Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2015/2. szám

Hírek/események 

ARH – Intellio felvásárlás
Az ARH csoport ez év márciusában megvásárolta az Intellio Technologies Zrt. részvényeinek 100 százalékát. Az Adaptive Recognition Hungary Zrt. Magyarország egyik legsikeresebb tech-vállalata, amely a világ több mint 150 országába exportál okmány- és rendszámleolvasáshoz kapcsolódó technológiákat.

Az Axis bemutatta forradalmian új termékét, a hálózati hangszórót
Az Axis vadonatúj terméke, az AXIS C3003-E hálózati hangszóró egy egyszerűen telepíthető kültéri kivitelű hangszóró, ami tisztán szólal meg és messziről is hallható. A videorendszerrel együtt használva, az AXIS C3003-E lehetővé teszi, hogy a felhasználó távolról is megszólítson embereket és megakadályozzon eseményeket. A hangszóró ideálisan használható meglévő kültéri installációkhoz például parkolókban, építkezéseken, köztereken és más kritikus telepítéseknél. cikk...

Új hőkamerák az Axis-tól, melyek hőmérséklet-változásra riasztást adnak le
Az AXIS Q2901-E és AXIS Q2901-E PT Mount hőkamerák képesek távolról felügyelni a hőmérsékletet és riasztani hőmérséklet-változáskor. Ideálisak hő­erő­művek, tűzvédelmi területek, gyúlékony anyagokat használó és gyártóegységek távoli megfigyelésére. Adott tárgyak hőmérsékletét képes érzékelni –40 °C és 550 °C között.

Az „Ipari kémkedés elhárításának feladatai” című előadás rövid összefoglalója
az MBVE Konferenciáról
Az Alkotmányvédelmi Hivatal mun­katársa az „Ipari kémkedés elhárításának feladatai” című előadásában áttekintést adott az ilyen jellegű kockázatok megjelenési formái tekintetében.


Avigilon Micro Dome Kamera – mikroméret, diszkrét alkalmazás,
tűéles képek

Az 1 vagy 2 Megapixeles HD mikro dome kamera az iparág legkisebb High Definition IP dome kamerája. Költség­haté­kony átmenetet biztosít az IP-alapú magas minőségű videomegfigyeléshez. Alkalmazása esetén további hasznos lehetőség lehet az összes Avigilon Szoftveres előny kiaknázása.

IPAR NAPJAI és MACH-TECH – ahol ember és gép találkozik
2015. május 12–15., HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Világmárkákkal, multinacionális cégekkel, kis- és közép-vállalatok kínálatával vár minden érdeklődőt, mérnököt, szakembert az IPAR NAPJAI, MACH-TECH 2015. május közepén a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.Megtartotta rendes közgyűlését áprilisban az MBVMSZ
Megtárgyalták a szakmát komolyan érintő kérdéseket és beszéltek a megemelt rezsióradíjakkal (állami közbeszerzéseknél) kapcsolatos tapasztalatokról. A közgyűlésen sok szó esett a szakmát érintő munkaügyi ellenőrzésekről és erről a témáról egy részletes szakértői előadást is meghallgathattak a közgyűlésen részt vevők.  


Hikvision és Eagle Eye hálózatok mobil videofelügyeleti megoldása
A világ vezető innovatív, díjnyertes videofelügyeleti termékeit és megoldásait gyártó Hik­vision, és az Eagle Eye Networks, a felhő alapú biztonsági kamera videorendszer gyártója, partnerként működik együtt a Law­rence, Massachusetts Police Department­tel új mobil felügyeleti megoldás létrehozásában. A Hikvision kamerák rendőrségi furgonhoz kapcsolódnak és az Eagle Eye Security Camera Video Management System (VMS) alkalmazásával magas színvonalú, biztonságos távoli hozzáférést, élő és rögzített videomegoldást biztosít. 


Szorosabb együttműködés a VOLÁN társaságokkal
Az erről szóló együttműködési megállapodást április nyolcadikán írta alá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a menetrend szerinti autóbusz-közlekedést végző társaságokat tömörítő VOLÁN Egyesülés vezetője. A megállapodás célja, hogy a két szervezet közösen, összehangoltan lépjen fel az élet- és vagyonbiztonságot fenyegető helyzetek esetén.


Irány az IP, a kiskereskedelemben! – Jelentés egy Angol–Észak-európai felmérésről a kiskereskedelmi szektorban
A hálózati videorendszerek globális piacvezetője, az Axis Com­munications által megbízott Kis-ke­reskedelmi Kutatási Központ (KKK) legutóbbi éves felmérése szerint – mely a kiskereskedelemben használt CCTV alkalmazást vizsgálta –
60% fölötti a száma azoknak az Egyesült Király­ságbeli kiskereskedőknek,
akik a hálózati IP-videorendszer kiépítését tervezik a következő három évben,
és majdnem harmaduk már ki is építette ezt 2012 óta.

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Akkor ezt most így hogy?
Tájékozott biztonsági vezető számára újabb talányt hozott a tavaszi konferencia-időszak.
A biztonságvédelmi szakma egy része (benne: magánnyomozók) szerint a rájuk vonatkozó törvény rossz. Sőt, nem csak ez a törvény, hanem számos másik is, amely szabályozza, érinti, közvetve érinti az egy kamarába tömörült (jogszabályilag tömörített) szakágakat és tevékenységüket, úgy általában a magánbiztonságot. A magánbiztonság társadalmi megítélése nem mondható jónak, sőt, „hiba lenne, ha az illetékesek nem számolnának az ő tudásukkal, képességeikkel és eszközeikkel, amikor a közbiztonság javításán dolgoznak”. (Valenta László SZVMSZK társadalmi elnök, NSZ interjú)


Interjú

Canon kamerák a biztonság szolgálatában
Joggal merül fel a kérdés a hírek hallatán, miért a Canon?
És egyáltalán a neves gyártó miként kerül a biztonsági kamerák piacára?
Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Domonkos Vilmossal,
a Canon Hungária Kft. üzletfejlesztési menedzserével. cikk...

Létesítménybiztonság

Termelőüzemek védelme bombafenyegetéssel szemben
Közveszély okozással fenyegetés miatt bekövetkező közvetlen és közvetett veszteségek napjainkban, a termelés koncentrációjának növekedésével a termelés folyamatosságának megzavarása, átmeneti akadályozása egyre nagyobb veszteségeket okoz. 2014 végéig – az addig érvényben lévő rendelkezések szerint – a helyszínre vonuló rendőri egység vezetőjének nem volt mérlegelési lehetősége. Az esetlegesen bekövetkező robbanás, vagy tűz miatt a fenyegetett objektum és terület átvizsgálásáig, haladéktalanul ki kellett üríteni az üzemet. cikk...

Díjnyerteseink

Detektor Plusz Országos Pályázatok 2014
– eredményhirdetés és díjátadás

A biztonságvédelmi és biztonságtechnikai szakma
legjobbjai számára kiírt pályázatunk alábbi három kategóriájában: „Az év biztonságvédelmi szakembere 2014”, „Az év testőre 2014” valamint az újonnan alapított „Biztonságtechnikai Fejlesztő” kategóriákban az eredményhirdetésre a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének 2015. évi XVI. Konferenciáján került sor. Pályázatainkat a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE), a Sze­mély-, Va­gyon­vé­del­mi és Ma­gán­nyo­mo­zói Szak­mai Ka­ma­ra (SZVMSZK), a Nem­zet­kö­zi Test­őr- és Biz­ton­sá­gi Szol­gá­la­tok Szö­vet­sé­ge (IBSSA) tá­mo­gatta. cikk...


Az Év Biztonságvédelmi szakembere 2014
KOVÁCS TIMAz Év Testőre 2014
KERESZTESI ZSOLTBiztonságtechnikai Fejlesztő
2014
INTELLIO Zrt.


Konferencia

MBVE XVI. Konferencia – 2015. Egerszalók
Immár tizenhatodik alkalommal tartotta éves konferenciáját a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE), a rendezvény fővédnöke Pintér Sándor Belügyminiszter volt. Ez évben is részt vettek a konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, akik bővíthették ismereteiket és komoly szakmai kapcsolatokra is szert tehettek. A rendezvényen vehették át a díjazottak a Detektor Plusz magazin szakmai elismeréseit. A konferencia vezértémáját a terrorizmus adta: Mi a terrorizmus? Milyen megelőzési stratégiákkal dolgozzanak a szakemberek; milyen oktatás, továbbképzés szükséges a megelőzés területén és még sok más, a terrorizmus kérdéskörébe tartozó fontos témát dolgoztak fel az előadók. cikk...

AgrárSecurity! Új utakon a Senit Kft. – Biztonságtechnika a mezőgazdaságban
A szakmában már egy ideje megfigyelhető, hogy azok a cégek is kiemelkedően eredményesek tudnak lenni a piacon, akik képesek egyes, gazdasági – iparági biztonsági szükségleteket feltárni, majd köznyelvvel szólva „beleállni a problémába”. A szükséges kapcsolatokat kiépíteni és nem ritkán speciális igényekre, megfelelő megoldásokat kínálni. Ezt az utat választotta a Senit Kft. eredményesen fejlesztve kapcsolatait az agráriummal. Kövesdi József cégvezetővel beszélgetünk.

MBF V. Konferencia – Biztonság a prevenció jegyében!
„SI VIS PACEM PARA BELLUM” – Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
A Magyar Biztonsági Fórum filozófiája: rendszeres találkozási lehetőséget biztosítani a szakma számára, ahol a tapasztalatokat, ötleteket, problémákat oldott légkörben (egy kicsit talán feledve a folyamatos konkurenciaharcot) megoszthatják egymással. Elmondhatjuk, hogy a sorrendbe idén immár ötödik alkalommal rendezett konferencia sikeresen szolgálta ezt a célt. A szakmai rendezvényen a résztvevőket igazán exkluzív környezet fogadta a Four Pounds by Sheraton Hotel és Konferencia Központban, színes programokkal, szívélyes vendéglátással.
 

 

 

Internetes kereső  

Negyedéves a Civil Körözési Rendszer
Még csak negyedév telt el azóta, hogy útnak indítottuk innovatív internetes alkalmazásunkat a Civil Körözési Rendszert (CKR), de már ezalatt a rövid idő alatt is számtalan tapasztalattal lettünk gazdagabbak. E friss tapasztalatok egy része szakmai szemmel is érdekes lehet, ezért úgy gondoltam, hogy megosztok közülük néhányat a Detektor Plusz magazin olvasóival.
 

Oktatás

A magánbiztonság jövőjének kulcsai: minőségi képzés és kutatatás
Dr. Christián László tanszékvezető egyetemi docens tanulmánya
A biztonság kooperáció termék, abban egyaránt érintettek az állami rendészet szervei, a magánbiztonsági szektor és a társadalmi önkéntes szereplői is. Közelítsük meg a magánbiztonságot az állami rendészet felől. Nézzük, milyen hatékonysággal végzi a munkáját az állami rendészet. Ennek mérésére hazánkban szinte kizárólag a bűnügyi statisztika szolgál. Amennyiben átnézzük az utóbbi évek statisztikáit, akkor jórészt javuló tendenciákat és egyre alacsonyabb számokat látunk. Ehhez képest a kevésbé vizsgált és így ritkán figyelembe vett állampolgári szubjektív biztonságérzet talán nem mutat ilyen kedvező képet. cikk...


Dr. Christián László

 

Videotechnika

Az Axis bemutatja a Zipstream tömörítési technológiát, amivel csökkenthető a tárolási szükséglet – Aspectis
Az Axis Zipstream technológiája teljesen kompatibilis a H.264 tömörítési eljárással és egyszerűen használható a legújabb Axis kamerákkal és a piacvezető videomegfigyelő szoftvereivel mindenféle extra befektetés nélkül. A videomegfigyelési rendszerekre optimalizált Zipstream technológia egy radikálisan hatékony H.264 implementáció, amivel a sávszélesség és a tárhelyszükséglet átlagosan 50%-kal vagy akár még ennél is többel csökkenthető.
 

Teljes láthatóság sötétben is – a Bosch DINION IP starlight 8000 MP kamerája
– Részletgazdag képek a megvilágítási viszonyoktól függetlenül.
– Öt megapixeles részletgazdagság még nagyon rossz fényviszonyok között is.
– Beépített intelligens funkció biztosítja a mindenkor tökéletes expozíciót.
– Akár 50 százalékkal is csökkenthetők a tárolási költségek és a hálózatterhelés a képminőség romlása nélkül. cikk...

Elképesztő tudás a legkisebb méretben az IndigoVision kínálatában – ERANDO
Ne hagyja, hogy becsapja az IndigoVision Compact NVR-AS 4000 kis mérete, az újonnan bemutatott, 1U magas NVR figyelemreméltó teljesítményre képes, egyszerre akár 20 kamera képe rögzíthető és játszható vissza, 40 Mbps-os ki és bemeneti sávszélességgel és stabil Linux operációs rendszerrel.

NETAVIS iCAT videoanalitikák – Aspectis
A NETAVIS iCAT a NETAVIS videoanalitikai terméksorozata. Magába foglalja a NETAVIS Software saját fejlesztéseit és harmadik fél algoritmusait speciális felhasználási terüle­tekre. Az észrevétlenül integrált videoanalitikai csomagot minden egyes NETAVIS Observer termék tartalmazza, amit bármikor lehet licenckulcs segítségével aktiválni. Nem kell hozzá külön szerver, külön szoftver, vagy külön licenc.

Az AHD technológia meghökkentő képességei – LDSZ
A HD felbontás iránti igény és az analóg jeltovábbítás alkalmazhatósága vezette a fejlesztőket a költségkímélő AHD technológia megalkotásához. Ahhoz, hogy könnyen megérthessük az új technológia előnyeit és erényeit, nézzük, mi késztette ennek az új eljárásnak a megalkotására a fejlesztőket.

Részletes kép, alacsony megvilágítás mellett is! Új hálózati kamerák a Canontól
A Canon kilenc új biztonsági kamerával bővítette kínálatát. Az új, nagy teljesítményű kamerák beltéri és kültéri objektumok megfigyeléséhez egyaránt ideálisak, legyen szó akár kereskedelmi létesítmények, városi környezetek, akár más, kritikus fontosságú infrastruktúra-elemek figyeléséről, akár rossz megvilágítási viszonyok mellett is.

Tűzjelzéstechnika

Tűz észlelése extrém körülmények között – Schrack Seconet
Tűz észlelése extrém körülmények között – vagy ott, ahol a hagyományos termékek építészeti vagy esztétikai okok miatt nem alkalmazhatók, ez a különleges tűzjelzéstechnika területe. Amilyen széles az alkalmazási terület, olyan különbözőek a megoldások. Füstöt vagy hőt kell érzékelni? Milyen pontosan kell meghatározni egy kritikus eseményt? Mennyire kell robusztusnak lennie a rendszernek? Ilyen és hasonló kérdések döntőek ahhoz, hogy ki tudja választani a különleges esetéhez leginkább megfelelő terméket. cikk...

Beléptetés

Új DSC termékcsalád – új, telepítőbarát árstratégia
Külföldön már nagy sikerrel debütált és óriási népszerűségnek örvend a DSC új, Power Neo termékcsaládja. Az új, hibrid technológia a vezetékes rendszerek rugalmasságát és a vezeték nélküli rendszerek egyszerűségét ötvözi és technológiai újításaival az iparág egyik leg­in­no­va­tí­vabb szereplőjévé emeli az új DSC termékcsaládot. cikk...

 

Szaktanulmány

Integráció IP-alapon – Bata Miklós
Manapság nagyon sokat beszélünk integrált biztonsági (vagy vagyonvédelmi) rendszerekről. Az integrált rendszerek számtalan lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, de egyben nagyon sok kihívást is jelentenek a gyártóknak, forgalmazóknak és telepítőknek.

KommunikácIó a mindennapi életben, kicsit másként – Asztalos Tibor
A Hazugság – 4. rész
Rovatomban már sok szót ejtettünk a verbális kommunikációról, beszéltünk, manipulálásról, tárgyalási stratégiákról, igazmondásról, és hazugságról. Jelen írásomban ismételten a hazugság lesz a fő téma, azonban egy teljesen más meg­kö­ze­lí­tés­ből. Írásom alapját Paul Ekman könyve, a Beszédes hazugságok képezi.


Adatvédelem

Mit lát a „Nagy Testvér”? – munkahelyi rejtett kamerás megfigyelés a jog tükrében
1949-et írtunk, amikor George Orwell tollából megszületett minden idők egyik legjelentősebb utópisztikus regénye, az 1984. Az akkor disztópiának szánt regény egyes részei az elmúlt több mint hatvan évben azonban realizálódtak. A Nagy Testvér szemmel tart.Teszi ezt annak ellenére, hogy számos jogi és erkölcsi norma tiltja a titkos megfigyelést. Az utóbbi pár évben, a technika folyamatos és nagy ütemű fejlődésének köszönhetően a titkos megfigyelés már nem csupán a titkos adatszerzés egyszerű állampolgártól távol álló, büntetőjogi kategóriája, hanem valós fenyegetés. cikk...


 

Személyvédelem

Hallgatag Vilmos életveszélyes öngólja – Ne adj pénzt a merénylődnek!
Az itt következő történet egy bizonyos szempontból még a politikai merényletek gazdag gyűjteményében is egyedi esetet képvisel. Tanulsága mindenképpen az, hogy a merénylettel fenyegetett személy környezetében mindig alaposan körül kell nézni, mert minden gyanún felülálló ember nem létezik.

Járműtechnika

Infiniti Q50 – az autó, amely sohasem felejt
A fantasztikus memóriával rendelkező Infiniti Q50 nem csak a neveket jegyzi meg, hanem az arcokat, üléspozíciókat, fülkehőmérsékletet, hazafelé vezető utakat... sőt, még azt is, hogy a vezető a QWERTY vagy ABC típusú billentyűzetet szereti-e használni. Az adott modelltől függően az új Infiniti Q50 nem csak nevén köszönti a vezetőt, de a kettős érintőképernyőn akár családtagok vagy barátok fényképeit is megjeleníti.

IBSSA hírek

Európai Testőr bajnokság és IBSSA speciális képzés
Az I. Nyílt Testőr Európa-bajnokság szervezőbizottsága és az IBSSA vezetősége 2015. március 20-i megbeszélésén fontos döntések születtek, amelyek elsősorban a globális gazdasági válság még mindig érezhető hatásait vették figyelembe. Célszerű az IBSSA rendezvényeit úgy szervezni, hogy lehetőség szerint azokon minél többen a lehető legkedvezőbb kondíciókkal tudjanak részt venni! Ezért is született az a döntés, hogy a tavaszra tervezett Testőr Európa-bajnokságot, amelyre egyelőre 7-8 csapat nevezett, ősszel a szokásos központi képzéssel, a „SEC-tember” nemzetközi tréninggel együtt szervezzük.

„Order of Security” – új nemzetközi kitüntetés
a biztonság és rendvédelem területén dolgozó szakemberek részére
Egyre nagyobb létszámú szakembert foglalkoztatnak a hivatalos rend­védelmi szervek és a privát biztonsági szférában szerte a világon, s számuk előreláthatólag tovább emelkedik. Tehát a szakma jogosan igényli a kivételes teljesítmény és sikeres szakmai életpálya hivatalos formában történő elismerését nemzetközi szinten.

 

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet