felbontású Intellio kamera, a 12 megapixeles ILD-810S, ugyancsak ebben az évben vált teljessé az új VISUS széria termékskálája és idén váltak ONVIF kompatibilissé az Intellio felsőkategóriás kamerái is. Megannyi jelentős fejlesztés és sikeres újítás, mégis a java csak most következik! Idén novemberben az Intellio három fejlesztését mutatja be.

Samsung Internet Protocol Institute (SIPI) – Modern Alarm
A Samsung legújabb kétnapos képzési módszere
Az emberi tudás, amitől egy Samsung-rendszer élő lesz,
nem csak puszta hardver!

Tűzvédelem

IP-technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában – Schrack Seconet
Az automatikus tűzészlelő és jelző rendszerek fejlődése szorosan összefügg az elektronika fejlődésével. Az első korszerűnek nevezhető rendszerek az ötvenes években készültek tranzisztoros, diszkrét alkatrészek felhasználásával. Hamarosan megjelentek az integrált áramkörök, illetve az integrált áramköröket alkalmazó tűzjelző központok, érzékelők is.

Távfelügyelet

Bemutatkozik a vadonatúj funkciókkal bővült NETAVIS Observer 4.5 szoftver – Aspectis
2014. szeptember 1-jén kiadott 4.5-ös verzióval hivatalosan lezárult a 4.4-es vonal további fejlesztése és jelenleg csak a 4.5-ös vonalon zajlik a fejlesztés. A sok új videokezelési funkció és az integrált iCAT forgalomelemző analitikák mellett ez a verzió nyújtja a legtöbb újdonságot a korábbiakhoz viszonyítva. Nézzük át, milyen újdonságokat kapnak a felhasználók!

 

Szaktanulmány

Beléptetőrendszerek sebezhetősége
Az azonosítás biztonsága
– Filkorn József
Az elmúlt néhány év tendenciái szükségessé tették a beléptetőrendszerek biztonságának felülvizsgálatát. Mindig is léteztek támadási kísérletek és sikeres támadások beléptető- rendszerek ellen, de ezek mára iparszerűvé váltak. A belépőkártya vagy ujjlenyomat-másoló berendezések, készletek az interneten olcsón, több forrásból is beszerezhetőek. Saj­ná­latos módon a beléptetőrendszerek üzemeltetői vagy nincsenek tisztában rendszereik sebezhetőségével, vagy ami még rosszabb, lebecsülik azt. Itt is egyre gyakrabban érvényesül a behatolásjelző rendszereknél ismert eső után köpönyeg szindróma: „Kellene egy riasztó, mert betörtek”.
 

KommunikácIó a mindennapi életben, kicsit másként – Asztalos Tibor
A Hazugság – 1. rész
Rovatomban már sok szót ejtettünk a verbális kommunikációról, beszéltünk, manipulálásról, tárgyalási stratégiákról, igazmondásról, és hazugságról. Jelen írásomban ismételten a hazugság lesz a fő téma, azonban egy teljesen más meg­kö­ze­lí­tés­ből. Írásom alapját Paul Ekman könyve, a Beszédes hazugságok képezi. 


Bankok és pénzintézetek biztonságának kialakítása  (2. rész) – Bata Miklós
A technológia napról napra gyorsabban fejlődik. A bűnözők a pénzintézetek minden újabb lépését követően – például egyre több ATM és a mobil bankolást lehetővé tevő önkiszolgáló terminál létesítése – újabb módszereket találnak ki a biztonsági intézkedések kijátszására. Az előző cikkünkben a bank és pénzintézetek videotechnikával növelhető biztonsága témakörét jártuk körbe, a mostani lapszámban pedig részletesen igyekszünk átnézni egy-egy részterület (pl.: ATM-ek, készpénzfeldolgozók, stb.) biztonsági követelményeit és az ott alkalmazható megoldásokat. cikk...
 

 

 

Szaktanulmány

Az operatív figyelés a magánnyomozásban – Sasvári Rudolf
Előző cikkemben a magánnyomozásnak a kriminalisztikai gondolkodásmód melletti másik fontos előfeltételével, az operatív gondolkodással, operativitással foglalkoztam. Az „operatív” szót persze a rendőri, illetve titkosszolgálati bűnüldözés szakmai kifejezéseként használva, melynek jelentése: titkos műveleti. Mint írtam, a titkos műveletek közül a magánnyomozók két munkamódszert alkalmaznak leggyakrabban az adatgyűjtéseik során: az operatív figyelést és a környezettanulmányozást, melyek közül ez utóbbival kapcsolatban osztottam meg néhány gondolatot olvasóimmal. Az operatív figyeléssel pedig most foglalkozunk részletesebben.
 

BSSA hírek

– Prof. Popper György az IBSSA elnöke és felesége Popper Anna újságíró rangos nemzetközi elismerésben részesültek
– IBSSA – Testőr Nyílt Európa Bajnokság 2015 tavaszán


Személyvédelem  

A rosszul őrzött tengernagy – Azonos útvonal – azonos veszély
A véres XX. század egyik legszörnyűbb merénylete 1973. december 20-án történt Madridban. Erre még az akkor már felnőtt korú magyar állampolgárok is csak halványan, vagy egyáltalán nem emlékeznek, mert a korabeli hazai sajtó kevés terjedelmet szentelt annak, mi történt egy kapitalista ország miniszterelnökével.
Hogy ez a merénylet létrejöhetett, ahhoz a célszemély testőrségének alapvető, nagy hibát kellett elkövetnie. Vagy mégsem ők hibáztak? Kiderül.

 


  

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet