Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

2015/4. szám

Hírek/események

MBVE  taggyűlés
Megtartotta őszi taggyűlését a Ma­gyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE), ahol áttekintették az egyesület eddigi munkáját. Meghatározták, hogy folytatni kell az együttműködések kialakítását más biztonsági területek, mint az ORFK, a BRFK, a TEK és egyéb magánbiztonsági területek képviseleteivel.


MBVMSZ közgyűlés
Megtartotta közgyűlését a Ma­­gyar­or­szá­gi Biztonsági Vál­lal­ko­zások Munkaadói Szö­vet­sé­ge (MBVMSZ), melynek keretében módosították az alapszabályt és megválasztották a kibővített elnökséghez az új tagokat. Elnökségi tag lett Dr. Bökönyi István, Peterdiné Árva Ilona, Takács Zsolt és Dr. Vágó Ervin.


Detektív Tudományok – Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület
Nyár végén kipihenten, még élményektől szédült fejjel az ősz kezdetével mindenki a munka, az iskolapad felé néz. Sokan munkájuk mellett kezdik meg, vagy éppen folytatják már megkezdett tanulmányaikat, járnak szimpóziumokra, előadássorozatokra. Így vannak ezzel az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület oktatássorozatának hallgatói is.
 

Avigilon Mikro Dome Kamera – DSC Hungária
Mikroméret, diszkrét alkalmazás, tűéles képek. Az 1 vagy 2 Megapixeles HD mikro dome kamera az iparág legkisebb High Definition IP dome kamerája. Költséghatékony átmenetet biztosít az IP-alapú magas minőségű videomeg­figyeléshez. Alkalmazása esetén további hasznos lehetőség az összes Avigilon Szoftveres előny kiaknázása.

Mio Technology – biztonsági kamera visszapillantóba építve
A Mio vadonatúj, tükörbe integrált autós kamerái széles látószögben rögzítik az úton történteket és az autót érő erőhatásokat, melyek együttesen akár bizonyítékként is szolgálhatnak kérdéses szituációkban.

A D-Link partner a videós megfigyelésben is
A D-Link Smart Installers programja három fontos előnyt nyújt a vi­deós megfigyelő rendszerek tele­pítésével foglalkozó vállalkozások­nak: kiemelt technikai támogatás, megbízható, piacvezető márka, és különleges árkedvezmények.

Live steamingre és webtelevíziózásra alkalmas hálózati kamerák – AXIS V59
Az Axis új ter­mékcsaláddal mutatkozott be, ami le­hetővé teszi az élő stre­a-minget és a webtelevíziózást. Az AXIS V59 PTZ hálózati kamera sorozat tud streamingelni, valamint audió és videoanyagokat továbbítani különböző alkalmazások számára, pl.: előadótermek és osztálytermek előadásait, sporteseményeket, időjárás és forgalmi jelentéseket.

Személyi változások az LDSZ-nél
A dinamikusan fejlődő értékesítés erőteljesebb marketingtámogatásának érde­ké­ben Ollári Viktor vette át a budapesti LDSZ üzlet vezetését szeptember 1-jétől a cég közleménye értelmében.

ERANDO Kft. Konferencia – Rendszámfelismerő és IP-alapú térfelügyeleti rendszerek
Megtartotta az ERANDO Kft. IP-alapú térfelügyeleti rendszerek című konferenciasorozatának soron következő rendezvényét a rendszámfelismerő és térfelügyeleti rendszerekről. A rendkívüli meleg ellenére is több mint 80 fő érkezett az előadásra térfelügyeleti rendszereket üzemeltető ill. azok létrehozását tervező települések polgármesterei, önkormányzati képviselői, az üzemeltetést végző rendőrkapitányok, illetve a kapitányságok, közterület-fenntartók képviselői.

A D-Link DWC-2000 vezeték nélküli kontrollere a közép- és nagyvállalkozások változó hálózati igényeit elégíti ki
D-Link Unified sorozatba tartozó vezeték nélküli vezérlője (DWC-2000) magas szintű méretezhe­tő­séggel rendelkező és könnyen telepíthető vezeték nélküli hozzáférés-kezelési megoldást kínál. Ok­tatási intézmények, irodák, üzemi helységek és számos más közép- és nagyvállalati felhasználás számára jelenthet ideális megoldást, amelyben a centralizált vezeték nélküli vezérlőn 256 AP kezelhető, a megfelelő licenszekkel.
 

LDSZ projectgyőzelem IdentiVision AHD kamerákkal
A Pécsi Városi Vagyonkezelő Zrt. nyár elején írt ki pályázatot szociális bérlakások lépcsőházai, közös helyiségeinek biztonsági videokamerával történő megfigyelésére. A lakásokban és környékükön is jelentős mértékű a bűnözés, nem ritka az áram lopása a lépcsőházi világítás áramköréről.

Aktuális

Tájékozott biztonsági vezető kalandjai – Vihar (migrációs válság)


Logisztika

Rakományrögzítés– garantált biztonság
2012-ben a Rail Cargo Logistics Kft. (akkori nevén: Express Interfracht Kft.) Németországon áthaladó gépjárművét az ottani hatóságok feltartóztatták. A közúti ellenőrzés során hibás rakományrögzítést állapítottak meg, bírságot szabtak ki és kötelezték a termék előírások szerinti átrakását egy másik gépjárműre. A bírság és a járulékos költségek több mint 1800 euróra rúgtak. Nem mindennapi eset, de bárkivel megtörténhet! Kivédhetők-e az ilyen költségek, és ha igen, hogyan? – erről beszélgettünk Dr. Hartványi Tamással a győri Széchenyi István Egyetem docensével, a Revelator Logisztikai, Informatikai és Vezetői Tanácsadó Kft. tulajdonos ügyvezetőjével.

Cégprofil

Idén 3 éves a GeoVision Hungária Kft.
Egy márkaképviselet természetrajza – beszélgetés Révész Péter tulajdonossal

Idén októberben 3 éves a GeoVision Hungária Kft., mely a világszerte ismert GeoVision Inc. gyártó és fejlesztő cég hazai vezérképviselete. Révész Péter tulajdonos által megálmodott társaság azzal a céllal jött létre, hogy az addigiaknál erősebb szakmai és kereskedelmi disztribúcióját lássa el a termékpalettának itthon. Ennek apropóján ültünk le egy beszélgetésre az alapítóval.

Konferencia

Biometrikus azonosítás és adatvédelem a biztonságtechnikában
Maxsys Biztonságtechnikai Kft. szakmai rendezvénye nagyvállalatoknak

Érdekes és izgalmas, egész napos előadássorozatra invitálta a hazai és hazánkban jelen lévő nagyvállalatok vezetőit és biztonsági vezetőit a Maxsys Biztonságtechnikai Kft. Az előadások között szó volt a biometrikus azonosítás legújabb irányáról, a tenyérvéna-lenyomat alkalmazásáról, a beléptető- és kamerás megfigyelőrendszerek telepítésénél és üzemeltetésénél alkalmazandó adatvédelmi kötelezettségekről, valamint a nagyvállalati erőforrások költségcsökkentő lehetőségeiről. cikk...
 

 

 

Jogszabály

Drónhasználat – a szabályozás helyzete
A pilóta nélküli légijármű-rendszerek, eszközök (UAS, UAV), közkedveltebb néven drónok fejlesztésének, dinamikus térhódításának a periódusát éljük. Az MBF kongresszusról beszámoló cikkünkben hangsúlyoztuk, hogy a fejlődés léptékét, csak a 70-es évek PC forradalmához lehet hasonlítani, mert a kezdeti katonai, rendvédelmi felhasználási területeket messze meghaladva terjednek a civil szférában is, így pl. az infrastruktúraellenőrzés – védelem és a légi fotóstechnika területén. A felhasználásnak szinte csak a fejlesztők fantáziája szabhat határt, ugyanakkor jelentős biztonsági kockázatok is jelentkeznek, ezért a használatuk szabályozása elkerülhetetlen. Induló cikksorozatunk ezt a kérdéskört próbálja áttekinteni. cikk...
 

 

 

Áru- és szállítmányvédelem

Új generációs robbanóanyag-detektor – Z&Z
A nemzetközi repülésbiztonsági szabványok egyre újabb és szigorúbb követelményeket támasztanak a légiközlekedés-védelem biztonságának megerősítése érdekében. Mint megannyi technikai átvizsgáló és felderítőeszköz kifejlesztését a repülésbiztonság kényszerítette ki, úgy ez történt a legújabb robbanóanyagnyom-detektor esetében is. Az utasok-, poggyászaik-, valamint a légi áruk átvizsgálásánál egyre szigorúbb feltételeknek kell megfelelni.

Beléptetéstechnika

Modern megoldások a biztonságtechnikában – Seawing
Manapság a biztonságtechnika területén nem elegendő csupán a szaktudás, szükséges egy olyan ismeret is, amivel az IP-alapú eszközöket köthetjük úgy egymáshoz egy nyitott hálózaton, hogy ugyanazt a biztonsági szintet érjük el, mint a korábbi zárt és egyedi kommunikációs csatornát használó rendszerek. cikk...

Videotechnika

Megjelent a NETAVIS Observer 4.6 verziója! – Aspectis
Az új, innovatív NETAVIS Observer 4.6 integrált iCAT videoelemző fejlesztésekkel és funkciókkal, valamint új videomenedzsment funkciókkal egészíti ki a már jól ismert szoftvert. A fejlesztésekhez tartozik az integrált Number Plate Recognition (Rendszámszámfelismerés) egyszerű listakezeléssel, Rule Administration (Szabály­adminisztráció), I/O Graphical Device Administration (I/O grafikai eszköz adminisztráció) a könnyű integráció és a több helyszínes megfigyelés egyszerűbb kezelés, valamint az iCAT Heat Maps (iCAT Hőtérkép) fejlesztések, pl.: automatikus adatvisszaállítás, iCAT Videó Analitikai fejlesztések pl.: Emberszámlálás (People Counting), iCAT Forgalomfigyelés (Traffic). cikk...

Avigilon célhardver NVR – DSC Hungária
Egyszerű kulcsrakész megoldás –  Jelentős időmegtakarítás és letisztult konfiguráció
Az Avigilon HD videoberendezés egyben kínálja a magas mi­nőségű hálózati switch-et, a munkaállomást, illetve a szervert és tárhelyet a gördülékeny telepítés és könnyű használat érdekében. Az egyszerű rendszerstruktúra összességében csökkenti a költségeket és a telepítési időt, szükségtelenné teszi a bonyolult technikai kiépítést. cikk...

Bosch FLEXIDOME IP panorámakamerák
Mindent egy képben látni – a holttérmentes képalkotás növeli a videofelügyelet megbízhatóságát
Az élőképes frissítési sebességű, 5 vagy 12 megapixeles szenzoroknak, illetve a halszemoptikának köszönhetően lehetővé vált a teljes terület holtterek nélküli megfigyelése. A mozgó objektumok könnyen rögzíthetők, jelentős mértékben javítva ezáltal a videomegfigyelés minőségét. Beépített intelligens dinamikus zajcsökkentési lehetőségével a rendszer kiemelten a mozgásban lévő képrészletekre koncentrál. Az adatok így könnyen kezelhetők, mert olyan képeket kaphatunk, amelyek egy adott helyen és adott időpontban csak a lényeges információkat részesítik előnyben, a zajszint és a sávszélesség-igény szűrésével pedig a lehető legkevésbé terhelik a hálózatot.

Közel 250 MP felbontású CMOS szenzort fejleszt a Canon
A Canon kifejlesztett egy olyan APS-H méretű (nagyjából 29,2×20,2 mm-es) CMOS szenzort, amely mintegy 250 millió pixelt (19 580×12 600 pixel) tartalmaz. Ez a pixelszám világrekordernek számít1 a 35 mm-es full frame, vagyis teljes képmezősnél kisebb méretű CMOS képérzékelők esetében. Mindez új távlatokat nyithat a biztonsági kamerák területén.

Metrici – integrált rendszámfelismerő megoldás – Aspectis
A Metrici LPR az autóforgalmat elemzi egy szabadalmaztatott technológia segítségével, ezáltal pontos és könnyen értelmezhető adatokat nyújt, amivel megfontolt döntések hozhatók a felhasználók számára.  A szoftver elemzi az IP-kamerákból érkező videofolyamokat, és érzékeli a járművek rendszámait. Analitikai megoldásként működik, felhasználóbarát, intuitív kezelőfelületével könnyen áttekinthetőek az adatok.

Samsung WiseNet Lite kamerasorozat – Modern Alarm
Az új Wisenet Lite sorozat elemei a már jól ismert Wisenet III széria alacsonyabb árfekvésű, de a Samsung nevéhez méltóan kiváló minőségű változatai. Lássuk melyek a fő különbségek a „megszokott WiseNet III kamerákhoz” képest. A legfontosabb különbség az ár, mivel ezt a szériát azokhoz a munkákhoz ajánljuk ahol a WiseNet III magasabb árkategóriás termékeit nem tudják megfizetni, de szükség van a megbízható, stabil homogén Samsung rendszerekre.

Tűzvédelem

Élen a tűzjelzéstechnikában – Schrack Seconet
A Schrack tűzjelző rendszerek kiemelkedő megbízhatóságukkal és sokrétű alkalmazhatóságukkal méltán népszerűek a telepítők és a felhasználók kö-rében is. Az üzembiztonságot a duplikált központkialakítás garantálja, valamint a minden eszközben megtalálható izolátor (rövidzár-szakaszoló). A téves jelzések elleni immunitást és a korai tűzfelismerést a multiszenzoros érzékelők biztosítják az üzemeltetők számára. A kompatibilitás, a régi és új rendszerelemek zavartalan együttműködésével szavatolja a tervezhető költségekkel történő gazdaságos üzemeltetést és költséghatékony rendszerbővítést is. Külön figyelmet érdemel az elmúlt évek innovatív műszaki megoldása, az IP-technológia alkalmazása is. cikk...

 

 

Adatvédelem

A nyilvánosság határai – személyes és közérdekű adatok
Információs társadalomban élünk. A 20. századi nagyfokú technikai fejlődésnek köszönhetően mára az információ, a tudás lett a legnagyobb hatalom. Felmerül azonban a kérdés: hogyan juthatunk hozzá az információkhoz? Mi az, ami az én adatom, amihez kívülálló – hozzájárulásom nélkül – nem juthat hozzá?


Emelték a tétet: 20 milliós büntetések jöhetnek!
Október 1-jétől számos ponton változik az „adattörvény”

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi törvény módosítása és az azt körüllengő felhajtás bebizonyította: nem minden esetben szerencsés két különálló jogterületet egyetlen jogszabályban rendezni. Már csak azért sem, mert ha egy témát felkap a média, könnyen elsikkadnak nagyon fontos kérdések a másik oldalról. Az Infotv. egyáltalán nem marginális módosításának margójára. cikk...


Szaktanulmány

A biztonság csak pénz kérdése!? „Kifejezetten a magánbiztonság kérdéseire fókuszáltam”
Első írásom bevezetőjeként szeretném leszögezni hogy a kriminológus szakember legfontosabb feladata olyannak látni és láttatni a bűnözést, a bűnmegelőzést és az ehhez kapcsolódó jelenségeket, okokat és kutatásokat amilyenek azok valójában és ennek megfelelően kommunikálni. Tehát lehetőség szerint ott kell vizsgálni a jelenségeket, ahol azok létrejönnek vagy létrejöttek. cikk...


Szabó László András

H.265 HEVC a kapuk előtt… avagy, „Drágám, a videók megint összementek!”
Igen, már megint összemennek, hamarosan a CCTV világában is. Egyre másra jelennek meg hírek, hogy egyik, illetve másik gyártó már piacra dobta H.265-ös kameráját, rögzítőjét. A nagy kérdés azért megmaradt, mire is jó a H.265, illetve még az, hogy van-e hátulütője?
 

KommunikácIó a mindennapi életben, kicsit másként  – 6. rész


Miért kell a biztonságpiacnak használnia az IoT-t?
Okosabb kapcsolat a játék neve!

Ahogy az egyre több IP-alapú biztonsági eszköz elkerülhetetlenül leváltja az analóg rendszereket, a biztonsági termékek gyártóinak szembe kell néznie az olyan folyamatos kihívásokkal, hogy segítse a felhasználókat abban, hogy az IoT által növekvő információmennyiséget igyekezzen értelmes, üzleti intelligenciába formálni.
 

 

 

Járművédelem

Ford Transit rabomobil
Az új Transitok már olyan különlegesebb alkalmazásánál is felváltják elődeiket, mint például
a foglyok vagy előállítandó személyek szállítása.

Személyvédelem

Golyózápor Kairóban – Naiv biztonságiak baklövései
Ismerős a név? „Muzulmán Testvériség”. Úgy van, ez a szélsőséges iszlám mozgalom jutott hatalomra mostanában Egyiptomban és vezetőjüket, az államelnökké előlépett Murszit katonai erővel kellett eltávolítani a helyéről mielőtt diktatórikus muszlim állammá nem süllyeszti az országot, majd idén májusban halálra ítélték. A mozgalom nem mai keletű.

IBSSA hírek

  • XIV. „SEC-tember” IBSSA Nemzetközi Speciális Személyvédelmi Továbbképző Tréning

  • I. IBSSA Nyílt Testőr Bajnokság

  • XIX. IBSSA Kongresszus,
    4. IBSSA – IPA – IAPA „Partnership for Security” Nemzetközi Konferencia
 

 

 

 

 

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet